Mavi yolculuk turlarının öncüsü Marmaris, Mavi Bayraklı plajları, yılın ortalama 300 günü yüzünü esirgemeyen güneşi, turizme kazandırılan yeni arkeolojik eserleri ve uluslararası kültür-sanat festivaliyle bu yazın da yıldızlarından biri olacak. Marmaris’i ziyaret etmeyi planlayanlara semt pazarlarından gizli kalmış koylarına, kalesinden günlük yağı gibi şifalı yerel ürünlerine kapsamlı bir rehber hazırladık.
#Marmaris‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.
#Gezi‘Yeni yıla nasıl girersem öyle geçer’ deyip yola çıkmak isteyen ama nereye gideceğine karar veremeyen son dakikacılara yardımcı olmak için jürimize sorduk. Ilık bir kış günü yürüyüşü için Marmaris sokakları ya da Erzurum’daki karlı dağlar... Konaklamasıyla, yılbaşı etkinliğiyle Türkiye’nin dört bir yanından önerimiz var.
#SeyahatSoğuk kış günlerinde içimizi ısıtması için aklımıza ilk çorba geliyor şüphesiz. Üstelik bir de içine tavuk veya et suyu girince, hem besleyiciliği artıyor hem de lezzeti... Mercimek, beyran, ezogelin, kuru bamya gibi ülkemizde çok sevilen çorbaların en iyi adreslerini jürimiz seçti.
#MercimekBalık sezonunun en verimli aylarına girdik. Lüferi, hamsisi, istavriti derken kasım boyunca lezzetli ve yağlanmış balıklar yiyeceğiz. En taze balıkları usulünce pişiren, kendi spesiyalleriyle fark yaratan ama bir o kadar da rahat hissettiğimiz salaş balıkçıları jürimize sorduk.
#KızartmaGeçen hafta Cunda’ya gittim, sabaha karşı balığa çıktım, harika anılar biriktirdim. Boşnak mantısı yeme şansım da oldu. Halk arasında bayram yemeği olarak bilinen, aileyi özel günlerde bir araya getiren bir lezzet. Biliyorsunuz, aileyi bir araya getiren yemekleri severiz.
#YazarBodrum Marina ve İstanbul Boğazı’ndaki restoranlarıyla hizmet veren iş insanı Fatih Murat Yıldız, pandemi nedeniyle sektörde yaşanan tüm zorluklara rağmen geleceğe umutla baktıklarını söyledi. 3 kuşaktır bu alanda hizmet veren bir aileden gelen ve kendisi de küçük yaşlardan beri işin mutfağında yetişen Yıldız, Bodrum’a özgü lezzetleri müşterilere sunmak için tüm ürünleri yerel üreticilerden aldıklarını belirterek, “Pandemi yeme-içme sektörünü de olumsuz etkiledi. Birçok insan ya işletmesini kapattı ya da memleketine dönerek farklı işlere yöneldi. Biz tüm olumsuz koşullara rağmen ayakta kalmaya devam ediyoruz” dedi.
#İzmirBalık özellikle kış aylarında sofralarımızın olmazsa olmaz lezzetlerinden. Ancak balığı lezzetli tüketmek için doğru pişirme tekniklerine ve mevsimine göre balık seçimine büyük dikkat göstermek gerekiyor. Eğer siz de balığın zamanlamasına dikkat edenlerdenseniz, ocak ayında yemeniz gereken balıkları ve pişirme tekniklerini aşağıda bulabilirsiniz. Afiyet olsun...
#Balık ÇeşitleriOkullar, çocukların daha sık hastalanması ve bu hastalıkları birbirlerine kolayca bulaştırmaları anlamına da geliyor. Sınıf ve okul ortamlarında uzun saatler boyunca bir arada bulunan kalabalık öğrenci grupları birçok enfeksiyonla karşı karşıya kalıyor. Özellikle okula ilk kez başlayan çocuklar okula başladıkları ilk yıl içinde yaklaşık 8 kez ateşli üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanıyor.
#ÇocukTürkiye’nin en popüler tatil rotalarından Çeşme, ilk kez kapılarını açan mekânları, yenilenen işletmeleri ve birbirinden güzel plajlarıyla bu sezonu da çok hareketli geçirdi. Türkiye’yi ‘beach club’ eğlencesiyle tanıştıran İzmir’in bu ufak beldesinde eğlence hiç bitmiyor. Gece yarısına dek süren akşamüzeri partileri, yeni nesil meyhaneler ve canlı müzik mekânları mutlaka rezervasyon gerektiriyor. Eğlenceyle lezzetli yemek ve kaliteli servis de birleşince buradan memnun ayrılmamak pek de mümkün olmuyor! Yazın son demlerinde Çeşme’ye doğru yola çıkacaklara ‘en’ler rehberi hazırladık.
#ÇeşmeDENİZLERDE av sezonunun 1 Eylül’de başlamasıyla birlikte Ege’ye açılan balıkçılar, bol miktarda balık avlamaya başladı. Bollukla birlikte pazarlardaki tezgahlarda fiyatlar da düşünce, vatandaşlar kırmızı et yerine balığı tercih etmeye başladı. Çanakkale’de balıkhane esnafı, vatandaşı tamamen doğal ve daha sağlıklı olan balığı tüketmeye çağırdı. Sofralarda kırmızı et ile yapılan yemeklerin yerini mevsim balıkları olan sardalye, palamut ve istavrit gibi balıklar aldı.
#Balık FiyatlarıGüneşli bir kış gününde yollarda olmanın insana verdiği enerji bambaşka! İşte uzun zamandır görmek istediğim Apolyont (Uluabat) gölü karşımda duruyor. Birazdan bir göl turu yapacağız, ardından da Mudanya’ya gidip lezzet turuna çıkacağız. Değişim iyidir, ama her şey için değil. Mudanya eski şirin sahil kasabası görünümünden uzaklaşmış olsa da bazı lezzetlerin halen olduğu gibi duruyor olması mutluluk verici.
#KöfteTürkiye’de öyle restoranlar var ki sırf mönüsündeki lezzetleri tadabilmek için kilometrelerce yol kat edilir. Midenizin sesine kulak verip bu sefer gastronomi turuna çıkın. Etin, balığın ve sebzenin en lezzetlisini tadacağınız restoranlar listemizde! İşte Türkiye'nin en iyi 10 restoranı...
#Seyahat