Arnavut ciğeri sevilen sokak lezzetlerimizden biridir. Masterchef Arnavut ciğeri tarifi ile günün aranan yemekleri arasında yer alıyor. Arnavut ciğerinin yumuşak olması içinse bazı püf noktalarının uygulanması gerekiyor. Peki, Arnavut ciğeri nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte, Arnavut ciğeri tarifi ve malzemeleri...
#Arnavut CiğeriMasterChef midye tava tarifi ile aranan lezzetler arasında yer alıyor. Sokak yemeklerimizde midye tava tarifi evde de kolayca hazırlanabiliyor. Hazırlanışında ise midye tava sosu önemli bir rol oynuyor. Peki, evde midye tava nasıl yapılır, nasıl pişirilir? İşte, ustasından midye tava tarifi ve malzemeleri...
#Midye TavaSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarMidye dolma Türk sokak lezzetlerinin başında geliyor. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de olan midye dolma, hemen hemen her sokak başında ya da dükkanda satılıyor. Üzerine limon sıkılarak tüketilen ve kolaylıkla bulunan midye dolmayı evinizde yaptığınızda, şüphesiz ki daha lezzetli olacaktır. Peki, midye dolma nasıl yapılır? Midye dolma malzemeleri nelerdir? Siz de evde bu lezzeti hazırlamak istiyorsanız tarifimize göz atabilirsiniz.
#Evde Midye Dolma Nasıl Yapılır?En eski göçmen tatlılarından biri olan akıtma, yaygın olarak bilinen adıyla krep, son yıllarda çok daha fazla sevilmeye başlandı. Kullandığınız malzemelere göre, krepler lezzetli bir ara sıcak, tatlı veya doyurucu bir yemek olarak servis edilebiliyor. Peki, krep nasıl yapılır, krep yapımının püf noktaları neler? İşte, püf noktalarıyla krep tarifi
#Krep Nasıl Yapılır“Gel vatandaş gel, balığa gel!” Bereketi bol denizlerimizde bu yıl balıkçıların bu nidaları pek duyulmaz oldu. Ama yine de balık yemekleri başımızın tacı. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları arasında yer alan İstanbul, Çeşme ve Bodrum’un deniz ürünleri lezzetini kanıtlamış mekânlarını mercek altına aldık…
#BalıkSalih Seçkin Sevinç onlarca yemek blogger’ından biri. Onu takip etmemin nedeni bir felsefesinin olması. Kendisine halk gurmesi diyor ve ara sokaklarda kalmış lezzetleri keşfediyor. Minik röportajlar yapıyor, mekan ve sahibinin hikayesini yazıyor. Çok güzel fotoğraflar eşliğinde adresiyle, telefon numarasıyla, haritasıyla yayınlıyor. Elbette anlaşamadığımız çok nokta var. Mesela bence şehrin en güzel kokoreci Eminönü’nde değil, Dolapdere’de...