Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı ile Harita Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında üretilen ders kitapları ile eğitim araç ve gereçlerinde yer alan haritalar, Eğitim Bilişim Ağı'nda (EBA) yayımlandı.
#Millî Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından, eğitim alanında teknolojinin kullanımı temasıyla düzenlenen "Cumhuriyetin 100’üncü Yılında Öğretmenlerin Gözüyle Teknoloji ve Eğitim Bölgesel Çalıştayları" 7 ilde eş zamanlı olarak başladı.
#Milli Eğitim BakanlığıMilli Eğitim Bakanlığı (MEB) Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığının oluşumu, teşkilat yapısı, görevleri ile çalışma usul ve esasları yeniden düzenlendi. Bu düzenlemeye göre, başkanın teklifi ve onayı ile kurul üyeleri arasından en fazla iki başkan yardımcısı görevlendirilebilecek. Ayrıca, ‘Eğitim Araştırmaları Daire Başkanlığı’ kurulduğu bilgisi yönetmelikte yer aldı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı Yönetmeliği, Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
#Resmî GazeteÜniversite adaylarının heyecanla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) bir ay kaldı. Uzmanlar, adaylara son ayda bol bol deneme çözmelerini öneriyor. Ancak sadece çözmek yetmez, yapılamayan soruları kontrol edip, analiz etmek de önemli. Eğitimci Onur Soğuk’tan sınava hazırlık tüyolarını, ODTÜ Eğitim Bilimleri Bölümü’nden Prof. Dr. Oya Yerin Güneri’den kaygıyla baş etme yollarını, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Ekşi’den aileler için çocuklarına destek olma ipuçlarını aldık.
#GazetehaberleriÇocukken aldığımız eğitim, yarın kim olacağımıza ışık tutuyor” diyen Eğitimci Yazar Gökhan Dumanlı, “Değerlerimiz ve Görgü ders kitapları ile adalet, sevgi, saygı, dürüstlük, vatanseverlik, yardımseverlik, sorumluluk, öz denetim, sabır, dostluk” gibi değerleri öğrencilerin içselleştirmelerini amaçladım” diyor ve ekliyor: “Kibar davranışlar dünyayı güzelleştirir.”
#Bursa15 Nisan 2016’da Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, “Seçmeli Düşünme Eğitimi Dersi” yerine “Ortaokul Düşünme Eğitimi Dersi’nin 7 ve 8’inci sınıflarda okutulması”na karar verdi. Uygulama 2017-2018 eğitim-öğretim yılından itibaren kademeli olarak başlayacak.
#DersMEB, sosyal bilgiler, teknoloji ve tasarım, düşünme eğitimi ile iletişim ve sunum becerileri derslerinin taslak öğretim programını başta öğretmenler olmak üzere, akademisyen, uzman, öğrenci, veli ve diğer paydaşların görüş ve önerilerini almak amacıyla internet sitesinde yayınlandı. Görüş ve önerilerin 15 Eylül’e kadar bildirilmesi gerekiyor.
#MebMilli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ortaokul 5’inci sınıflarda yabancı dil eğitimine ağırlık verileceğini belirterek, "Önce pilot uygulamalarla başlayacağız. Hem fiziki, hem beşeri altyapıları müsait olan özel okullarımız müfredat doğrultusunda hemen geçebilecekler" dedi.
#DershaneMilli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ortaöğretimde yabancı dil eğitimini geliştirmek amacıyla hazırlanan “Ortaöğretim İngilizce Dersi Taslak Öğretim Programı” paydaşların görüş ve önerilerine açtığını duyurdu.
#İngilizceDemokratikleşme Paketi sonrası Rize'de ilk Lazca ders verildi. İlk öğrenilen kelime Türkçe’de ’Nasılsın’ anlamına gelen ’Muçore’ oldu. Tunceli'de ise 1958 yılında Demokrat Parti hükümeti döneminde ’Xeceriye’ olan adı ’Güdeç’ olarak değiştirilen köye, köylülerin talebi üzerine, ilk kez eski adı verildi.
Gazetelerde okuyorsunuzdur, Türkiye’de son dönemde "nü/çıplak" resimlere sansür uygulanmaya başlandı. Peki, Osmanlı’da durum nasıldı? "Nü" resimler yok muydu? Benzer yasaklamalar, "Peygamberlerin yüzü gösterilmez; meleklerin cinsiyeti belli edilmez" gibi söylemlerle de karşımıza çıkıyor. O halde bugün Topkapı Sarayı Müzesi, Türk-İslam Eserleri Müzesi ve Süleymaniye Kütüphanesi’nde sergilenen eserleri yakacak mıyız? Peki, bizler Osmanlı’nın resimdeki hoşgörüsünü ne zaman kaybettik?
Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, ilköğretimin ders saati çizelgesini beden eğitimi dersini eksen alarak yeniden düzenleyecek. TTK, tüm sınıflarda 30 saat olan ders saati yükünü artırmadan düzenleme yapmayı öngörürken, 4 ve 5’inci sınıflarda 1’er saat olan beden eğitimi dersini 2’ye çıkartacak.