Her geçen gün ile birlikte yaş alıyor ve yaşlanıyoruz. Yaşam döngümüzün doğal bir süreci olan yaşlanmayı durdurmak ise mümkün değil. Ancak yaş almayla birlikte gelişebilecek yıpranmaları azaltabilmek, bu süreci geciktirmek ve ilerleyen yaşları daha zinde, daha sağlıklı ve daha aktif geçirmek mümkün.
#Buğra Adil BuyrukcuZuhat Taşer ve Oğulcan Aydoğmuş... En çok dinlenen podcast programlarından biri olan ‘Bu Mu Yani’nin arkasındaki iki isim. Birçok ödülleri ve 2 milyonun üzerinde dinlenmeleri var. Z Kuşağı’nı arkasına alan podcast sunucuları “Ciddi konular konuşuyoruz ama aslında biz de bir şeylerin cevabını arıyoruz” diyor.
#Zuhat TaşerBursa'da 'İntegratif ve Anadolu Tıbbı Kongresi'nin açılış programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, "Tüm dünyada, geleneksel ve tamamlayıcı tıp, son derece talep görür hale geldi. Çünkü bu metot, insanı ruh ve beden bütünlüğü çerçevesinde değerlendiriyor. Koruyucu hekimliği esas alıyor. Ancak, GETAT uygulamalarının bilimsel ve akademik zeminde yürütülmesi son derece önemli. Ülkemizin bu anlamda potansiyeli ve mirası var. Türkiye'nin GETAT uygulamalarında önde gelen ülkelerden biri ve tüm dünya için cazibe merkezi olacağına eminim" dedi.
#BURSAOğuz Demiralp’in ‘Avare Kalemden Yazıntılar’ı için denilebilir ki, modern hayata dahil olma, bu hayatı kurabilme çabası, arayışı sorunsal edinilmiş. Anlatılan ‘hikâyeler’, yaşandıkları zamandan koparılarak, anlatıcı benin tarihsel sorunsalı bağlamında yeniden kurmaca olarak ‘inşa’ edilmiş. Bu nedenle ‘yazıntılar’.
#Oğuz DemiralpKen'an Rifâî Büyükaksoy, 1867 yılında dünyaya geldi. Kenan Rifai, yirminci yüzyılın ilk yarısında yaşayan islâm âlimleri arasında önemli yeri olan bir mutasavvıftır. İslâmiyet'in ilk tarikatlarından biri olan Rıfâiyye'nin İstanbul kanadını kurmuş, tarikatın görüşlerini 20. yüzyılın modern hayat şartlarına göre yorumlamış, 1908 ile 1925 arasında tarikatın yapmıştır. Osmanlı döneminde olduğu gibi cumhuriyet döneminde de, Türkiye'de pek çok entelektüel, yazar, edebiyatçı, sanatçıyı etkileyen Kenan Rifâî, 1925'te tekke ve zaviyelerin yasaklanmasını "Hakk'ın tasarrufu" olarak yorumlamıştır. Peki, Kenan Rifai kimdir? İşte, o isim hakkında detaylı bilgiler
#Kenan RifaiOsmanlı Devleti zamanında eğitim, sağlık ve diğer birçok alanda belirli kanunlar bulunmaktaydı. Daha sonra yeni devletin kurulması ve TBMM'nin açılması ile birçok alanda yeniliğe gidilmeye çalışılmıştır. Tevhidi Tedrisat nedir kanunu nedir, neden çıkarıldı? Tevhidi Tedrisat kanunu özellikleri ve sonuçları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Tevhidi Tedrisat Nedir?Doç. Dr. Erkut Tutkun, teknolojinin yaygın olarak kullanıldığı yeni dünya düzeninde hareket etmeyi parmak ucuna indirgediğimize dikkat çekerek, “Sağlık, kaliteli yaşamın olmazsa olmazı ise egzersizin de bir yaşam tarzı olduğunu aklımıza kazımak zorundayız. Çünkü hareketsizlik bizleri her geçen gün öldürüyor,” dedi. Doç.Dr. Tutkun ayrıca vücut yapımızı fit görünmek adı altında mucize teknikler, reçeteler peşinde koşarak kendi ellerimizle bozduğumuzun altını çizerken, sağlıklı bir yaşam hedeflerken sağlık arayan bireylere dönüşebileceğimiz uyarısında bulundu.
#Bursa30'lu yaşlardan itibaren erkek vücudunda seks hormonları düşmeye başlar. Dolayısıyla bu yıl en azından bir kez cinsel check-up yaptırın. Cinsel bölge damarlarını ve sinirlerini tekrar oluşturan yöntemler, o bölgede oluşan ödemi attıran metotlar deneyin. Stres, duygusal iniş-çıkışlar, iş sıkıntıları, aile problemleri ve daha pek çok neden geçici olarak gücü azaltabilir vakit kaybetmeden uzmandan destek alın.<br><br>Üro-Androloji Uzmanı Prof. Dr. Halim Hattat, 2021 yılında sağlık bir cinsel yaşam için önerilerde bulundu.
#Cinsel HayatModern hayat tarzı, sanayileşme ve yaşadığımız dijital çağ, insanı kendi doğasından uzaklaştırırken beden ve ruh sağlığını da olumsuz etkiliyor. Bu kapsamda vücut için faydası saymakla bitmeyen yoga, kişilerin tercihlerinde ilk sırada yer alıyor. Her yaştan insanın rahatlıkla yapabileceği bu uygulama, aynı zamanda fizik tedavide de kullanıyor. Fizyoterapist Ümit Duman anlatıyor...
#Yoga İle Fizik TedaviPandemi sürecinde aile ilişkilerinin nasıl etkilendiği ve sürecin aile içi sorunlara etkisiyle ilgili bir araştırmayı gerçekleştiren Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hasan Hüseyin Taylan ve Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Doç. Dr. İsmail Barış, konuyla ilgili önemli noktalara değindi, araştırma sonuçlarını paylaştı.
#AileCeren Gündoğu... Alternatif Pop’un yükselen seslerinden biri olan genç şarkıcı, evde geçirdiği günlerde online konserlerle bir yandan sevenlerine moral olurken, bir yandan da sahne özlemini gidermeye çalışıyor. Salgının Türkiye’de görüldüğü mart ayında ‘Kapalı Gözlerle’ adlı yeni albümünü piyasaya çıkaran ancak yasaklarla birlikte bütün konserlerini iptal etmek zorunda kalan Ceren Gündoğdu, “İlk başta çok üzüldüm açıkçası. Fakat daha sonra albümdeki şarkıların dinleyenler için kötü gün dostu olduğunu hissettim ve bu motivasyonla online konserlere devam ediyorum” diyor. Ceren Gündoğdu ile yeni albümü ve mart ayından bun yana hayatında yaşadığı değişimi konuştuk:
#ANKAARA“Albüm çıktıktan sonra yasaklar başladı, konserler iptal oldu. İlk başta çok üzüldüm, fakat zamanla albümdeki şarkıların, dinleyenler için kötü gün dostu olduğunu hissettim. Bu motivasyonla konserlere online devam ediyorum. Her şey düzelince konserler için şehir şehir gezeceğim.”
#Doğahan GİRİTLİOĞLUSağlıksız beslenme, yoğun çalışma temposu, stres ve modern hayat koşullarından doğan çok sayıda nedenle erkeklerde infertilite oranının her geçen gün arttığını belirten Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Koray Altunay, erkeklerde bireysel yanlışlardan dolayı oluşabilecek infertilite (kısırlık) nedenlerini açıkladı.
#KısırlıkTürkiye'nin 2020'de gerçekleştirilecek 92. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) yabancı dilde en iyi film aday adayı olarak belirlenen "Aslı" filmini yazıp yöneten Semih Kaplanoğlu, filminin modern dünyada kadın ve anne olmanın yarattığı açmazlara odaklandığını belirtti.
#Semih KaplanoğluÇocuk sahibi olmak isteyenlere kötü bir haberimiz var. Araştırmalar son 30 yıldır sperm ile yumurtanın bir araya gelme ve embriyon geliştirme ihtimalinin azaldığına işaret ediyor. Çünkü sperm sayısı her geçen gün azalıyor. Farklı 138 çalışmanın sonuçlarına göre sperm hücre sayısı 91.6 milyon/ml’den, 39.3 milyon/ml’ye düştü. Üroloji uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Adayener, “Bu düşme değil çakılma” diyor.
#Gazetehaberleri