Paylaş
Assas Hukuk’tan mezun olmak çok zordur. Öyle ki geçenlerde bu okulda okuyan bir Türk öğrencinin babasıyla yaptığımız sohbette anlattıkları dikkatimizi çekti. “Benim evladım Türkiye’den kayıt olan üç kişiden biri. Pandemi nedeni ile Fransa’dan Türkiye’ye geldi. Sınavlarını online sistem üzerinden oldular” dedi.
Fakülte yönetimi sınavın sonuçlarını beğenmemiş. Geçen dönem öğrenci sayısının oldukça fazla olduğunu ve not ortalamalarının yüksek oluşunu (20 üzerinden 15.5) tespit eden Assas Rektörlüğü ve Mütevelli Heyeti, “Bizim diploma değerimiz çok yüksek ve dünya sıralamasında ilk on okuldan biriyiz” diyerek, “kopma” şüphesiyle bundan sonraki sınavların, ister vize olsun, ister dönem sonu sınavı olsun, Paris’teki okullarında yapılmasını kararlaştırmış. İster Kolombiyalı, Kenyalı, Çinli, Cezayirli veya ister Türk öğrenci olsun, fakir-zengin olmalarına bakılmamış; Paris’e giden öğrenciler okullarının amfilerinde hocalarının gözetiminde sınava girmişler. Geçen eylül ayı içerisindeki “temel üç” derslerinin sınavları böyle olmuş.
İşin ciddiyeti ve eğitime verdikleri değer mi, yoksa katı disiplin mi desek bilemedik. Gerçek diploma değeri böyle oluyor, işte sınavsa sınav!
Bir de bizim ülkemize bakın? Diploma değeri en yüksek olan okullara bile liyakatsiz insanları atayarak diploma değerine “zincir vuruyorlar”. İşin önemini anladınız mı?
AB’DE HER ŞEY FİYASKO
TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, AB’nin geçen hafta yapılan zirvesinde Türkiye ile ilgili alınan karar metninde, Türkiye-AB Gümrük Birliği Anlaşması’nın yenilenmesi için Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin tanınması koşulunun getirilmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı. Zirvede Türkiye ile ilgili alınan kararları değerlendiren Çakırözer, “Zirve sonucu ülkemiz için tam bir fiyasko. Ortada somut hiçbir kazanım yok. Ne Gümrük Birliği güncelleniyor. Ne müzakereler açılıyor. Ne de vize muafiyeti getiriliyor. Tam tersine Türkiye’nin önüne Doğu Akdeniz ve Rumları tanıma şartları konuyor. Türkiye’nin tam üye adaylığına bile değinmeyen, koşullarla, tehditlerle dolu bu bildiriyi Dışişleri Bakanlığının ‘olumlu gündem oluşturma gayretini memnuniyetle karşılıyoruz’ diye değerlendirmesi şaşkınlıktan başka bir şey olamaz” dedi. Çakırözer, iktidara, “6 Nisan’da Türkiye’ye gelecek AB liderlerine ‘Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki ve Kıbrıs’taki meşru haklarından vazgeçmeyeceğinin’ net bir dille anlatılması” çağrısı yaptı.
GÜNÜN UYARISI
ANKARA Milletvekili Murat Emir uyarıyor: “Türkiye’de ağır hasta oranı dünya ortalamasının 4 kat üstüne çıktı. Son derece ciddi bir durumla karşı karşıyayız; böylesine aç kapa modelleriyle, aç kapa yollarıyla pandemiyle baş etmemiz olanaksız. Lebalep kongrelerinden sonra lebalep yoğun bakımlara da hazır olmak durumundayız.”
SADECE KAFE RESTORAN MI TEHLİKELİ?
SALGIN önlemleri kapsamında kafe ve restoranlar bir yıl içinde üçüncü kez kapanıyor, yani sekiz ay kapalı kalmış oluyor. Soruyoruz, Covid-19 tedbirleri sadece restoranlar için mi geçerli?
Geçtiğimiz aylarda tüm kayak merkezleri doluydu, aynı şekilde alışveriş merkezleri, metrolar, uçaklar, kongre salonları, sahiller hep aynıydı. Bu konuyla ilgili daha önce de yetkilileri göreve çağırmıştık, sahillerin çok kalabalık olduğunu, ivedilikle önlem alınmasını söylemiştik. Tam kapama gelen işletmeler bir yıl bile kapalı kalsa vakaların önüne geçilmez, restoranları madem kapatıyorsunuz o zaman Amerika ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ciddi destek verin. Esnaf kiralarını ödeyemediği için tahliye davaları ile karşı karşıya, diğer taraftan karşılıksız çekten hapis kararı ve icra kıskacında.
Yapılacak tek şey tam kapama ve radikal önlemlerin alınması. Restoranlar bu kadar tehlikeli ise o zaman 5 yıldızlı oteller de kapansın, yemek ve eğlence partileri düzenlenmesin.
KASTAMONU’DAKİ DÜĞÜMÜ KİM ÇÖZER?
KÜRŞAT Ayvatoğlu, TV’de konuşan gazeteci Muhammed Vefa Özalp’in söylediklerine ne cevap verecek! Geçen dönemki AKP’li Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve şimdiki MHP’li Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu halef selef olarak niye konuşmuyorlar? Ya da partilerine bilgi vermiyorlar? Üç yıl önce yapılan Türk Dünyası Günleri için Kastamonu’ya Kültür Bakanlığı’ndan, belediyeden ve üniversiteden ne kadar paralar gitti. Asıl düğüm burada. Bir eski milletvekiline, eski rektöre ve bunları devlete rapor eden eski valiye bunlar niye sorulmuyor? Kastamonu’da olanları herkes biliyor. “O kadar yolsuzluk yapılmış ki, bunların ortaya çıkarılması için ‘Cumhur İttifakı’nın ortak hareket etmesi gerekir” diyen çok kişi var.
MESAJ PANOSU
İLKSAN baskı altında
İLKOKUL Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İLKSAN) ilçe temsilcisi seçimleri 3 Nisan 2021, il temsilcisi seçimleri 12 Haziran 2021 tarihinde yapılacaktı. Ancak İçişleri Bakanlığı’nın son genelgesi bahane edilerek, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da onayıyla seçimler, koronavirüs tedbirleri kapsamında ertelendi. AKP ve MHP, lebalep salonları doldururken pandemi bahanesiyle üye iradesi hiç sayılarak İLKSAN seçimlerinin ertelenmesi kabul edilemez. MEB’i uyarıyoruz; üyelerin iradesinin yok sayılmasına fırsat verilmemeli, seçim tarihi bir an önce belirlenmelidir. Eğitim-İş
BİLİYOR MUSUNUZ?
30 yıllık tecrübesiyle pazarlama sektörünün lider dergisi Marketing Türkiye’nin, Akademetre Research&Strategic Planning tarafından gerçekleştirilen ‘İtibar ve Marka Değer Performans Ölçümü’ araştırmasında 2020 yılı İstanbul Ticaret Üniversitesi yılın ‘En İtibarlısı’ ödülüne; Mim Medya’nın (Medya İletişim Mecraları) Özel Eğitim dalında ‘En İyi Reklam Ajansı’ ödülüne layık görüldüklerini...
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in bugün (1 Nisan) 20.30’da Haber Global’de Candaş Tolga Işık’ın “Az Önce Konuştum” programına konuk olacağını...
TOHUM Otizm Vakfı’nın, otizmli çocuklara ve gençlere ışık olmak isteyen herkesi; 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nde mavi giymeye, #otizmemaviışıkyak etiketi ile sosyal medya paylaşımı yapmaya, otizmi gündeme taşıyarak Türkiye’nin otizme bakışının dönüşmesine katkıda bulunmaya davet ettiklerini...
Paylaş