Siraz balığı; Işınsal yüzgeçliler kategorisinde olup, Cyprinidae ailesine ait bir balık türüdür. Dünya çapına yalnızca Türkiye'de bulunmakta ve endemik bir çeşit olan bir balıktır. Doğal yaşam alanlarının yok olması sebebiyle neslinin tükenmesi söz konusu olduğundan nesli tehlikededir. Doğal yaşam alanı ise tatlı su gölleri olarak belirlenmektedir. Peki siraz balığı nedir, siraz balığı nasıl pişirilir, nasıl temizlenir ve avlanır? Siraz balığının özellikleri ve faydaları nedir detayları ile derledik.
Denizlerde ve çeşitli tatlı sularda yaşayan pek çok balık türü yaşamaktadır. Bu balık türlerinden biri de kömür balığıdır. Kömür balığı merak edilen bir türdür. Kömür Balığı nasıl pişirilir, temizlenir ve avlanır? Kömür balığı faydaları ve özelliklerini tüm detayları ile derledik.
Yoğurt kürü nedir? Yoğurt kürü nasıl yapılır? Yoğurt kürünün faydaları nelerdir? Yoğurt kürü için hangi malzemeler kullanılır? Yoğurt kürü evdeki malzemeler kullanılarak yapılabilir mi? Yoğurt kürü ne kadar aralıklarla tüketilmelidir? Yoğurt kürü nasıl yapılır ve faydaları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
C vitamini deposu maydanozun faydaları saymakla bitmez. Hem yemeklere lezzet katan hem de vitamin deposu olan maydanoz kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde yerini alıyor. İçerdiği yüksek besin değeri, içerisinde bulunan A vitamini, B vitaminleri, folikasit ve K vitamini bakımından oldukça zengin olan maydanozun aynı zamanda içerisinde potasyum, kalsiyum, çinko, fosfor, demir, ve magnezyum mevcut.
#MaydanozYeni yıla nasıl girerseniz öyle devam edermiş. Bu durumda yılın ilk gününü yorgun, akşamdan kalma ve yarı baygın halde geçirmemek iyi fikir. Yılbaşı akşamı 'limitsiz içmeyi' ve 'istediği her şeyi yemeyi' kafasına koyanlar için Fitwell Beslenme Koçu, can simidi niteliğinde tavsiyeler hazırladı. Yılbaşında aldığınız kilolardan kurtulmanızı sağlayacak özel bir bitki çayı tarifi de sizi bekliyor!
#YılbaşıYapay tatlandırıcıların bağırsak iç dengesini koruyan ve sağlığımız için çok önemli olan biyolojik doğal mikrobik florayı etkilediğini gösteren çalışmalar var.Yapay tatlandırıcıların bağırsak iç dengesini koruyan ve sağlığımız için çok önemli olan biyolojik doğal mikrobik florayı etkilediğini gösteren çalışmalar var. Dahası şekere karşı toleransı azalttığını, yani bizi bir anlamda “şeker hastalığına giden bir yolculuğa” çıkarabileceğini gösteren işaretlere rastlandı.