Gemi İnşaatı Mühendisliği bölümü deniz taşıtlarının olduğu her alanda görev almaktadır. Bu bölümü okuyan kişiler veya mezun olan kişiler gemi makinelerini geliştirme, tamir etme, analiz etme ve benzeri birçok projeyi yönetmektedir. Sizler için Gemi İnşaatı Mühendisliği hakkında bulunan bütün bilgileri detaylı bir şekilde derledik.
#Gemi İnşaatı Mühendisliği Bölümü Nedir?Yaklaşık 2 milyon adayın ter döktüğü YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından, tercih telaşı başladı. Adaylar, 29 Temmuz'a kadar tercih yapacak. Eğitim uzmanları, adayların kariyer hedeflerine en uygun üniversiteyi ve bölümü seçmesinin sınavda gösterilen başarı kadar önemli olduğunu söylüyor.
#YksHava Harp Okulu, üniversitelerin 3 ve 4'ncü sınıflarından öğrenci alımı için ilan yayımladı. En fazla 23 yaşında olanların başvuruda bulunabileceği Hava Harp Okulu öğrenci alımı sürecinde, halihazırda okumakta oldukları bölüme yerleştikleri LYS MF-4 puanlarını barajı geçmek için kullanacak olan adaylar, bu aşamaların ardından diğer sürece geçiş yapacak. Kazanan öğrenciler, Hava Harp Okuluna üçüncü sınıftan itibaren devam edecek. Peki, pilot olma şansını elde edecek üniversite öğrencilerinin Hava Harp Okulu başvurusu nasıl yapılacak? İşte, konuyla ilgili merak edilen tüm detaylar
#Üniversite PilotÜniversite taban puanlarına nasıl bakılacağı yüz binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen detaylar arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. 2017 LYS sınav sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından gözler artık LYS tercihlerinin yapılmaya başlanılacağı zamana çevrildi. LYS tercihleri yapmadan önce Üniversitelerin taban puanlarını görmek isteyen öğrenciler ise konuyu internetten araştırıyorlar. Peki, Üniversite taban puanlarına nasıl erişilir? 2017 LYS tercihleri ne zaman yapılacak?
#Üniversite Taban PuanlarıÜniversite taban puanları aracılığıyla tercih işlemleri için hazırlıklarını sürdüren adaylar, tercihlerin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından 18-26 Temmuz aralıklarında gerçekleştirileceği duyurulan LYS tercihleri, üniversite taban puanları bilgisini öğrenen adaylar tarafından şimdiden hazırlanmaya başlandı. İşte, YGS ve LYS ile alan bölümlerin üniversite taban puanları bilgisi
#LysLisans Yerleştirme Sınavları’nda (LYS) iki oturum geride kaldı. 17-18 Haziran’daki ikinci hafta sınavları yaklaşırken adayların kafasında hayalini kurdukları bölümler için kaçıncı başarı sırasında yer almaları gerektiği konusunda soru işaretleri var. Biz de devlet üniversitelerinde tıp, hukuk ve psikoloji gibi gözde alanların en son hangi başarı sırasından öğrenci aldığını araştırdık. Puan türlerine göre en başarılı öğrencileri seçen programları da belirledik.
#LYSÜniversite sınavına hazırlık son sürat devam ediyor. Maratonun ilk ayağı olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı 12 Mart’ta yapılacak. Adayların, bu yıl üniversite sınavında yapılan yenilikleri ve puanı değişen bölümleri önceden bilmesinde yarar var. Çünkü doğru bir sınav stratejisi hazırlamanın yolu, onun hakkında tüm bilgilere sahip olmaktan geçiyor.
#YGSYGS'ye gireceklere tavsiyelerde bulunan uzmanlar, adayların özellikle sınava aç girmemelerini dile getirdi. Sınav esnasında anlık stres ve sınav günü beslenme konusuna da değinen uzmanlar, YGS'ye gireceklere önemli tavsiyelerde bulundu. İşte, sınava saatler kala ders çalışmanın yarar ve zarar değerlendirmesinin de yer aldığı YGS'ye gireceklere tavsiyeler ve bilinmesi gerekenler
#YgsÜniversite tercihleri bugün 23.59'da sona erecek. ÖSYM aday işlemleri sayfası üzerinden yapılan üniversite tercihleri için haberimizde yer alan üniversite tercih kılavuzu ve tercih robotundan faydalanabilirsiniz. Üniversite tercihleri ve merak edilenler haberimizde.
#ÖSYMBugün sona erecek olan üniversite tercihleri 4 Ağustos gün bitimine kadar devam edecek. ÖSYM'nin yaptığı son açıklamaya göre üniversite tercihlerinde bulunmak isteyen üniversite adayları yarın 23.59'a kadar üniversite tercih işlemlerini tamamlayabilecek. İşte 2016 ÖSYM üniversite tercihleri ile ilgili ayrıntılar..
#Üniversite TercihleriÖSYM 2016 üniversite tercihleri başladı. 29 Temmuz'da başlayan üniversite tercihleri 3 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Peki üniversite tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM internet sayfasında yayınlanan ÖSYS tercih kılavuzu ve tercih robotu ile tercih yapmak çok kolay. İşte üniversite tercihleri ile ilgili ayrıntılar..
#ÖSYMÜniversite tercihleri başladı. 29 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan üniversite tercihleri için 2016 ÖSYS tercih kılavuzu yayınlandı. 2016 ÖSYS tercih kılavuzunda yapılan değişiklikler neler? İşte üniversite tercihleri nasıl yapılır ve kılavuzda dikkat edilmesi gerekenler..
#ÖSYS2016 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar tercih listelerini oluşturmak için hummalı bir çalışma içine giriştiler. Sınav sonuçları ile ilgili ÖSYM internet sitesinde yayınlanan sayısal veriler ve makro göstergeler incelendiğinde, geçen seneye kıyasla bazı testlerdeki Türkiye net ortalamalarının yükseldiği göze çarpıyor. YGS’deki benzer durum ile birleşince, bu sene puanların yükseldiği, ama başarı sıralarının gerilediği anlaşılıyor.
#KontenjanMilyonlarca öğrencinin merakla beklediği 2016 Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonuçlarının açıklanmasıyla, adaylar seçecekleri bölüm ve üniversitelerle ilgili tercih hazırlıklarına başladı. 29 Temmuz’da başlayacak tercih maratonu ise 3 Ağusutos’a kadar sürecek. ÖSYM’nin açıkladığı LYS sonuçlarını yorumlayan uzmanlar, ortalamaların yükseldiğini, adayların beklediklerinden daha alt sıralamalarda yer aldıklarını belirtiyor.
#ÖSYMİyi bir üniversiteye girmek için aylardır çaba harcayan adaylar, şimdi emeklerinin meyvelerini toplayacak. Ancak önlerinde son bir ‘sınav’ daha var: Tercih. Uzmanlar, adayları bu süreci iyi ve doğru değerlendirmeleri konusunda uyarıyor. Ayrıca YÖK’ün yaptığı değişiklikleri de iyi bilmek gerektiğini söylüyor.
#TercihAdaylar, üniversiteye girmek için ilk adım olan YGS puanlarını 25 Mart’ta öğrendiler. Beklediği performansı gösteremeyenler moral bozukluğu yaşıyor. Beklediğinden daha iyi aldığı için rehavete kapılanlar da var. Uzmanlar, üniversiteye girişin uzun bir maraton olduğunu hatırlatarak, LYS çalışmaya bir an önce başlanması gerektiğini vurguluyor. Bir de uyarıları var: “Motivasyonunuzu düşürmeyin, rehavete de kapılmayın, önünüzde daha en az iki sınav var.”
#YGSİki milyona yakın öğrencinin katılacağı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 18 gün kalmışken, son yıllarda ‘sıfır çeken’ bölümler olarak tanımlanan fizik, kimya, biyoloji, matematik gibi temel bilimler alanları ile ilgili tartışmalar hâlâ sürüyor. YÖK geçen yıl 11’den az öğrencinin kayıt yaptırdığı bölümleri kapatma kararı aldı. Bu karar, “Temel bilimler olmazsa, bilim olmaz” gerekçesiyle akademik çevre tarafından eleştirildi. Peki ne olacak bu temel bilimlerin hali? Yanıtını, akademisyenlerden aldık.
#EğitimÜniversiteyi yeni kazanan öğrenciler kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için bekliyor. Üniversite ikinci sınıfa geçen öğrenciler ise yatay geçiş programlarını kullanarak başka üniversiteye veya kayıtlı olduğu üniversitede başka bir bölüme geçiş yapabiliyor. İşte detaylar...
#Yatay Geçiş Nasıl YapılırÜniversiteyi yeni kazanan öğrenciler kazandıkları üniversitelere kayıt yaptırmak için bekliyor. Üniversite ikinci sınıfa geçen öğrenciler ise yatay geçiş programlarını kullanarak başka üniversiteye veya kayıtlı olduğu üniversitede başka bir bölüme geçiş yapabiliyor. İşte detaylar...
#Yatay Geçiş