Bugün neler oldu?

Merak

Güncelleme Tarihi:

Merak haberleri sayfasında Merak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 153632 Merak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.

Merak haberleri

#İşVarant EN ÇOK MERAK EDİLEN #VARANT PARAMETRELERİ

#İşVarant EN ÇOK MERAK EDİLEN #VARANT PARAMETRELERİ

Merhaba, bu videoda varantların hareketlerini anlamanız için oldukça önemli olan varant parametrelerinden bahsedeceğiz.Delta, gama, vega, örtük oynaklık, risk grubu, RHO gibi birçok parametre, varant fiyatlarının hareketlerini anlamamızda kullanılır. Bu hesaplamalar gözünüzü korkutmasın. Başlangıçta karışık görünen varant dünyasını, sizler için daha basit ve anlaşılır hale getirmek istiyoruz.1. DUYARLILIK:Varant fiyatının 1 Kuruş değişmesi için dayanak varlık fiyatının ne kadar değişmesi gerektiğini gösterir. Değeri sabit değildir. Varantın dayanak varlık fiyatı ve vadeye kalan gün sayısı değiştikçe duyarlılık değişir.Varantlarda dayanak varlık fiyatı kullanım fiyatına yaklaştıkça, duyarlılık değeri düşer. Yani, varant daha hızlı hareket eder. Varant yatırımcıları, genellikle duyarlılık değeri düşük varantları tercih ederler. Bir varantın duyarlılık değerinin düşük olması, dayanak varlık hareketlerine daha hızlı tepki vereceğini gösterir. Bu durum, elindeki varantın hızlı tepki vermesini isteyen, kısa vadeli ve gün içi alım-satım yapan yatırımcılar için önemlidir. Duyarlılık parametresi, dayanak varlık fiyatı kaç olduğunda varantın fiyatının kaç olacağını anlamamıza yardımcı olur.Gün içi işlem yapan varant yatırımcılarının dayanak varlık kaç iken varant fiyatının kaç olacağını hızlı ve kolayca görmesi için VARANT HEDEF FİYAT sayfasını geliştirdik: https://www.isvarant.com/piyasa-anali...2. TETA:Diğer tüm değişkenler sabitken, varantın vadesinin dolmasına 1 gün daha yaklaşıldığında varant fiyatının ne kadar değişeceğini gösterir. Hem alım hem de satım varantları için negatif değerdedir. Teta değeri 365 gün üzerinden hesaplanır ve tatil günlerinde de zaman değeri kaybı yaşanır. Teta sabit değildir, vadeye yaklaşılınca değer kaybı hızlanır. Bu nedenle vadesinin bitmesine 15 günden az kalan varantlardan uzak durmanızı öneririz.3. ETKİN KALDIRAÇ:Dayanak varlıktaki %1'lik değişimin, varant fiyatını %kaç değiştireceğini gösterir. Yani bu parametre, varantın kaldıracını gösterir. Genel kural olarak, varantlarda varantın dayanak varlık fiyatı kullanım fiyatına yaklaştıkça kaldıracı düşer. Uzaklaştıkça yükselir.4. RİSK GRUPLARI:Varant seçiminği kolaylaştıran bu risk grupları sabit değildir. Varant parametrelerindeki hareketlere göre değişim gösterir. Varantlar delta değeri ve vadeye kalan gün sayısına göre 4 farklı risk grubuna ayrılır. Varantların vadeye kalan gün sayısı 15 günden fazla ise delta değerlerine göre kırmızı, sarı, yeşil ve gri risk grubunda bulunur.Detaylı bilgi: https://www.isvarant.com/varant-nedir...

#Htvbigpara
Türklerin çığ gibi artan drone merakı

Türklerin çığ gibi artan drone merakı

TÜRKİYE'de 1 yıl içinde kayıtlı drone sayısı yaklaşık 8 kat, ehliyet alanların sayısı ise 5 kat arttı.Hobi ve ticari amaçlı kullanılan drone'lar artık birçok farklı iş kolunun ayrılmaz parçası. Türkiye'de 20'ye yakın alanda, dünyada ise 100'ün üzerinde iş kolunda kullanılan drone'ların gelecekte daha fazla alanda yer alması ön görülüyor. Nitekim Türkiye'deki kayıtlı drone ve drone ehliyeti alanların sayısındaki artış drone'lara olan ilginin arttığını gösteriyor. Rakamlara bakıldığında 2016 yılı verilerine göre 3 bin 357 olan kayıtlı drone sayısının 2017 yılında 25 bine çıktığı görülüyor. Drone ehliyeti olanların sayısı ise 4 bin 754'den 20 binlere yükselmiş durumda.Drone sahibi olmanın ve kullanmanın ise belli kuralları var. 23 Şubat 2016 tarihinden itibaren 500 gram ve üzerinde drone sahibi olanların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün internet sitesindeki İnsansız Hava Aracı (İHA) Kayıt Sistemi üzerinden kayıt işlemi yapması zorunlu hale geldi. Drone'ları ticari amaçlı kullanmak isteyenlere ise 27 Temmuz 2017'de yürürlüğe giren yönetmelikle birlikte ehliyet alma zorunluluğu getirildi. Bu uygulamayla birlikte ağırlığı farketmeksizin ticari amaçlı drone kullanan herkes ehliyet almak durumunda. İstanbul'da 3 noktada verilen drone ehliyetleri ülke genelinde toplam 22 merkezden alınabiliyor. Drone ehliyeti almak için ödenmesi gereken ücret ise gruplarına göre 800 ile 1500 lira arasında değişiyor.

#Drone
DAHA FAZLA #MERAK HABERLERİ

Merak’a ait tüm site haberleri