MasterChef lahmacun tarifi ve malzeme listesi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. İç harcı ve çıtır çıtır hamuru ile lahmacun pek çok kişinin favorisi. Yanında bol yeşillik ile de tadına doyum olmuyor. Bu nefis lezzeti hazırlamak biraz zahmetli olsa da lezzeti buna değer. Eğer denemek isterseniz, lahmacun tarifi hemen aşağıda. Şimdiden afiyet olsun...
#Masterchef Lahmacun TarifiBu akşam kaptanlık oyunu için yarışmacılar MasterChef'te lahmacun yapımı için mücadele verecekler. İzleyenlerin merak ettikleri evde lahmacun yapımı için orjinal lahmacun tarifi derledik. Peki, evde lahmacun nasıl yapılır? İşte, tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapımı...
#Tavada LahmacunMasterChef mavi takım kaptanı kim oldu? 16 Eylül Pazartesi akşamı yaşanan çekişmeli mücadele sonrası belli oldu. Yeni sezonda da izleyenlerin beğenisini toplayan MasterChef Türkiye'nin dün geceki son bölümünde, yarışmacılar kaptanlık oyununu kazanmak için 'lahmacun' hazırladı. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in istediği lahmacunu tekniğine en uygun yaparak başarılı olan isimler, Nigar, Alper, Yudum, Zübeyde, Beyza ve Kaan oldu. Rakiplerinden daha iyi yapan bir yarışmacı mavi takım kaptanlığını kazanırken, kırmızı takımın kaptanını seçme hakkı kazandı. Öte yandan gecenin sonunda MasterChef yeni takımlar kuruldu. Peki, lahmacun oyununda MasterChef kim kazandı, kaptan kim oldu? İşte, 16 Eylül MasterChef kaptanlık oyununu kazanan isim ve haftanın yeni mavi kırmızı takım yarışmacıları.
#Masterchef Kim KazandıGeçtiğimiz yılın benim için öne çıkan lezzetlerini paylaşmaya devam ediyorum. Tarsus’taki Yeşilova Kebap’ta yediğim kuşgözü lahmacunun lezzeti üst düzeydi. Urla’daki Meydan Lokantası’nın terbiyeli nohut pilavı da tattığım en güzel yemeklerindendi. Belki de bir daha yaşayamayacağım fine dining deneyiminiyse elbette Japonya’da yaşadım.
#Gastronomi“MasterChef Türkiye” yarışmasının jüri koltuğunda oturan Somer Sivrioğlu, Roksan Kunter’in sunduğu “Roksan ile Laf Arası” programına konuk oldu. Ünlü şef kariyerinden MasterChef Türkiye programına, Fenerbahçe’den Avustralya’daki hayatına kadar birçok konuda ilginç açıklamalar yaptı.
#Masterchef TürkiyeBir şehrin veya bir restoranın markalaşmasında, o şehirdeki gastronomi turizminin gelişmesinde şeflerin rolü çok önemli. İstanbul’da Michelin Yıldızı alan restoranlarda mutfak şefleri öne çıktı. Pek çok restoranın şefleri ve şovlarını izlemek, yenilenen menülerini görmek isteyen takipçileri ve müşterileri var. Bursa’da açılan mekanlarda artık birbirinden değerli şefleri görmeye başladık. İşte bunlardan biri de yeni hizmet vermeye başlayan Nuar Bademli.
#ŞefGelinim Mutfakta tavada lahmacun tarifi ile sofralarımıza konuk oluyor. Kanal D'nin sevilen yarışma programı gelinim Mutfakta'da günün yemeği tavada lahmacun oldu. Evde pratik bir şekilde geleneksel lahmacun lezzetini sevdiklerinize sunmak istiyorsanız, işte mutlaka denemeniz gereken kolay tavada lahmacun tarifi, malzemeleri ve yapım aşamaları...
#Tavada LahmacunBu bayramda 1 milyondan fazla kişiyi ağırlayan Bodrum’dan yine her tatilde olduğu gibi bir adisyon düştü önümüze. ‘Önümüze’ diyorum zira yazı işleri toplantısında adisyonun şişkinliği kadar menüye yeni eklenen bir tat karşısında da şaştık kaldık. ‘Seafood (Deniz mahsullü) Lahmacun.’ Yani mutfağımızı modernleştireceğiz diye lahmacuna ahtapot, kalamar, midye koyma fikri beni dehşete düşürse de ‘Belki de fazla gelenekselim’ kaygısı ile bu işin bilenlerini aradım. Soru şu: ‘Deniz mahsullü lahmacun olur mu?
#LahmacunOnlar son dönemin adeta ‘pop star’ları... Ekranda parlıyor, mutfaklarında döktürüyorlar. 2021’de Hürriyet’in Lezzetli Hayat ekinde köşe yazarlığına da başladılar. Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu’yla buluştuk, geçen yılın muhasebesini yaptık. Somer Sivrioğlu “Bu bölümü geçtik, mühim olan o” derken konu yeni yıl anılarına geldi. Danilo Zanna bir yılbaşı gecesi Türkiye’de nar kırmış, sonrası mı? “Nar bir patladı, bütün apartmanı boyatmak zorunda kaldık.”
#Somer SivrioğluGaziantep lahmacununda bahar aylarında taze sarımsak kullanılıyor, yazınsa içinde patlıcan söğürtmeyle servis ediliyor. Şanlıurfa’da iç harç soğan ve isotla hazırlanıyor, domates yerine salça kullanılıyor. Adana lahmacunu çıtır değil, hamurunu yumuşak sevenler için ideal... Bu yemeğin sadece damağımda değil, kariyerimde de önemli bir yeri var. Pandemi başladığında Sydney’deki restoranlarımda paket servise başladık, Sydney’lilere lahmacunu sevdirdik.
#LahmacunMersin’in en büyük özelliği; tantuni, sıcak humus ve mavi yengeç gibi sadece bu şehre özgü ürünlerinin olması. Mavi yengeç, patlamış mısır ve taze yerfıstığı eşliğinde servis ediliyor ama burada beni en çok etkileyen şey, daha önce hiç yemediğim Tarsus lahmacunu oldu. Bardakaltı veya kuşgözü diye de biliniyor, gelenekselinden farklı olarak soğan ve kıyma karışımı çok bol konuyor.
#MersinBirleşik Krallık İstanbul Başkonsolosu Kenan Poleo MasterChef yarışmasına konuk oluyor. Diğer konsoloslarla birlikte yarışmacıların hazırladıkları yemeklere tadım yaparak puan verecek olan Kenan Poleo, Türkçe konuşması ve sempatik tavırlarıyla izleyiciler arasında merak konusu oldu. Programın takipçileri, düzgün Türkçesinden dolayı Kenan Poleo Türk mü, nereli gibi soruların yanıtlarını aramaya başladı. Peki, Kenan Poleo kimdir, nerelidir, kaç yaşında? İşte Kenan Poleo hakkında merak edilenler…
#Kenan PoleoKoronavirüs pandemisinin başlangıcında 24 saat evde kaldığımız dönemlerde birçok kişi mutfakla tanıştı, hiç denemediği yemek tariflerini yapmaya başladı. Doğal olarak internet arama motorlarında yemek tarifi aramalarında da ani bir yükseliş oldu.
#Churrosİngiltere kökenli aşçılık yarışması, Acun Ilıcalı’nın rayting makinesi Masterchef nihayet Bursa’ya geldi. Bursa’ya gelmeden önce Masterchef, Kahramanmaraş, Alaçatı, Ankara, Konya, Çanakkale, Balıkesir, Adana, Gaziantep ve Afyon’da çekildi. Olaya iyi tarafından bakalım ilk 10’dayız. Aslına bakarsanız belediyeler parayı bastırınca program yapımcısı sırada hangisi var diye soruyor.
#BursaŞef ve MasterChef Türkiye jüri üyesi Somer Sivrioğlu’nun 2015’te Avustralyalı gazeteci David Dale’le birlikte kaleme aldığı ‘Türk Mutfağında Bir Macera: Anadolu’nun Türkçesi nihayet raflarda. Kitapta 140 yemeğimizi ve yemek kültürümüzü anlatan Sivrioğlu: “Anadolu mutfağı demeyi tercih ettim, uygarlığın beşiği olan bir coğrafyada mutfağımızı sadece Türk mutfağı olarak nitelendirmek, Anadolu’nun diğer sahiplerine saygısızlık gibi geliyor.”
#Masterchef TürkiyeMasterChef Türkiye'nin pazartesi akşamı ekranlara gelen 49. bölümünde kaptanlık yarışı heyecanı yaşandı. Yeni haftada takım kaptanlarını belirlemek için mücadele eden yarışmacılar, lahmacun yapmak için mutfağa girdi. En başarılı lahmacunu yapan bir isim kaptanlık ödülünü kazandı. Peki, MasterChef Türkiye'de kaptanlık oyununu kim kazandı? İşte, 18 Kasım MasterChef'in bu haftaki takım kaptanları.
#Masterchef Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı