Rüyasında meyve gören insanlar oldukça fazladır. Farklı zamanlarda değişik şekillerde birçok meyve rüyaya girer. Rüyaların görünüm şekline bağlı olarak yorumlarda farklılık yaratmaktadır. Peki, rüyada meyve görmek ne anlama gelir? Rüyada meyve yemek ve toplamak tabiri hakkında bilinmesi gereken detaylar.
#Rüyada Meyve GörmekABB Başkanı Mansur Yavaş, yarın açılışı yapılacak olan Türkiye’nin en büyük Tarım Kampüsü ve Rekreasyon Alanı BAKAP’ı gazetecilere gezdirdi. Tarımsal üretim yapılacak alanda Ankara tavşanı, Ankara keçisi ve Ankara tavşanını korumaya yönelik çalışmaların da gerçekleştirileceğini belirten Yavaş, “Burası inşallah yüzyıllar boyunca Ankara halkının hizmetinde kalacak” dedi.
#BAKAP‘’Okumak her çocuğun hakkıdır’’ diyerek yola çıkan TOÇEV, Payam Ekolojik Badem Köyü projesiyle sürdürülebilir bir gelir modeli oluşturarak, binlerce çocuğun geleceğine ışık tutuyor. 1800 badem ağacının çocukların geleceğine uzanan yolculuğu için hasat öncesi köy destekçilerini bekliyor.
#TOÇEVÜlkemizde alternatif tatil rotaları arayanlar için doğal ve tarihi pek çok seçenek bulunuyor. Doğa turları gün geçtikçe daha popüler bir hale geliyor. Özellikle yürüyüş parkurları, çadır kurup doğa ile iç içe olabilecekleri yerler daha çok tercih ediliyor. Doğası ile unutulmaz bir gezi rotası olacak seçeneklerden biri Kapuz Kanyonudur. Peki, Kapuz Kanyonu Nedir? Nerededir? Nasıl Gidilir? Nasıl Oluşmuştur? Giriş ücreti var mıdır? Özellikleri Nelerdir? İşte detaylar.
#Kapuz KanyonuİZMİR Ticaret Borsası’ndaki basın danışmanlığından beri tanırım: Son 2 yılda, Tire Süt Kooperatifi’nin anlatıldığı “Mustafa Kemal’in Çiftçileriyiz” ve İzmir’in en uzun süreli belediye başkanı Aziz Kocaoğlu’nun özgeçmişinin yer aldığı “Aziz” adlı kitapları yazan Gazeteci Reşat Yörük... İki yeni kitabı var, Varyant Yayıncılık’tan. Kooperatifçiliğin önemli ismi Selçuk Bilgi’yi anlattığı, “Bir hayalin peşinden: SELÇUK BEY” ve mizah dolu anıların yer aldığı “Satıyoruum, saaattım!”
#1Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh nehri üzerinde yapımı tamamlanan Yusufeli Barajında kapakların kapatılmasıyla sular yükselmeye başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılışı gerçekleşen baraj, bir haftada 30 metre yüksekliğe ulaştı.
#Yusufeli BarajıTürkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacak Yusufeli Barajı bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla törenle açılacak. Türkiye'nin en büyük dünyanın da 5'inci büyük barajı olan Yusufeli su tutup elektrik üretimine başlaması Mayıs ayında gerçekleşecek.
#Yusufeli BarajıArtvin'de Çoruh Nehri üzerine inşa edilen, Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5’inci en yüksek barajı olup, yıllık 1,9 milyar kilovatsaatlik elektrik üretimiyle ekonomiye 5 milyar liralık katkıda bulunacak Yusufeli Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle su tutmaya başlayarak hizmete girecek. Erdoğan, ilçenin taşındığı, 10 milyon metreküp dolgu yapılarak elde edilen 1,5 milyon metrekare alanda inşa edilen, kamu binalarının taşındığı, konutlar ile yöre mimarili ‘villa tipi’ köy evlerinin yükseldiği yerleşim alanını da hizmete alıp, 3 bin 205 konutu hak sahiplerine teslim edecek.
#YusufeliTarım ve Orman Bakanlığı’ndan, Artvin'in Yusufeli ilçesinde Çoruh Nehri üzerine inşa edilen Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise 5’inci en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı'nın, 22 Kasım'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete açılacağı duyuruldu.
#Yusufeli Barajı12 bin yıldır zeytin ağaçlarının örttüğü bereketli Anadolu toprakları için ekim ayı, hasat mevsimidir. Her hasat yüz güldürmese de bu yıl farklı olacak gibi. Zira nem ve yağışın iyi olması sebebi ile üretici rekolte ve ihracatta rekor bekliyor. Dünya zeytinyağı ihracatını bölüşen iki ülke; İspanya ve İtalya’da yazın sıcak geçmesi, ağaçların yanması ve Ukrayna-Rusya Savaşı ile başlayan enerji krizi sebebi ile rekolte beklenenin altında kalınca birçok Avrupa rotayı Türkiye’ye, ben de rotamı zeytin kokusunun deniz kokusuna karıştığı, 2 milyondan fazla zeytin ağacının bulunduğu Ayvalık’a çevirdim. ‘Erken’ zeytin hasadına katıldım. Kaliteli zeytinyağı ve fiyatının izini sürdüm.
#ZeytinyağıBir dönem Almanya’da ‘Beton Kralı’ olarak bilinen ATİAD eski Genel Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep Keskin, son 6-7 yıldır Türkiye’de organik çiftçilikle uğraşıyor. Alanya-Gazipaşa arasındaki arazisinde başta avokado olmak üzere diktiği 80’e yakın çeşit tropikal ürünle ilgili araştırmalarını kurumsallaştırarak bir ‘Tropikal Akademi’ kurmayı da hedefleyen Keskin, yılın 8-9 ayını arazide geçiyor. Keskin hem Almanya’dan, hem de Türkiye’den emekli. Ama onunki sıra dışı bir emeklilik. 73 yıl önce Anadolu’nun bir başka yöresinde, Uşak’ın bir köyünde çiftçilikle uğraşan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Keskin, yaşamının bu yeni dönemini yine çiftçi olarak, ama bu kez başarılarla dolu yaşamının deneyimleriyle zenginleşmiş bir tarım öncüsü, yol göstericisi olarak sürdürmeye kararlı.
#Almanya’Da ‘Beton Kralı’ Olarak Bilinen ATİAD Eski Genel Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Prof. Recep KeskinAlmanya’da İsmail Karacasoy (53), 6 yıl önce evlendiği Alman Marion Joest’in (51) çiftlik hayalini Kırşehir’de gerçekleştirdi. Eşine teşekkür eden Joest, “Kendi peynirimi, yoğurdumu ve sütümü yapmaktan çok mutluyum. Türkiye’nin havası, güneşi ve toprağı çok güzel” dedi.
#Marion JoestKaju çok değerli bir antioksidan, vitamin ve sağlıklı yağ kaynağı bir besindir. İçindeki bulunan lif oranı çok düşük olup kalorisi ise yüksektir. Çok besleyici bir yemiş olan kaju, özellikle de diyetteki kişileri uzun süre tok tutmaya yardımcı olur. Kaju kilo aldırır mı tüm detayları ile sizler için derledik.
#Sağlıklı YaşamAydın’ın Germencik ilçesinde kurdukları Efeler Çiftliği’ne en sağlıklı inekleri bulabilmek için dünyayı dolaştılar. Batı Avustralya’dan getirdikleri 3 bin baş düve ile yola çıktılar. Bugün 7 bin büyükbaş hayvana ulaşılırken yıllık 30 bin ton çiğ süt üretiliyor. Bu çiftlikte hayvanlar ağır metallerden, toksinlerden uzak yemlerle besleniyor, tüm atıklar da biyogaz tesisinde bertaraf ediliyor. Markanın en büyük hedefi ülkenin en sürdürülebilir ve inovatif çiftliği olmak.
#GazetehaberleriALEVLER Bodrum’u, Milas’ı, Marmaris’i, Köyceğiz’i sardığında sosyal medyada özelikle kızılçam ağaçlarına düşman muamelesi yapılıyordu.Bilen bilmeyen, “Kızılçamın kozalakları el bombası gibi metrelerce öteye fırlamasa yangın bu kadar yayılmazdı. Çam yerine meyve ağacı dikelim” diye yazıyordu.
#Izabel GoulartBu yaşananlar ne ilk ne de son olacak. Yangınlar sayısı ve şiddeti artarak önümüzdeki yıllarda da devam edecek. Peki nasıl hazırlıklı olacağız? Her şeyden önce bilgiye dayanmayan, ezbere, insan merkezli enformasyon ve komplo teorilerinden uzak duracağız. Bilimsel, doğayı anlamaya dönük veri ve görüşlere yakın olmalıyız. Bizim ezberlenmiş doğrularımızla doğanın doğruları arasındaki farkı gidermeden, sorunlara kalıcı çözümler üretmek mümkün değil. Doğru sorulara doğru yanıtlar bulmalı ve uzmanlara kulak vermeliyiz.
#GazetehaberleriYazar Yeşim Saygın, sokaklarda özgürce koştuğu çocuk dünyasının gerçekliğini, dijital kuşatma altında bulunduğuna dikkat çektiği günümüz çocuklarına romanları aracılığıyla anlatıyor. İçlerindeki asıl çocukla tanışmaları için kitaplarında geçmiş zaman köprüsünü kurduğunun altını çizen Saygın, “Bizi yeniden ışıl ışıl ve insanca olana yaklaştıracak gücün; toplumsal ve kültürel hafızamız ile gelişmiş bir eğitim sistemi olduğuna inanıyorum” dedi.
#BursaŞeftali, severek tüketilen bir meyvedir. Şeftali suyu da en fazla tüketilen meyve sularından birisidir. Hobi amaçlı küçük bahçesi olan insanların da en fazla tercih ettikleri ve yetiştirdikleri meyvelerdendir. Fakat şeftali fidanı nasıl ve ne zaman dikilir? Şeftali fidanının bakımı nasıldır? Şeftali yetiştiriciliğinde dikkat edilmesi gerek önemli noktalar nelerdir tüm detayları derledik.