Ülkemiz birçok tarihi ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan, her bölgesinde bambaşka kültürler yaşatan eşsiz bir hazine. Gezip keşfettikçe, öğrendikçe bunu daha iyi deneyimliyoruz. Özellikle sosyal medya sayesinde eskiden varlığından haberimizin bile olmadığı farklı yerleri öğreniyor ve keşfetmek için yollara düşüyoruz. Çevresindeki diğer illerin biraz gölgesinde kalan Iğdır da az bilinen güzellikleri ile gezginlerin yeni ilgi odağı olacağa benziyor. Ülkemizin doğusundaki gizli kalmış bu hazineyi gelin birlikte keşfedelim.
#IğdırTürkiye’nin en büyük dağını sınırlarında barındırması ile ünlü şehrimiz Ağrı, gezilecek yerleriyle de misafirlerine unutulmaz hatıralar bırakıyor. Arazisinin büyük bir kısmı dağlık olan bu şehir hakkında Ağrı’nın ilçeleri neler ve hangi bölgede, Ağrı’da gezilecek ve tarihi yerler nereler gibi sorular da sık sık karşımıza çıkıyor. İşte Ağrı ile ilgili sık sorulan sorular ve sizler için derlediğimiz cevaplar.
#Ağrı İlçeleriTürkiye’de mutlaka gidip görmeniz gereken yerler deyince aklınıza Ağrı gelir mi? Benim kendi Türkiye’de gezilecek yerler, yapılacak aktiviteler listemde İshakpaşa Sarayı ve Ağrı Dağı tırmanışı uzun zamandır yer alıyordu. Birkaç yıl önce İshakpaşa Sarayı’nı karlar altında görme şansı bulmuştum. Geçtiğimiz günlerde ise Ağrı Valiliğinin Ağrı turizmini geliştirmek için düzenlediği çalıştaya davet edildim ve Ağrı’da daha önce görmediğim pek çok yeri gezip görme fırsatı yakaladım. Ağrı beni şaşırttı, yazının sonunda bakalım siz ne düşüneceksiniz.
#AğrıÖzellikle son yıllarda mağara turizmine gösterilen ilginin artmasıyla ülke çapında turizme açılan mağara sayısı da artıyor. İşte binlerce yıl öncesine ait medeniyetlerin izlerini sürebileceğiniz veya doğanın gücüne hayran kalacağınız mağaralar.
#Türkiye- Sahip olduğu tarihi ve kültürel varlıklar, doğal güzelliklerle ilgi gören Ağrı, her geçen yıl daha fazla turist çekiyor - Ağrı'yı 2014 yılında ziyaret eden turist sayısı, 2013'e göre yüzde 8 arttı - Vali Tekinarslan: "Kentimiz birçok tarihi ve turistik mekana sahip. Bu turistik potansiyeli doğru bir şekilde değerlendirmek için çalışmalar yürütüyoruz"
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenecek "Turizm Rehberliği Sertifikalı Eğitim Programı"yla tarihi eserleri, dağları, yaylaları, gölleri, meteor çukuru, kaplıcaları, kanyonu, sulak alanlarıyla önemli potansiyele sahip olan kentte turizmcilere akademik destek sağlanacak.
#EğitimAğrı'nın Doğubayazıt ilçesinde sağanak yağmurun ardından gelen sel suları çekilince ortaya çıkan yılanlar vatandaşların korkulu rüyası oldu. Doğubayazıt'ta sokakların 30 santim kalınlığında çamur tabakası ile kaplandığını, dağlardan suyla birlikte yılanların da geldiğini anlatan vatandaşlar, Ağrı Dağı, İshak Paşa Sarayı, Meteor Çukuru, Buz mağaraları ile ünlü olan Doğubayazıt ilçesinin alt yapı eksikliği giderilsin. Ev ve işyerlerinden yılanlar çıkıyor. Korkudan sokağa çıkamıyoruz dediler.Yusuf İBA DOĞUBAYAZIT AĞRI - DHA
#YilanMUĞLA’nın Bodrum İlçesi açıklarındaki Karaada’da, yasak olmasına rağmen 20 metre yükseklikten atladığı Meteor Çukuru’nda, suya yüzü koyun düşerek yaralanan üniversiteli Mehmet Ali İpek’in yardımına Galatasaray Spor Kulübü eski Başkanı, işadamı Adnan Polat yetişti. Yatıyla ada yakınında olan ve olayı gören Polat, kaptanına talimat verip yaralı gencin zodyak botla Bodrum Limanı’na götürülerek kara ambulansına nakledilmesini sağladı.