Yaratıcılığın sınırlarını zorlama konusunda kimse İspanyol şeflerin, özellikle de Baskların eline su dökemez. İşte sırf bu yüzden restoranı 2 Michelin sahibi olan Diego Guerrero’nun elinden yemek yemek için üşenmedim, bir geceliğine Bodrum’a uçtum. Tek malzeme bile şefin mutfak felsefesini, bilgisini, stilini ve daha da öte tutkusunu nasıl yansıtabilir gördüm…
#Diego GuerreroReçeli de nefis, hellim ve bebek rokalı salatası da... Dondurması, keki, tartı... Tadına doyum olmaz tatlıların başrolü incir, tavuk ve et yemeklerine de çok yakışıyor. İncir, kırmızı soğan, biberiye ve balsamik sirkeyle pişireceğiniz tavuk but, bugünlerde kuracağınız sofraların yıldızı olacaktır. Zeytinyağı, hardal ve sarımsakla marine edilmiş dana etini soğan ve incirlerle şişe dizip ızgarada pişirmek de şahane sonuç veriyor.
#İncirFinlandiya ülkece kahve bağımlısı... Öyle üçüncü dalga değil, bildiğiniz sıcak filtre kahve tutkunu. Kişi başı kahve tüketimi yıllık 12 kg ile dünyada en çok kahve tüketen ülke konumunda. Özellikle Helsinki'de somon çorbasını bile kahveyle birlikte içiyorlar! Daha ne olsun...
#HelsinkiBahar, yani piknik mevsimi geldi. Açık havanın tadını evde özenle hazırladığımız yiyeceklerle dolu bir piknik sepetiyle çıkarmanın keyfi bir başka. Brunette Patisserie’nin kurucu şefi Nur Aktı’dan hem pratik tarifler aldık, hem de sepet hazırlarken dikkat etmemiz gereken detayları dinledik.
#GİZEM DİNÇBAŞBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonSoğuk geçen şubat ayını ısıtan nedenlerin başında çoğumuz için Sevgililer Günü geliyor. İster ‘Ben kutlamam’ diyenlerden, ister uslanmaz romantiklerden olalım, 14 Şubat geldiğinde sevgilimizi mutlu edecek birkaç jest yapmak, onu gülümsetmek istiyoruz. Evde baş başa olmayı tercih edenler için biraz afrodizyak tatların biraz da şef elinden lezzetli tariflerin yardımıyla romantik bir sofra kurmak hiç de zor değil. 7 Catering isimli firmasıyla davet ve organizasyonlar için menüler hazırlayan Ebru Erberdi, bizim için zarif bir Sevgililer Günü sofrası kurdu, masayı gecenin geri kalanında ağırlık yapmayacak, tadı ve görüntüsüyle bu akşamı özel kılacak lezzetlerle donattı.
#Sevgililer GünüO mis gibi kokan narenciye ailesinin nadide üyesi mandalinayı sadece meyve olarak yediğimizi düşünmediniz elbette, değil mi? Rengine mi tadına mı daha çok hayranım bilmiyorum çünkü turuncu her şey gibi bana göre çok çekici. Zeytinyağlı kereviz yemeğine ya da Asya usulü tavuğa çok yakışıyor; cheesecake’te ve reçelde de çok havalı duruyor.
#MandalinaAvusturya'nın batısında Alp Dağları’nın tam ortasında Vorarlberg ve Tirol arasında bulunan dağlık bölge olan Arlberg'e ilk gidişimde Zürih (İsviçre'den), ikinci gidişimde de Friedrichshafen'den (Almanya'dan) ulaşmıştım. Her seferinde Lech kayak köyünün üstünde konumlanan, Lech'ten 200 metre daha yüksekte olan, sadece teleferik ve alt tünel geçitleriyle Lech'ten ulaşılabilen Oberlech bölgesini tercih ettim. Sizin için Arlberg ve Voralberg bölgesinde bulunan kartpostal kadar güzel kayak köylerini anlatacağım. Bu kış yurt dışında kayak tatili düşünüyorsanız bu liste tam size göre...
#İsviçre Kayak MerkezleriApple'on büyük bir merakla beklenen güncellemesi iOS 11.1 çıkışıyla birlikte pek çok soru işaretini de gündeme getirdi. Pek çok yeniliği içerisinde barındıran güncellemenin en önemli özelliği emoji çeşitliğ: Yeni ifadelere sahip yüzler, hayvanlar, aksesuarlar, zombiler... Peki iOS 11.1 güncellemesi nasıl yüklenir? iOS 11.1 yüklenen iPhone modelleri hangileri?
#İphoneFırında yapılan yemekler daha az yağlı, pratik ve çok lezzetli! Fırın kullanarak hem muhteşem görünen hem de sağlıklı yemekler yaratabileceğiniz tarifleri sizin için derledik… İşte tadına doyamayacağınız 16 fırın lezzeti!
#Tadına Doyamayacağınız 16 Fırın Lezzeti“Beş çayı” İngiltere menşeili bir kavram. İngiliz asiller saat 15.00 ile 17.00 arasında, sandviç, kek ve tatlı eşliğinde çay içerlerdi. Gündelik hayat akışındaki değişikliklerle bu gelenek, eskisi kadar yaygın olmasa da bir keyif molası olarak hala devam ediyor. Biz de söz konusu çay tüketimi olunca, İngilizler’den geri kalmıyoruz. Gerçi “akşam üstü çayı” servisiyle ünlü tarihi yerlerin çoğu kapandı ama geleneği sürdüren adresler hala var. İşte en iyileri...
TAM dört saat. Evet evet tam dört saat köprü trafiği... Ben böyle birşey görmedim. İstanbul şahane, muhteşem, eşsiz, benzersiz tamam anladık ama bu trafiği anlamak mümkün değil. Ne oluyor diye sorun, yağmur yağıyor! Hayır Allah korusun hastalansanız, acil bir durum olsa hastaneye yetişmeniz imkansız. Geldim Ankara’ya oh dedim. Hoşbulduk Ankara!