İstanbul Büyükşehir Belediyesi Brüksel’de doğrudan ofis açıp, "2010 Avrupa Kültür Başkenti" hazırlıklarını hızlandırırken, hükümet de harcamalara kaynak yaratmak için akaryakıta üç yıl boyunca 1-1.5 Ykr zam yapmak için harekete geçti. Amme Alacakları Tasarısı’na konulan "Akaryakıta İstanbul zammı" maddesi 750 milyon YTL kaynak yaratacak.
İstanbul, Ankara ve İzmir akaryakıt fiyatları 4 Temmuz 2024 itibarıyla güncellendi! Akaryakıta zam ve indirim haberleri araç sahipleri tarafından kontrol ediliyor. Akaryakıta ÖTV zammı sonrası fiyatlar değişti. Sürücüler, özellikle son dönemdeki fiyat değişikliklerini yakından takip ediyor. Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar, ulaşım sektörü çalışanları için büyük bir öneme sahip. Taksi şoförleri, otobüs işletmeleri ve lojistik firmaları, bu fiyat değişimlerinden doğrudan etkileniyor ve her bir fiyat artışı veya indirimi, sektördeki maliyetler ve kârlılık üzerinde önemli etkiler yaratıyor. Peki, 4 Temmuz benzine, mazota ve LPG’ye ne kadar zam geldi?
#Akaryakıt Fiyatları 4 Temmuz 2024Heyecanla beklenen TÜİK enflasyon rakamları 3 Temmuz Çarşamba günü belli oldu! Benzine, mazota (motorine) ve LPG'ye ÖTV zammı da bu gelişmeyle netlik kazandı. TÜİK'in yılın ilk altı ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasının ardından akaryakıta ÖTV zammı geldi. 3 Temmuz akaryakıt fiyatları belli oldu! Benzin, motorin ve otogazda (LPG) maktu ÖTV tutarları altı aylık üretici enflasyonu kadar zamlandı. Benzine, motorine ve LPG'ye ne kadar zam geldi? sorusu da araç sahipleri tarafndan merak edilmeye başlandı. Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV tutarları, 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verilerine göre belirleniyor. Türkiye’de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Peki, Temmuz 2024'te benzin, motorin (mazot) ve LPG fiyatlarına zam ya da indirim gelecek mi? İşte Temmuz 2024 akaryakıta ÖTV zammı ile ilgili son gelişmeler!
#Akaryakıta ÖTV ZammıMazota indirim müjdesi araç sahiplerini sevindirdi. ÖTV zammının ardından mazota ilk zam bu gece olacak. Benzine, mazota zam geldi mi sorusu ÖTV düzenlemesinin ardından araştırılıyor. Otomobil sahiplerinin dikkatle takip ettiği akaryakıt fiyatları 4 Ocak 2024 tarihi itibarıyla güncellendi. Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıklamasıyla akaryakıt ve içkiye gelecek özel tüketim vergisi (ÖTV) zammı da netleşti. Benzine, mazota (motorine) ne kadar zam geldi? sorusu da bu bağlamda merak edilmeye başlandı. Temmuz ayında yapılan yasal değişiklikle akaryakıt ürünlerinin altı ayda bir enflasyon oranında güncellenmesi sistemi getirildi. İlk uygulama da dün devreye girdi. Öte yandan motorin grubunda yılın ilk indirimi bekleniyor. Peki, Mazota indirim geldi mi? İşte ÖTV zammı sonrası akaryakıt fiyatları 4 Ocak 2024!
#Akaryakıt Fiyatları 4 Ocak 2024Benzine, motorine (mazota) ÖTV zammı geldi mi? sorusu otomobil sahipleri tarafından merak ediliyor. 3 Ocak Çarşamba günü enlfasyon, TEFE-TÜFE rakamları belli oldu. Akaryakıta ÖTV zammı sonrası fiyatlar güncellendi. 3 Ocak benzine, mazota (motorine) zam geldi mi? sorusu da bu sebeple araştırılmaya başlandı. Bugün Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından aralık ayı enflasyon oranıyla beraber 6 aylın enlfason farkı (TEFE-TÜFE) belli oldu. ÖTV artış oranı Yurt İçi ÜFE'ye göre belirleniyor. Yılın ikinci 6 ayında Yurt İçi ÜFE yüzde 25,6 oranında gerçekleşti. Akaryakıtta ÖTV oranı yüzde 25.6 oranında artacak. Akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV tutarları 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE)'ye göre belirleniyor. Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç rafineri satış fiyatı bulunuyor. Yeni yılın ilk haftası itibarıyla da güncel akaryakıt fiyatları ve haberleri takip ediliyor. Peki, Benzine, motorine (mazota) zam ya da indirim gelecek mi?
#Akaryakıt Fiyatları 2 Ocak 2024Kurdaki düşüşten sonra gözler zincir marketlere çevrildi. Üretici de tüketici de ‘fiyat düşmeli’ diyor. Tüketici Dernekleri Federasyonu ile iş dünyası örgütleri, dolardaki yüzde 30-40’lık düşüşe paralel, un, makarna, et, süt, yumurta, baklagiller başta olmak üzere fiyatların hızla inmesi gerektiğini belirtti. Bakan Muş da Twitter hesabından, "Fırsatçılara göz açtırmayacağız. İhlalde bulunanlara hukuki çerçevede en ağır cezaları vereceğiz. Vatandaşımızın hakkını-hukukunu kimseye çiğnetmeyiz!" ifadelerini kullandı.
#DövizEnflasyon yılı yüzde 20.3 ile YEP hedefi yüzde 20.8’in altında tamamlandı. Aralık ayında beklenildiği gibi enflasyon yüzde 0.40 azaldı. Enflasyondaki düşüş akaryakıt, giyim ve vergi indirimlerinin etkisiyle sağlandı. Taze meyve ve sebze ile işlenmiş gıdada yükselişler sürdü. Yıllık enflasyonun en yüksek olduğu grup da yüzde 30.77 ile taze meyve ve sebze oldu.
#GazetehaberleriAğustosta benzin, motorin, elektrik, doğalgaz, içki zamları tüketici enflasyonunu aylık yüzde 2.30 arttırdı. Yıllık tüketici enflasyonu yüzde 17.90’a çıktı. Üretici enflasyonu ise döviz kurlarına çok daha duyarlı olduğu için kurların rekor ağustosta aylık üretici enflasyonu yüzde 6.6 arttı, yıllık üretici enflasyonu yüzde 32.13’e sıçradı. Analistler yükselişin sürmesini ve tüketici enflasyonunda yüzde 20’nin geçilmesini bekliyor.
#ZAMMaliye Bakanlığı’nın bütçe hedeflerini tutturmak için uzun süredir üzerinde çalıştığı tedbir paketiyle ilgili ilk somut adım Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zamlarıyla atıldı. Resmi Gazete’de yayımlanarak dün yürürlüğe giren karara göre akaryakıt ürünlerine 30 kuruş, tapu harçlarına binde 3, alkollü içkilere de 15 liraya kadar zam yapıldı. Motor silindir hacmi 1600 cc’yi geçmeyen araçların ÖTV oranı ise yüzde 37’den yüzde 40’a çıkarıldı.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, motorine yılbaşından itibaren 7 kez yapılan zammın nakliye sektörünü krize sürüklediğini bildirdi. Nuhoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurtiçinde çalışan nakliyecilerin toplam maliyetlerinin yüzde 47'sini, uluslararası çalışanların ise yüzde 65'ini akaryakıtın oluşturduğunu belirtti.