AÖL 3. dönem lise sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

AÖL 3. dönem lise sınav sonuçları ne zaman saat kaçta açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 22:40

AÖL sınav sonuçları, sabah saatleri itibariyle birçok vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın yurt genelinde gerçekleştirdiği sınavlara katılım sağlayan öğrenciler, sonuç açıklama ekranına kilitlendi. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 3. dönem kapsamında sınava giren öğrencilerin merakla araştırdığı AÖL sınav sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Temmuz ayının ilk haftası gerçekleştirilen AÖL (Açıkmğretim Lisesi) 3. dönem sınavının sonuçları için geri sayım sürüyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yılki takvimine göre AÖL sınav sonuçları yarın http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresi üzerinden erişime açılacak. Şimdi asıl merak edilen konu ise saat bilgisi. Peki, AÖL sınav sonuçları yarın saat kaçta açıklanacak? MEB'ten açıklama geldi mi?

Açıköğretim Lisesi (AÖL) 3. dönem sınav sonuçları için nefesler tutuldu.  Özellikle mezun durumundaki öğrenciler, 3. dönem sınavından alacakları notları sabırsızlıkla bekliyor. 7- 8 Temmuz tarihinde üç oturumlu gerçekleşen AÖL sınavının sonuçları bu hafta içerisinde MEB tarafından duyurulacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2018 iş takvimiyle AÖL sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe dair bilgilendirmede bulunmuştu. 

Haberin Devamı

2018 Açık Öğretim Lisesi üçüncü dönem sınav sonucu http://aolweb.aol.meb.gov.tr sitesinden 31 Temmuz Salı günü açıklanacak. Sınav sonuçlarının öğle saatlerine kadar açıklanması bekleniyor.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ'NDEN NASIL MEZUN OLURUM?

Toplam Dönemin: en az 8 ve üzeri, Toplam Kredinin: 192 ve üzeri, Alan Kredisinin (alanlı okuyanlar için): 80 ve üzeri olması gerekir. Bunların öğrencilik durumlarına göre dağılımı şöyle;

Alanlılar için: 112 kredi ''ortak'', 80 kredi ise ''alan'' kredisi olması, Alansızlar için: 120 kredi ''ortak'', 72 kredi ise ''seçmeli'' derslerden tamamlanması gerekiyor. Tabi bunlar mezun olmak için gerekli kredilerin alt limiti, daha fazla bir kredi ile de mezun olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!