Birinci dönem 1. yazılı ortak sınav sonuçları, öğrencilerin odaklandığı konulardan biri. Ortak sınav sonucu e-Okul ekranı, 1. dönem 1. yazılı sınavların ardından öğrenci ve veliler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. MEB 2024-2025 ilk ortak sınavları 6. Sınıf Türkçe ile 10. sınıf Türk dili ve edebiyatı dersleri için 30 Ekim 2024 Çarşamba günü, 6. sınıf matematik ile 10. sınıf matematik dersleri için 31 Ekim 2024 Perşembe günü ülke genelinde tamamlandı. Bu yıl ilk defa ortak sınavlarda öğrencilere tamamen açık uçlu ve kısa cevaplı sorular yöneltildi. Diğer taraftan soru ve cevap anahtarı da MEB ODGSM ekranı üzerinden öğrencilerin erişimine açıldı. Şimdi ise gözler sınav sonuçlarında. Peki 6. ve 10. sınıf ortak sınav sonuçları belli oldu mu, ne zaman açıklanacak? 2024-2025 ilk ortak sınav sonuçları açıklandı mı, nereden öğrenilir? İşte e-Okul ortak sınav sonucu sorgulama ekranı...
#MEB Ortak Sınav SonucuOrtak sınav sonuçları, sınavı tamamlayan öğrencilerin gündeminde yer alıyor. 6 ve 9'uncu sınıf ortak sınav sonucu sorgulama ekranı için gözler MEB açıklamalarına çevrildi. Ortak sınav sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği tarihlerde yurt genelinde tamamlandı. 6 ve 9'uncu sınıfa giden öğrencilerin katılım gösterdiği sınavda, değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak. Ortak sınav sonuçları, MEB'in resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek. Ancak öğrencilerin notlarını görüntülemeleri için öğretmenlerine danışmaları gerekecek. Peki, ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak, açıklandı mı? İşte, 6 ve 9'uncu sınıf ortak sınav sonuçları sorgulama süreci hakkında detaylı bilgiler
#Ortak Sınav SonucuOrtak sınav sonuçları, okullarda 6. ve 9. sınıf ortak sınav sonrası yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığınca 6. sınıf öğrencilerine 26 Aralık 2023 tarihinde Türkçe ve matematik derslerinden 16, 9. sınıf öğrencilerine ise 27 Aralık 2023 tarihinde Türk dili ve edebiyatı ile matematik derslerinden 20 soruluk sınavlar uygulandı. 2. ortak sınavların tamamlanmasının ardından MEB ortak sınav soruları ve cevap anahtarı kitapçıkları erişime açıldı. 6. ve 9. sınıf 2. ortak sınav cevap anahtarı ile doğru sayıları hakkında ön bilgi sahibi olan öğrenciler, ortak sınav sonuçları sorgulama ekranı için yapılacak açıklamaya odaklandı. Yapılan değerlendirme sonrası ortak sınav sonuçları odsgm.meb.gov.tr adresinden ilan edilecek. Peki, ortak sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2024? MEB 6. ve 9. sınıf 2. yazılı sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, ortak sınav sonucu sorgulama ekranı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.
#Ortak Sınav SonuçlarıCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği’nde pek çok değişikliğe gidildi. Alınan kararlara göre; tüm ülkede uygulama birliği sağlamak için yazılı sınavlar belirlenen ortak tarihlerde yapılabilecek. Bu ortak sınavlar hariç okullardaki tüm yazılı sınavlar, çoktan seçmeli yerine yazılı yoklamayla uygulanacak. Her ilde özel uzmanlık gerektiren ölçme değerlendirme çalışmaları için “Ölçme ve Değerlendirme Merkezi” kurulacak. Öğrencilerin becerilerini ölçmek için iki yılda bir Türkçe dil sınavı yapılacak. İlkokullarda ise artık sınav yok.
#Okullarda Sınav Kalktı MıResmî Gazete’de yayımlanan, ‘Millî Eğitim Bakanlığı Ölçme Değerlendirme Yönetmeliği’ yeni eğitim öğretim yılının başlarken okullardaki sınav uygulamalarına önemli değişiklikler getiriyor. Buna göre artık ortaokul ve liselerde yazılı sınavlar belirlenen ortak tarihlerde ‘ortak sınav’ usulüyle yapılacak. İlköğretimde ise yazılı sınav uygulaması tamamen kaldırılıyor.
#Resmî GazeteSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Öğretmenlik Meslek Kanunu gereği gerçekleştirilecek uzman öğretmenlik ve baş öğretmenlikle ilgili eğitim ve sınav takvimini açıkladı. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı 81 ilde 19 Kasım 2022 tarihinde yapılacak.
#Kariyer Sınavı 19 Kasım 2022'DeYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün düzenlendi. TYT’ ye 2 milyon 607 bin 903 aday başvurdu. Tüm yurtta saat 10.15’te başlayan sınav, tek oturumda 135 dakika sürdü. TYT’de adaylara 40 Türkçe, 40 Matematik, 20 sosyal Bilimler (Din Kültürü Ahlak Bilgisi dersinden muaf öğrenciler için ekstra 5 Felsefe), 20 Fen Bilimleri sorusu soruldu. Sosyalde 5 Tarih, 5 Coğrafya, 5 Felsefe ile 5 Din Kültürü Ahlak Bilgisi; Fen Bilimlerinde ise 7 Fizik, 7 Kimya, 6 Biyoloji sorusu yer aldı. Uzmanlar TYT sorularını değerlendirdi.
#TYT HakkındaEğitim dünyası hızla değişirken, değişimi yakalayabilecek, anlayan ve sorgulayan öğrenciler yetiştirmek önem kazanıyor. IB Türkiye Elçisi Jale Onur, “Gençlere, sadece akademik başarı değil, dünyanın ve zamanın gereği olan becerileri de kazandırmak gerekiyor” diyor.
#Gazetehaberleri2 Mart itibarıyla başlanan yüz yüze eğitim ve sınav uygulamalarının detayları belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı ilköğretimde yüz yüze eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika olmasına karar verdi. Meslek liselerinde günde en fazla 10, diğer liselerde ise sekiz ders saati eğitim yapılması kararlaştırıldı.
#MebMilli Eğitim Bakanlığı, ilkokul, ortaokul ve imam hatip ortaokulları ve liselerde yüz yüze ve uzaktan eğitimlerde bir ders saatinin 30 dakika ve teneffüslerin 10 dakika olmasına karar verdi. Düşük ve orta riskli illerde bulunan ortaokulların 5, 6 ve 7. sınıflarında Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, yabancı dil ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri yüz yüze eğitimle yapılacak. Bütün risk gruplarındaki illerde bulunan ortaokulların 8. sınıflarında haftada 12 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri, 22 ders saati yüz yüze eğitim yapılması durumunda Türkçe, matematik, fen bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ile din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri gerçekleştirilecek.
#Yüz Yüze EğitimNevzat Kulaberoğlu, Rize’de ilk ve ortaöğrenimini tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi fizik öğretmenliğini tamamladı. Öğretmenlikten yöneticiliğe kadar eğitimin hemen hemen her kademesinde görev yapan Kulaberoğlu, yaklaşık 3 yıldır da Uğur Okulları Genel Müdürlüğü yapıyor.
#Nevzat Kulaberoğlu2020 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, okullarda her öğrenci için kişisel ‘Kariyer Gelişim Dosyası’ oluşturulacak ve öğrencilerin e-dosyalarıyla ilişkilendirilecek. Liselerde, akademisyenlerin yer aldığı danışma kurulları oluşturulacak. Eğitimde ‘Kalite Güvence Sistemi’ hayata geçirilecek, okul ve diğer eğitim kurumlarının öz ve dış değerlendirmeleri yapılacak. Özel yetenekli çocuklar için ‘Eğitim, Bilim ve Değerlendirme Kurulu’ kurulacak.
#EğitimYKS’nin ilk oturumu olan TYT’yi eğitim kurumlarının uzmanları yorumladı: Türkçe’de benzer şıklara sahip birçok soru dikkat çekerken, matematikte yorum becerileri sorgulandı. Fen ve sosyal bilimler testleri ise ortalama bir aday için yapılabilir düzeyde.
#YKSKoç Okulu Genel Müdürü Prof. Dr. Murat Günel, Balıkesir Üniversitesi Fizik Öğretmenliği bölümünden mezuniyetinin ardından bir süre devlet okullarında öğretmenlik yaptı. Daha sonra MEB bursuyla Iowa State Üniversitesi’nde Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisans ve doktora eğitimini üstün başarıyla tamamladı. 2006’da Türkiye’ye geri dönen Günel, çeşitli devlet ve vakıf üniversitelerinde akademisyen olarak görev aldı. MEB, TÜBİTAK, National Science Foundation, The Institute of Education Sciences ve Arthur Vining Davis Foundation gibi ulusal ve uluslararası projelerde bursiyer, uzman, araştırmacı, danışman, koordinatör ve proje yürütücüsü oldu.
#MEBMEB, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için soru çıkacak konuları, kazanım ve açıklamaları ilk defa kamuoyuyla paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, böylece öğrenciler üzerindeki sınav baskısının ve stresin azaltılmasının amaçlandığı belirtildi. Uzmanlar ise adayları, bu dosyayı dikkatle incelemeleri konusunda uyardı.
#Milli Eğitim BakanlığıLise eğitimine açıktan devam eden on binlerce öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 1. dönem sınavlarının ne zaman yapılacağını merak ediyor. Bu eğitim döneminde yeni basılan kitaplarla çalışma yapacak AÖL öğrencileri, 1. dönem sınavlarının tarihine yönelik araştırma yapıyor. Peki, AÖL 1. dönem sınavı ne zaman?
#AÖLMilli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu'nda yer alan bilgilere göre; elverişsiz koşullarda görev yapan öğretmenlere ve yöneticilere yeni bir teşvik mekanizması kurulacak. Sözleşmeli öğretmenlerin 4+2 olmak üzere toplam altı yıl olan sözleşme süresi, 3+1 olarak toplam dört yıla indirilecek. Ücretli öğretmenlerin ücretleri iyileştirilecek. Öğretmenlik Meslek Kanunu çıkarılmasıyla ilgili hazırlık çalışmaları yürütülecek.
#MEBAÖL sınav sonuçları, sabah saatleri itibariyle birçok vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde gerçekleştirdiği sınavlara katılım sağlayan öğrenciler, sonuç açıklama ekranına kilitlendi. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 3. dönem kapsamında sınava giren öğrencilerin merakla araştırdığı AÖL sınav sonuçları hakkında detaylı bilgiler
#AölMilli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi'nin (AÖL) üçüncü dönem sınavları pazar günü yapılan oturumların ardından tamamlandı. Adaylar şimdi sınavdan geçer not alıp almadıklarını merak ediyor. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? AÖL üçüncü dönem sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
#AÖLLiseyi dışarıdan okumak zorunda kalan vatandaşların merakla araştırdığı AÖL sınav sonuçları için araştırmalar sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde düzenlediği sınavların ardından merakla araştırılan AÖL sınav sonucu için araştırmalarını sürdüren birçok kişi, kurumun internet sitesine kilitlendi. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, detaylı bilgiler
#Aöl SonuçlarıMilli Eğitim Bakanlığı’nın liseye geçişte uygulamayı planladığı yeni sistemin değerlendirildiği Eğitim Reformu Girişimi (ERG) raporuna göre, sistem tartışmaları nedeniyle eğitimde nitelik göz ardı ediliyor. Katılımcılık sadece görüş vermek olarak algılanıyor. 20 yılda beş farklı sistem ve 10 bakana rağmen temel sorunlar çözülemiyor.
#ERG