Piyasa değeri en yüksek futbolcular listesi, her yıl yenilenen liste ile futbol kamuoyuna sunuluyor. Futbolcuların güncel piyasa değerlerinin ölçümünün yapıldığı transfer market fiyatı, performans, yaş, fiziksel durum, transfer gözdeliği gibi pek çok unsur bir arada tutularak hesaplanıyor. Tarih boyunca piyasa değeri en yüksek futbolcuların da listesi tutulurken, bu listenin ilk sırasındaki isim 200 milyon Euroluk piyasa değeri ile Kylian Mbappe oluyor. İşte, transfer market listelerinde yer alan en yüksek piyasa değerine sahip 25 futbolcu
#Transfer MarketSON günlerde sütün litre fiyatı marketlerde 18 lirayı buldu. Oysa üretici 3 lira 30 kuruşa satıyor. Çatalca'da süt üreticiliği yapan Recep Karataban, "Toptancı 3 liraya topluyor artık değerlendirip 10 lira ve üzeri insanlara acımadan satıyorlar" dedi.
#SütAlmanya’da yaşayan Muzaffer Bilkoç (55) geçen yıl Antalya’nın Alanya ilçesinde 3 dekarı örtü altı, toplam 15 dekara passiflora (çarkıfelek meyvesi) bahçesi kurdu. Bilkoç’un bu yıl ilk hasadını yaptığı ürünler kalitesine göre kilosu toptan 40 ila 75 lira arasında alıcı bulurken, market fiyatı ise yaklaşık 100 lira oldu. Muzaffer Bilkoç, “Verimli bir sezon olacak” dedi.
#Muzaffer BilkoçHavaların ısınması ve bazı ürünlerde üretimin artması market raflarına indirim olarak yansıdı. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, “Artan hava sıcaklıkları ile birlikte olgunlaşmanın hızlanmasına bağlı olarak hasat edilen ürün miktarındaki artış başta salatalık olmak üzere domates, patlıcan, sivribiber, kabak gibi ürünlerde fiyatların düşmesine neden oldu” dedi.
#Ziraat BankasıUygun fiyatlı sebze alma olanağı sağlanan tanzim satışlar dün İstanbul’da 50 noktada başladı. Tanzimlerde domates, biber, patlıcan, salatalık, ıspanak, soğan ve patates hal fiyatlarının da altında fiyatlarla vatandaşa sunuldu. İstanbul Sebze ve Meyve Hali’nde 4-6 TL arasında satılan domatesin kilogramı, tanzim noktasında 3 TL’ydi. Domatesin market fiyatı ise 5 TL’nin üzerindeydi.
#TanzimYıllar geçse de domatesin kaderi değişmiyor. Nisan ayı sonunda mayıs ayı başında fiyatı fırlayan domates, tarla ve bahçe domatesi piyasaya çıkınca inişe geçiyor. Bu yıl da aynısı oldu. İki hafta önce kilosu 10 liraya kadar çıkan domatesin fiyatı halde 70 kuruşa, marketlerde 1.75 TL’ye kadar düştü.
#Sefer LeventTasarrufları arttırmak için 2013 yılında kaldırılan cep telefonuna taksit, geri geliyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, cep telefonu ve bilgisayarda taksitlendirmenin masada olduğunu açıkladı. Sektör temsilcileri ise, “Yetkililer ile görüştük kısa süre sonra cep telefonuna 6 ay taksit imkanı sunulması bekleniyor” dedi.
#Cep TelefonuRusya kapıları kapadı, sebze-meyve almıyor. “İhracat nedeniyle fiyat artıyor” bahanesi artık geçersiz. Ancak vatandaş ucuzluk beklerken fiyatlar yüzde 40 zamlandı. Vatandaşa zam şokunu yaşatan ‘aracı’lara karşı bir an önce önlem alınması isteniyor.
#Şemsi Bayraktar TZOB Genel BaşkanıBir ay kadar önce 14-15 liraya kadar çıkan fındık fiyatları tekrar gerilemeye başladı. Fiyat şimdilerde 11 lira seviyesinde. Bu durum üreticiyi kara kara düşündürüyor. Ancak, üreticinin de yanıtını bulamadığı bir hesap var ortada: Fiyatı 11 lira olan kabuklu fındığın işlenmiş hali marketlerde 60 TL. Fark 6 kat kadar. Aynı zamanda üretici olan Nihat Çetin ise bu durumu "kavrulmuş iç fındığı 60 TL’ye satın alıp eve götürme şansımız yok" sözleri ile ifade ediyor. Ki hesap ortada, Çetin'in işlenmiş bir kilo fındık alabilmesi için 6 kilo fındık satması gerekir.
#ORDU Altınordu Ziraat OdasıBakliyat ve tahıllar tarladayken yaşanan olumsuz hava koşullarının hasat sonrası etkileri görülmeye başladı. Rekolte kayıpları nedeniyle, Haziran ayından bu yana pirincin kilo fiyatı yüzde 30, kırmızı mercimeğin kilo fiyatı ise yüzde 14 arttı. Yaşanan rekolte kayıpları nedeniyle yapılan gümrüksüz ithalatın etkisiyle baklagiller ve tahıllarda fiyatlar bir miktar frenlenmiş olsa da, geçen yıla oranla yüksek düzeylerde seyrediyor.
GÜMRÜK ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, ekonomik büyüklüğü 75 milyar liraya ulaşan meyve-sebze sektöründe her yıl 20 milyar liralık ürünün tüketiciye ulaşmadan çöpe gittiğini söyledi. Sektörde 30 milyar liralık kayıtdışı olduğunu belirten Yazıcı, “Hal Kayıt Sistemi ile 50 milyar lirayı ekonomiye kazandıracağız. Sistem sayesinde manipülasyon ve spekülasyonu önledik. Sistemin sağladığı şeffaflıkla fiyatlar düşecek” dedi. Türkiye’nin 48 milyon tonluk sebze ve meyve üretimiyle dünyadaki sayılı ülkeler arasında yer aldığını belirten Yazıcı, Hal Kayıt Sistemi’nin tanıtım toplantısında özetle şunları söyledi:
"Beyni olmayan kurt bile bu meyvelerin kabuğunu yemiyor, tükürüyor." Yani bizim yediğimiz meyveleri yemiyorlar. Bu sözler Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necip Tosun'a ait. Yani bu durumda ya bizim kurt kadar beynimiz yok ve canımızın kıymetini bilmiyoruz ya da birileri bizi fena halde kandırıyor.
İZMİR Halıcılar ve Yer Döşemecileri Derneği Başkanı Naci Ölçen, CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’a sektörün sorunlarını içeren dosya sundu. Sektörü olumsuz etkileyen hipermarketlerle ilgili yasanın bir an önce çıkmasını isteyen Ölçen, nefes alamaz hale geldiklerini söyledi.
Türkiye’de et fiyatlarının düşüş seyrine girdiğini savunan Tarım Bakanı Mehdi Eker, “Sadece Türkiye değil Avrupa’da ve Amerika gibi ülkelerde de et ithalat yapılıyor. Avrupa’da ucuz olmasının sebebi domuz eti tüketimidir. İthal etten ben de yedim, gayet sağlıklı” dedi.