Güncelleme Tarihi:
İstanbulluların 51 yıllık balıkçısı. Şu an sardalyenin tam mevsimi. Yanında mutlaka barbunya pilaki de söyleyin. Sadece mevsim balıkları bulunduruyorlar. Tarabya; (0212) 262 00 02
Hafta sonları rezervasyon yaptırmanızda yarar var. Mekân, közde ağır ağır pişen ızgara kalkanıyla meşhur. Şu sıra palamut ve sardalye de fena fikir değil. Rumelikavağı; (0212) 242 98 99
Kendi dalgıçlarının çıkardığı kabuklularla yapılan tadım mönüsünde balık çorbasından fırında midyeye yok, yok. Milor burası için, “Kabukluda Türkiye’nin en iyisi” diyor. Bodrum; (0252) 316 42 85
Ege ve Ayvalık’tan getirilen taze otları, Ege ve Rum mutfağının soğuk ve sıcak mezelerini ve taze mevsim balıklarını bir araya getirerek damakta hoş lezzetler bırakıyor. Şu an palamut mevsimi de geldi. Kadıköy; (0216) 550 02 58
Balık restoranı değil ama lezzet açısından bu listeyi kesinlikle hak ediyor. Tarihi Yarımada manzarası var. Şefler Aylin Yazıcıoğlu ve Kaan Sakarya mevsime göre altı haftada bir mönüyü yeniliyor. Beyoğlu; (0212) 292 44 67
Sıcaklardan dolayı kapalı ancak ekim ayından itibaren akvaryumdan balığınızı seçip, Kilis usulü taş fırında pişirttirebilirsiniz. Mehmet Yaşin, “Asma yaprağında sardalye mükemmel” diyor. Maltepe;
(0216) 383 55 56
FSM Köprüsü’nün ayağında, Boğaz’a karşı balık keyfi... Eğer Avrupa Yakası’ndaysanız Rumelihisarı’ndan saat başı kalkan özel tekneyle de dört dakikada mekâna ulaşabilirsiniz. Anadoluhisarı; (0216) 460 10 00
80 yıldır Akdeniz’e tepeden bakan terasıyla hizmet veriyor. Sadece bölgeden çıkan mevsim balıklarını kullanıyorlar. 30 çeşit mezesi var. Balığın dışında ızgara çeşitleriyle de ünlü. Muratpaşa; (0242) 238 52 00
Yaz akşamları Kordon’un hareketli manzarası ve deniz havası... Tüm balıklar kömürde pişiriliyor. 30 çeşit meze var. Yörenin balıklarını kullanıyorlar. Mehmet Yaşin kömürde levreği öneriyor. Kordon; 0232) 422 15 90