Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, onayladığı yeni Milli Eğitim Müfredatına yönelik ve ön açıklamasında Atatürk'ün adının geçmediği yönündeki eleştirilerle ilgili, "Okuyarak eleştirmelerini tavsiye ediyorum" dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Yusuf TekinKızının üstün zekalı olduğunu öğrenince eğitim sektörüne girmeye karar veren iş insanı Süheyla Akdere, İzmir Menemen’de kurduğu Uluslararası ICS Okulları’yla Kanada sisteminde yeni bir nesil yetiştirmeyi amaçlıyor. Çocuklara öğrenmeyi öğreten, ezberlemeyen, projelerle yaratıcılığını geliştiren ve tüm derslerde OXFORD müfredatını uygulayan okulda öğrencilerinin yarısından fazlası ise burslarla destekleniyor.
#1Meslek seçimleri için her bir detay çok önemlidir. Kariyer hedefleri doğrultusunda meslek tercihi yapılmalıdır. Özellikle öğretmenlerin en büyük hedefi okul müdürü olmaktır. Okul müdürü nedir? Tüm ayrıntıları sizler için derledik.
#Okul Müdürü Nedir?Yeni üniversiteye giriş sisteminin detayları 12 Ekim Perşembe günü netlik kazandı. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bu yıl ilk kez Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) uygulanacağını söyledi. Peki Yükseköğretim Kurumları Sınavı nedir? Yeni üniversiteye giriş sistemi nasıl uygulanacak?
#Son DakikaSon dakika: Yeni sınav sisteminin belli olması ardından gözler, 2018-2019 yılında uygulanacak sınava çevrildi. Hem öğrenciler hem de en az onlar kadar kaygılı olan öğrenciler yeni sınav sisteminin ne zaman uygulamaya konulacağını merak ediyor. Peki Yeni sınav sistemi bu yıl yapılacak mı? ÖSYM tarih verdi mi?
#LYS Kalkıyor MuYGS LYS puan türü YÖK tarafından yapılan açıklamanın ardından sınavla ilgili vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. 18 puan türü için detayları açıklayan YÖK, bu puanların kalkıp yerine 4 puan türünün getirileceğini açıkladı. Peki, YÖK'ün açıklamada bulunduğu 18 puan türü nedir? 4 puan türü neleri kapsıyor? İşte, merak edilen soruların yanıtı
#YgsYÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç, üniversiteye giriş sisteminde yapılacak değişiklikle ilgili açıklamalarda bulundu. Mart ve haziranda yapılan sınavın bir hafta sonunda bitirileceğini açıkladı. Ayrıca 18 puan türünün de azaltılacağını belirtti.
#Prof. Dr. Yekta SaraçMilli eğitim sistemimizde ortaokuldan liselere ve ortaöğretimden üniversitelere geçişte bugüne kadar çok farklı sistemler denendi. Sıklıkla değişen ise daha çok liselere geçiş sistemi oldu. Şimdi bu sistem yeniden değiştirilecek. Peki TEOG yerine önerilen sistemler ne kadar makul?
#TEOGHAFTA sonu, yeğenim Ela’nın nişanı vardı Adana’daki evin bahçesinde. Topuklu başlayan gece, çimlerin üzerinde yalın ayak dans edilen eğlenceli bir partiye dönüştü. Bahçenin ortasında bir dans pisti, etrafında oturma köşeleri, salıncak, tepeden sarkan ampuller, şahane bir kır düğünü havasındaydı...
#YazarlarTürkiye öğretmen yetiştirme açısından olumlu ve olumsuz örnekleriyle engin bir deneyime sahip olmakla birlikte, maalesef bu deneyimlerden yeterince yararlanamıyor. Bu durumun başlıca nedenleri ise yöneticilerin her seferinde miladı kendilerinden başlatmaları, geçmişi bilmemeleri, geçmişten ders almamaları, araştırmaya değer vermemeleri, yanlışa göz yummaları ya da desteklemeleri olarak ifade edilebilir.
#ÖğretmenYeniçağın alfabesi olan yazılımın değeri günümüzde artıyor. İngiltere, Finlandiya, Estonya gibi dünyanın gelişmiş ülkeleri kodlama dersini 1’inci sınıftan itibaren müfredatlarına aldılar. Türkiye’de özel bir eğitim kurumu okul öncesi eğitimden itibaren dersler vermeye başladı.
#Kodlama Dersi2017’nin ilk pazarında Evrim Kuran’la birlikteyiz... O, gençlerle ilgili çalışan bir araştırmacı. Türkiye’de ve dünyada pek çok şirkete danışmanlık veriyor. Çeşitli ülkelerde, ‘Y jenerasyonu’nun şirketler ve sektörlerle ilgili algısını ölçen Universum’un Türkiye ve Ortadoğu çalışmalarından sorumlu. Dünya genelinde, 1.5 milyon gence ulaşan çok kapsamlı bir araştırma modelleri var. 2016’da Türkiye’de 48 bin gence ulaştılar. Elinde çarpıcı veriler var. Yeni yıla girdik ya, gençlerin durumunu konuşmak istedim Evrim’le. Gençler, gelecekten ne bekliyor? İşsiz gençler ne olacak? En büyük hayalleri ne? Umutsuzluk yaşıyorlar mı? Yeni kuşak için ‘işyeri’ nasıl bir yer?
#AYŞE ARMANTürk ve Avrupalı eğitimcilerin İstanbul’da düzenlediği panelde sağlam bir milli eğitim için önce evrensel eğitim modeli gerektiği belirtildi. Panelde konuşan Prof. Dr. Ziya Selçuk, mevcut müfredat anlayışının doğanın ilkelerine aykırı olduğunu vurgulayarak, başarı yerine mutluluk ve sevgiyi, hafıza yerine zekanın öne çıkarılmasını, şimdiye odaklanmayı, kişiselleştirme ve esnek müfredatı önerdi.
#Evrensellik