Maden suyu, içerdiği zengin mineraller ve karbondioksit gazı ile birlikte yeraltındaki çatlaklardan yol bularak yeryüzüne çıkar ve tamamen doğaldır. Bu nedenle vücuda sayısız faydası vardır. Genellikle soda ile karıştırılan maden suyunun farklarına ve faydalarına gelin birlikte bakalım.
#Maden SuyuDünya üzerinde yer alan ağaçların her birinin farklı bir özelliği bulunmaktadır. Bu ağaçlar meyveleri ve ya bitkileri ile çeşitli yarar sağlarlar. Doğanın sisteminde önemli bir yer edinen ağaçlar oldukça değerlidir. Misvak ağacı da çok merak ediliyor. Misvak ağacı nedir, nerede ve nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Genellikle sodayla karıştırılan ancak sodaya nazaran içeriğinde kalsiyum, magnezyum, potasyum gibi birçok mineral barındıran maden suyunun insan vücuduna ciddi katkıları vardır. Düzenli tüketildiğinde ise vücut ve cilt sağlığını destekliyor. Peki, maden suyunun tüketim kriterleri nelerdir? Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Buket Yavuz Koçoğlu, maden suyu tüketimi hakkında bilinmeyenleri anlatıyor.
#Maden SuyuSık sık soda ile karıştırılan maden suyu, faydalarıyla dikkat çekiyor. Soda normal içme suyuna dışarıdan karbondioksit ilavesi yapılmış yapay bir içecektir. Çoğu meşrubatın ana maddesini teşkil eder. Şekerli, aromalı ve sitrik asit ihtiva eden soda türleri gazoz olarak adlandırılır. Maden suyu ise yeraltı sularından beslenir. Peki, maden suyunun faydaları neler?
#Maden Suyunun FaydalarıTatiller, kalbe pek de iyi gelmeyen bir sürü yanlışın aynı anda yapıldığı, hem de sıkça tekrarlandığı bir dönem! Birçok “tatil yanlışı” var ki kalp krizini tetikleyebiliyor. Özellikle de sıcak yaz günlerine rastlayan tatiller eğer önlem alınmazsa kalp sağlığı açısından kâbus gibi geçebiliyor.
#Yazar YazısıORDU Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü öğretim üyesi Prof.Dr. Turan Karadeniz, kivinin insan sağlığı açısından çok önemli bir yeri olduğunu belirterek, “100 gram kivide yaklaşık 400 miligram C vitamini bulunuyor. Kivi suyunda bulunan bazı maddelerin de kansere neden olan bileşiklerin oluşumunu önlediği bilimsel olarak kanıtlandı. Ayrıca astım ve öksürüğün tedavisinde de nefes açıcı özelliğinden yararlanılmakta” dedi.
Hepimiz denize girmenin burnumuzu rahatlattığını ve soluk almamızı kolaylaştırdığını birçok kez gözlemlemişizdir. Deniz suyundaki tuz, mineral ve element oranları burun ve sinüs sağlığı için ideal bir karışımdır. Nezle ya da sinüzit atağı geçirirken denize girdiğimizde hızla iyileştiğimizi şaşırarak görürüz. İşte bu mucize doğal kaynak artık eczanelerde ilaç olarak bizlere sürekli şifa vermek için yerini aldı. Üstelik mineral ve elementler açısından daha etkili olarak ve steril püskürtmeli paketler halinde.
Tuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#Tuz