Microsoft Araştırma Merkezi, günümüz üst düzey yöneticilerinin kişilik profillerini çıkardı. Globalde yapılan araştırmaya göre, dünyanın en büyük 100 şirketindeki CEO’lar büyük oranda Harvard mezunu ve işletme yüksek lisans derecesine sahip. 2017 yılında ilk 500 şirketin CEO’larının yüzde 6.4’ü kadınken bu oran 2018’de yüzde 5’e düştü. Genel müdürler günde 11 saat çalışıyor. Yüzde 11’i kadınlardan oluşan CFO’ların ise ortalama yaşı 51.6 ve görev süreleri yaklaşık 5.7 yıl. Pazarlama müdürleri en kısa görev süresine sahip, ortalama 3.5 yıl.
#Microsoft Araştırma MerkeziMicrosoft, bilişim ve bilişimle kesişen bilimsel araştırmalarda seçilen projelerde doktora yapan öğrencilere yılda 33.000 Euro (yaklaşık 59.400 YTL) burs veriyor. Üç yıla kadar uzatılabilen bursun verileceği çalışmalar, akademik danışmanların önerdikleri projeler arasından Microsoft ARGE Bölümü (Microsoft Research) tarafından belirleniyor.
Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, Türk öğrencilerine bilgi teknolojilerinde uluslararası başarılara imza atma imkanı sunuyor. Microsoft bilişim ve bilişimle kesişen bilimsel araştırmalarda seçilen projelerde doktora yapan öğrencilere yılda 33 bin Euro burs verecek. Kazanan projelerin sahipleri Microsoft’un ABD’deki merkezinde staj da yapabilecek.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türk girişimci Dream Games’in Royal Match oyununun tüm dünyada en fazla gelir elde eden oyun olmayı başardığını duyurdu. Kacır’ın FT’nin haberini referans alarak verdiği bilgiye göre Royal Match, 2023’te 2 milyar dolarlık gelir elde etti, oyun içi ciroda ise dünyanın en yaygın oyunlarından Candy Crush’ın tahtını yıktı.
#Mehmet Fatih KacırYapay zekâ destekli sohbet bot'ları ve arama motorları, insanın aklını başından alan yetenekleriyle günden güne popülerleşiyor. Her soruya çok büyük bir "özgüvenle" gerçekçi ve inandırıcı yanıtlar verebilen bu yazılımlar, gerektiğinde var olmayan kanıtları yaratıp ortaya koyabilecek kadar becerikli. Geçen hafta yaşanan bir olay ise teknoloji dostlarına bile "Ne olacak bu işin sonu?" diye sorduracak kadar ürkütücü... İşte yaşananlar...
#Yapay ZekaSon zamanlarda kripto paralarda büyük bir hareketlilik ve çeşitlilik başladı. Bunlardan birisi de ONE coindir. ONE coin, aslında merkezi olmayan uygulamaların (DApps) kullanılmasını ve oluşturulmasını kolaylaştırmak için tasarlanmış olan bir blok zinciri platformudur. ONE coin, genellikle diğer pek çok coin gibi anlık olarak yükseliyor ve düşüyor. ONE coin nedir?, Hangi borsalardan alınır sizler için derledik.
#ONE CoinGün geçmiyor ki metaverse’e yönelik yeni bir haber, araştırma, gündem ya da uygulama ile karşılaşmayalım. Metaverse’ün bu kadar ön planda olmasının en büyük nedenlerinden biri, metaverse ile ortaya çıkacak olan yeni ekonomik fırsatlar: Goldman Sachs ve Morgan Stanley metaverse'ü 8 trilyon dolarlık bir pazar olarak tanımlarken, Citi Group’un yaptığı bir analiz, metaverse ekonomisinin 2030 yılına kadar 13 trilyon dolara çıkabileceğini ortaya koyuyor…
#Ergi ŞenerGün geçmiyor ki “metaverse”e yönelik yeni bir haber ya da gelişme ile karşılaşmayalım… Forbes’da yer alan bir makale “metaverse ile ilgili Twitter paylaşımlarının geçen yıl %19,425 artış gösterdiğini” belirtti. 2021’in son günlerinde, metaverse özelinde gerçekleştirilen bir araştırmaya göre, “Z kuşağı metaverse’deki sanal mağazalarda alışveriş yapma konusunda oldukça pozitif düşünüyor”.
#HürriyetMetaverse adı verilen dijital evren, son zamanlarda en çok konuşulan ve merak edilen konular arasında. Henüz adapte olmaya çalıştığımız bu evren, pek çok fırsatı da beraberinde getiriyor. Ancak uzmanlar 'Bu evrende ne yapacağınızı bilmiyorsanız, henüz uzak durmalısınız' uyarılarını sık sık yapıyor. Biz de bu evrendeki riskleri uzmanlarla konuştuk. Detaylar haberimizde...
#MetaverseTeknolojideki yeni büyük fikirler (“next big thing”) gerçek hayatta kullanılmadan önce, genellikle fragmanlar ile hayatımıza girerler. Bu süreçte, teknolojik kavramlar yeterince açıklanmadan, gereğinden fazla kullanılarak jargon haline gelir ve teknolojiler özelinde bir beklenti (hype) oluşur. Bu durumu, gelişen yeni teknolojiler özelinde pek çok kez gözlemledik: Bulut bilişimde, yapay zekada, blokzincirinde ve 5G’de olduğu gibi… 2021’in son dönemlerinde, metaverse açısından da benzer bir gelişim yaşandı ve metaverse kavramı gölgelerden çıkıp ana akım sözlüğüne girmiş oldu…
#Ergi ŞenerDaha 3 yıl önce önünde ardına kadar açılan kapılardan içeri girerek Çin'e adım atan Tesla, son dönemde değişen yasal çerçeveler nedeniyle zor günler yaşamaya başladı. Peki bunun sonu ne olacak? Musk'ı ve Tesla'yı önümüzdeki günlerde ne bekliyor?
#TeslaHer gün 200 milyondan fazla insanın ziyaret ettiği, dünya gündeminin belirlendiği Twitter'ın kurucusu ve CEO'su Jack Dorsey, bir anda istifa edip yerini adı sanı duyulmamış genç bir göçmene bıraktı. Peki kim bu yeni CEO ve daha da önemlisi neden böyle bir tercihe gidildi? Sizin için araştırdık...
#Parag Agrawalİstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Karaöz, Kovid-19'a yönelik iki kök hücre çalışmasının yayımlandığını belirterek, "Her iki çalışmada da kişilere uygulanan kök hücre tedavisi sonrasında somut olarak iyileşme görülmüştür." dedi.
#TeknolojiTürkiye’nin en önemli sektörel araştırmalarından olan “Bilişim 500 - İlk Beş Yüz Bilişim Şirketi Araştırması” başvuruları sürüyor. Bu senenin teması, medeniyetlerin ilk adımı sayılan Göbeklitepe’den esinlenerek “Yine Anadolu’dan Doğacak” olarak seçildi. Başvurular, 30 Nisan tarihine kadar yapılabilecek.
#BilişimKoronavirüs salgını nedeniyle birçok ülkede alınan tecrit, karantina tedbirleri milyonlarca kişiyi evlerine kapattı. Yüz yüze yapılamayan görüşmeler toplantılar internet ortamına kaydı. Sosyal mesafe ve sosyal izolasyon döneminde görüntülü iletişim ve video konferans için en çok tercih edilen uygulama da ABD, California merkezli Zoom uygulaması oldu.
#ZoomTOSB İnovasyon Merkezi’nin, İTÜ OTAM ile birlikte hayata geçirdiği Türkiye Bağlantılı ve Otonom Araç Kümelenmesi’ndeki üyelerinden ADASTEC firması, sürücüsüz araç test çalışmaları kapsamında, sürücüsüz aracı İstanbul trafiğine çıkarttı.
#Sürücüsüz Otomobil