Geleneksel lezzetlerimizden menemen tarifi deyince akla ilk gelen soru soğanlı mı soğansız mı oluyor. Kaşarlı, kaşarsız, biberli konserve menemen gibi pek çok şekilde hazırlanan menemen püf noktalarını uyguladığınız takdirde ağızlara layık bir tarif oluyor. Peki, normal menemen nasıl yapılır, içine ilk ne konulur? İşte, MasterChef Menemen tarifi püf noktaları...
#MenemenHafta sonu kahvaltılarının vazgeçilmezi menemen, soğanlı ve soğansız ya da biberli- bibersiz olarak hazırlanabiliyor. Hatta sucuklu, kıymalı gibi farklı seçenekleriyle de menemeni çeşitlendirmesi oldukça basit. ANcak şimdi size en lezzetli menemen nasıl yapılır ondan bahsedeceğiz. İşte, kahvaltıların en çok aranan tarifi soğanlı menemen tarifi ve püf noktaları...
#MenemenHavalar soğumaya başladı, kış hazırlıkları neredeyse tamamlandı. Ancak hala hazırlıklarını tamamlamamış olanlar ya da henüz hiç başlayamayanlar varsa, kışın, en soğuk günde bile huzurla, mutlulukla uyanmanıza destek olacak bu kışlık sos tariflerini de hiç vakit kaybetmeden yapmalı. O soğuk kış günlerini bir düşünün... Saat kaç olursa olsun, sıcacık yatağınızı bırakıp da güne başlamak güne güzel başlamanızı garantileyelim diyoruz. Peki, evde domates sosu nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Tuzlusundan acısına, hatta tatlısına, şimdiden hazırlayıp kavanozlara doldurabileceğiniz, kışın bir çırpıda dolaptan çıkarıp sıcacık kızarmış ekmeğinize sürebileceğiniz nefis ev yapımı domates sosu tarifi...
#Domates SosMenemen her mevsim sofraların aranan lezzeti. Sadece kahvaltı da değil, her öğün keyifle tüketilen bir lezzet. Yazın güzel domatesler de kışlık menemen için oldukça uygun. Bol ve kıpkırmızı nefis domateslerle menemeni hazırladıktan sonra geriye kışın sadece ısıtıp üzerine yumurta kırmak kalıyor. Tercihe göre soğanlı veya soğansız olarak yapabilirsiniz. Peki konserve menemen nasıl yapılır? İşte kavanozda kışlık ve kahvaltılık menemen tarifi, malzemeleri ve yapımı
#Konserve Menemen Nasıl YapılırDomateslerin tam olgunlaşma dönemi olan ağustos ayıyla birlikte kış için konserve hazırlıkları hız kazanmaya başladı. Hemen her yemekte kullanılan domates konserveleri, yemeklere ayrı bir tat verirken aynı zamanda katkısız ve organik olması nedeniyle mutfaklarda her yıl kışlık domates adıyla hazırlanıyor. Peki evde kışlık domates konservesi nasıl yapılır? Domates konservesi tarifi için püf noktaları…
#Domates KonservesiMenemen nasıl yapılır: Soğanlı mı soğansız mı? Menemen deyince akla ilk gelen sorulardan biridir. Bu kez size sabahların en güzel uyanma sebebi menemenin soğanlı-soğansız her iki tarifini de paylaşıyoruz. Seçim sizin...İşte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi menemen malzemeleri ve yapılışı.
#MenemenMenemen hepimizin çok sevdiği bir lezzet. Fakat sadece kahvaltıların değil günün her öğününün lezzet dolu kurtarıcısı olan menemen konusunda “İyisi nasıl olur?” sorusuna cevap vermek çok zor. Çünkü herkesin sevdiği menemenin tarifi ve malzemesi farklı. Kimi soğanlı kimi sarımsaklı menemen seviyor, kimi sulu kalmasını kimi iyice pişmesini istiyor. Bununla birlikte yine de lezzetli bir menemen yapmak isterseniz size bazı tavsiyeler sunabiliriz. İşte menemen yapımının incelikleri…
#Menemen Nasıl YapılırMenemen deyip geçmeyin, herkes güzel menemen yapabileceğini iddia etse de, yalnızca çok ince püf noktalarıyla tadı kat kat güzelleşen bir lezzet menemen. Peki menemen nasıl yapılır? Menemen yapmanın püf noktaları nelerdir? Lezzetli bir menemen yapmak için hangi adımları uygulamak gereklidir? Bu soruların bütün cevapları ve menemen tarifimiz hemen aşağıda…
#Menemen Nasıl Yapılır2018 henüz başladı ama bu yılın belki de en önemli kitabı önümüzdeki hafta yayımlanıyor: Gazetemizin yazarı Prof. İlber Ortaylı, Atatürk’ü kaleme aldı. ‘Gazi Mustafa Kemal Atatürk’, herhangi bir Atatürk biyografisi değil. Ortaylı, Atatürk ve Cumhuriyet üzerine tartışmalara kendi katkısını sunarak, bir solukta okunacak ve yeni sorular üreten bir eser ortaya koymuş. Yazarla Atatürk’ün son dönemini geçirdiği, Dolmabahçe Sarayı’nda bir araya geldik.
#ATATÜRKBu rakı olayında benim tuzum kuru. Çünkü içki fiyatları katlanmaya başlayınca, daha sahte rakı ölümleri başlamadan, kendi önlemimi çoktan almıştım: Rakımı Kıbrıs’tan getirtiyorum. Ne kadar Kıbrıs’lı arkadaşım varsa hepsine şart koştum, her gelişlerinde bana birer-ikişer şişe rakı getiriyorlar.