Microsoft’tan bilimsel araştırma yapanlara burs

Güncelleme Tarihi:

Microsoft’tan bilimsel araştırma yapanlara burs
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2007 00:00

Dünyanın en büyük yazılım şirketi Microsoft, Türk öğrencilerine bilgi teknolojilerinde uluslararası başarılara imza atma imkanı sunuyor. Microsoft bilişim ve bilişimle kesişen bilimsel araştırmalarda seçilen projelerde doktora yapan öğrencilere yılda 33 bin Euro burs verecek. Kazanan projelerin sahipleri Microsoft’un ABD’deki merkezinde staj da yapabilecek.

MICROSOFT, bilişim ve bilişimle kesişen bilimsel araştırmalarda seçilen projelerde doktora yapan öğrencilere yılda 33 bin Euro burs verecek. Microsoft’tan yapılan yazılı açıklamada, Microsoft’un dünya çapında sadece Avrupa’ya ve Türkiye’nin de içinde bulunduğu Orta Doğu-Afrika bölgesinden birkaç ülkeye sunduğu, 2008 yılı Microsoft Doktora Araştırma Bursu için başvuru koşullarının açıklandığı bildirildi.

8 FARKLI ALANDA: Açıklamada, 8 farklı akademik alandaki projelere verilecek olan burs ile araştırmacılara yılda 33 bin Euro’ya (yaklaşık 59 bin 400 YTL) kadar destek sağlanacağı, 3 yıla kadar uzatılabilen bursun verileceği çalışmaların, akademik danışmanların önerdikleri projeler arasından Microsoft ARGE Bölümü (Microsoft Research) tarafından belirlendiği belirtildi. Bursun sadece bilişim ve bilişim ile diğer bilimlerin kesiştiği alanlarda yapılan araştırmaları kapsadığı, seçilen projelere, en fazla 3 yıla kadar yararlanılabilen ve her yıl en fazla 33 bin avroya kadar çıkabilen doktora bursu verileceği, araştırmacının, birlikte çalıştığı üniversitenin kriterlerini karşılamaya devam etmesi durumunda, bursun her yıl otomatik olarak üniversiteye ödeneceği, buna ek olarak her araştırmacıya seçilmiş programların yükleneceği bir dizüstü bilgisayar verileceği kaydedildi.

MICROSOFT’TA STAJ: Açıklamada, araştırmacıların, doktoralarını tamamlarken, İngiltere’nin Cambridge kentindeki Microsoft Araştırma Merkezi’nde (Microsoft Research Cambridge) yaz okuluna giderek, bir dizi akademik sunuma katılabilecekleri ve özel bir konferansta, çalışmalarını Microsoft araştırmacıları ve Cambridge akademisyenlerine sunma fırsatı bulabilecekleri ifade edildi. Microsoft Araştırma Merkezi’nin seçtiği bazı araştırmacılara Microsoft laboratuvarlarında stajyerlik verilebileceği, seçilen araştırmacıların, bir Microsoft ekibine dahil olarak ayrı bir proje üzerinde çalışacakları ve burslarına ek olarak stajları için de ödeme alacakları bildirildi. Açıklamada, burs için başvuruların 26 Eylül 2007 tarihine kadar sadece danışmanlar tarafından çevrimiçi (online) olarak, http://microsoft.redwhale.com bağlantısından yapılabildiği belirtildi.

Hangi alanlarda burs verilecek

MICROSOFT Doktora Bursunun verildiği araştırma alanları ise şöyle sıralandı: Computational Biology (Bilişimsel Biyoloji), Computational Ecology and Environment Science (Bilişimsel Ekoloji ve Çevre Bilimleri), Computer - Mediated Living - including Integrated Systems, Sensors and Devices, and Socio Digital Systems (Bilgisayar Aracılığıyla Yaşam - Entegre Sistemler, Algılayıcılar ve Araçlar, Sosyo - Dijital sistemler dahil olmak üzere), Constraint Reasoning (Kısıta Bağlı Akıl Yürütme), Machine Learning and Perception - including Applied Games, Computer Vision, Information Retrieval, Machine Learning (Makine öğrenmesi ve Algı - Uygulama Oyunları, Bilgisayar görüşü, Bilgi Alımı ve Makine Öğrenmesi dahil olmak üzere), Natural Computation (Doğal Bilişim), Programming Principles and Tools - including security (Programlama İlkeleri ve Araçlar - güvenlik dahil olmak üzere), Systems and Networking - including Distributed Systems, Networking and Operating Systems (Sistemler ve Ağ Oluşturma - Dağıtımlı sistemler, Ağ oluşturma ve İşletim Sistemleri dahil olmak üzere).

Microsoft’un Uluslararası İş Ortağı Ödülü Netron’un oldu

NETRON, Microsoft’un en prestijli ödüllerinden ikisini Türkiye’ye getirdi. ABD’nin Denver kentinde yapılan Microsoft İş Ortakları Konferansı’nda Netron, ’Uluslararası Microsoft İş Ortakları Birliği Yılın İş Ortağı’ dalında büyük ödülü kazandı. ’Uluslararası Microsoft Eğitim Merkezleri-En İyi Eğitim Merkezi’ dalında ise finale kalarak dünyadaki en iyi üç teknik eğitim merkezinden biri oldu. Netron, "Uluslararası Microsoft İş Ortakları Birliği Yılın İş Ortağı" ödülüne, Türk bilişim sektöründeki nitelikli işgücü açığını kapatmayı hedefleyen ’Developer Factory’ projesi nedeniyle layık görüldü. Netron’un Microsoft Türkiye, Hürriyet İK ve Yenibiris.com ile birlikte hayata geçirdiği bu proje, 139 ülkeden 2 bin projesi arasında birinciliğe ulaştı.

CeBIT’de ’iş ve kariyer’ standı

CEBIT
Bilişim Eurasia Fuarı’nda, bu yıl ilk kez oluşturulacak "iş ve kariyer" bölümü ile yeni bir uygulama başlatılıyor. 2-7 Ekim 2007 tarihleri arasında TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarda kurulacak bölümde insan kaynakları alanında gereksinimlere yanıt oluşturulacağı belirtildi.

İŞ FIRSATLARI: "Dijital yaşam" ana bölümü kapsamındaki beşinci salonda konumlandırılacak bölümde, yeni kariyer fırsatları arayışındaki kişilerle açık pozisyonları bulunan ya da yeni yatırımlarında değerlendirmek üzere insan kaynağına gereksinim duyan kurumların bir araya geleceği bildirildi. Bölümde bilişim şirketlerinin yanı sıra farklı sektörlerde faaliyet gösteren ancak bilgi ve iletişim teknolojilerinde insan kaynağına gereksinim duyan kuruluşlar olacak. Yenibiriş iş birliği ve Hürriyet İK gazetesinin desteğiyle hazırlanan "iş ve kariyer" bölümünde tüm katılımcıların iş ilanlarının yayınlanacağı dijital bir ilan panosuda bulunacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!