Birçok canlı için bahar demek ‘çoğalmak’ anlamına geliyor. Bugünlerde sağımız solumuz dünyaya gözlerini yeni açmış yavrularla dolu. Görünce her ne kadar içimizden sevgi seli fışkırsa da dikkati elden bırakmamalı. Çünkü her canlıda olduğu gibi annelerin en korumacı ve doğal olarak en saldırgan olduğu dönemdeyiz.
#DOĞADepremin yaşanmasıyla birlikte kedilerin, köpeklerin ve kuşların vermiş olduğu tepkiler, akıllara depremi hissetti mi sorusunu getiriyor. Duyu organları insanlara göre daha farklı işleyen hayvanlar, bazen insanların duyamadığı frekanstaki sesleri duyabilmekte ve buna yönelik tepkiler verebilmektedir. Muhabbet kuşu, karga, martı, köpek, kedi ve balıklar, deprem öncesinde tepki gösterme yetisine sahip canlılardır. Peki, Kuşlar, kediler, köpekler, balıklar depremi hisseder mi? İşte, o detaylar
#Kediler Depremi Hisseder MiAnkara’nın çeşitli yerlerinde görülen yeşil papağanların, ‘istilacı tür’ olduğu ortaya çıktı. TERIAS Projesi’nde bu türün tarım zararlısı kabul edildiği, hastalığa sebep olma gibi etkilerine dikkat çekildi. En yoğun yeşil papağan İstanbul ve Yalova’dan sonra Ankara’da bulunuyor.
#Murat YILMAZEdebiyata ilgisi olan insanların aslında çok iyi bildikleri edebi türler, geniş kitlelerce bilinmeyebilir. Bu sebeple de yeni kavramlar merak uyandırır ve araştırma konusu olur. Bu bağlamda en sık sorulan ve araştırılan konuların başında "fabl türü" gelmektedir. İşte ilgiyle okuyacağınız Fabl nedir, özellikleri nelerdir, fabl yazarları hakkında bilgiler ve çok daha fazlasını sizler için derledik.
#Fabl Nedir?Toplum içinde iletişimimizi yazılı ve sözlü olarak yapıyoruz. Yazılı iletişimde metinleri kullanıyoruz. Bir haberi, olayı, durumu anlatmak için metinlerden yararlanıyoruz. Metinler de kendi içinde türlere ayrılıyor. Bu konumuzda metin türlerini sizler için detaylıca derledik.
#3. Sınıf Türkçe Metin Türleri Konu Anlatımıİçinde yaşadığımız dünyada iki çeşit çevre vardır. Bunlara ''Doğal Çevre'' ve ''Yapay Çevre'' denir. Ormanlar, ağaçlar, göller doğal çevrenin içerisinde yer alır. Parklar, bahçeler ve binalar ise doğal çevrenin içinde bulunur. 3. sınıflar için ben ve çevrem konusunu anlattık.
#3. Sınıf Fen Bilimleri Ben Ve Çevrem Konu AnlatımıBirkaç gün önce bir çiçeği yakından görmek ve fotoğrafını çekmek için makilerin arasına girdim. Girmez olaydım… Üzerimde bir gümüş martı belirdi ve tıpkı savaş uçakları gibi sorti yaparak ‘bomba’sını bıraktı. Tam isabet! Girdiğim yerde yavrusunun olduğunu nereden bilebilirdim. Ben ettim, siz etmeyin!
#GazetehaberleriAkademisyenlere 800 gönüllünün destek verdiği, bir yıl süren sayım sonuçlandı; 26 ilde 1335 yeşil papağan tespit edildi. Henüz doğal dengeleri değiştirecek nüfusa sahip değiller ama yine de yaşam alanları için rekabete girdikleri sincap, karga ve martılar için tehlike çanları çalıyor.
#PapağanBaşbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'dan Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki geldi. Bozdağ, Reza Zarrab'la ilgili ise, "Baskıyla iftiracı haline geldi" diye konuştu, dava için şunları söyledi: "Şu anda ABD New York’ta yargı eliyle bir tiyatro ortaya konuluyor. Bir dava düşünün yargılayan hakim FETÖ’nün organizasyonuna katılmış, 17-25 Aralık’ta FETÖ’nün görüşlerini savunmuş. Öte yandan tanık olarak bir tanesini dinliyor o da FETÖ’cü. Yargılayan FETÖ’nün organizasyonuna katılan hakim, raporunu hazırlayan FETÖ’cü, bilirkişiler FETÖ'nün finanse ettiği kurumlardan, tanıklar FETÖ’cü. Bu mahkemeden biz hangi adaleti bekliyoruz. Ben bir adalet beklemiyorum."
#Bekir BozdağKuş yuvalarından ince ve tiz yavru viyaklamalarının yükseldiği günlerdeyiz. Diyelim, yolda yürürken karşınıza çaresiz ve ürkek gözlerle bakan bir yavru kuş çıktı. Yuvadan düşmüş bir kuş gördüğünüzde ne yapmalısınız ya da yapmamalısınız? Uzmana sorduk.
#Alaca BaykuşVakti zamanında ‘Günaha Son Çağrı’sıyla dini çevreler tarafından tepkilere maruz kalan Martin Scorsese, son filmi ‘Silence’ta, 1600’lerde Japonya’da Budist sistem tarafından acı çektirilen cizvit rahiplerin öyküsünü anlatırken adeta kendini affettiriyor. Film çok iyi çekilmiş bir Hıristiyanlık propagandası tadında.
#Vizyondaki FilmlerAtatürk Havalimanı çevresinde bulunan kargalar uçuş trafiğini olumsuz etkilerken, pilotlarkarga sürüleriyle ilgili yaptığı bilgilendirme anonsları dikkat çekti. Atatürk Havalimanı'nı kullanan pilotların son zamanlarda karga sürülerini pist yakınlarında görmesi ve bu sürülerin uçuş güvenliğini tehlikeye sokma ihtimalini gözönünde bulunduran pilotlar sık sık Atatürk Havalimanı Hava Trafik Kontrol Merkezi görevlilerine karga ikazında bulunuyor. Bir pilot, hava trafik kontrolörüne, "Şu anda 3 bin feet (914 metre) önümüzde kuş sürüleri kargalar var" anonsunu yaptı. Bu yılAtatürk Havalimanı'nda 15'den fazla uçağa alınan önlemlere rağmen kuşlar çarparak hasar vermişti.En çok uçaklara çarpan kuş türlerinin başında martı ve leylekler geliyor. Yırtıcı kuş sesi çıkartan mobil araçlar dışında en çok kuşların görüldüğü Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pist şerit sahası içerisine de 4 adet patlar kuş kovma cihazı yerleştirildi. Yaklaşık 6 kilogramlık bir kuşun saatte 300 kilometre ile giden uçağa çarpma etkisi 550 kilogramlık kuvvete eşdeğer olduğu uzmanlar tarafından belirtiliyor.İstanbulAtatürk Havalimanı'nda kuşlar en çok Ataköy-Florya yönündeki 05-23 numaralı pistin yaklaşma yüzeyi, Sefaköy ile Ataköy tarafındaki pist başlarında ve Florya yönündeki yaklaşma yüzeyinde sıklıkla tespit ediliyor.
#Atatürk Havalimanı