İstanbul’un kültür beşiği Fatih, son günlerde Orta Asya mutfağının cezbedici tatlarıyla adından söz ettiriyor. Şehrin lüks semtlerindeki alternatiflerinden farklı olarak Özbek ve Uygur restoranları hem uygun fiyatları hem de nefis yemekleriyle ziyaretçilerin gözdesi haline geldi. Fatih sokaklarının yeni yıldızı ramen ve mantıyı bir de biz tattık.
#RamenMantı çeşitleri mutfaklarımızın vazgeçilmez yemeklerindendir. Yapımı ne kadar zahmetli olursa olsun her yörenin kendine has özellikleri olan meşhur mantıları hünerleri sergilemek iyi bir fırsattır. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef’te şef adaylarından istenen mantı tarifleri ile yarışmacılar yaratıcılıklarını konuşturacak. İstedikleri bir yörenin mantısını seçen yarışmacılar Sinop, Kayseri, Türkmen, Bursa, Bodrum, Boşnak ve daha pek çok yörenin mantılarıyla hünerlerini konuşturuyor. Peki kaç çeşit mantı vardır? İşte mantı çeşitleri ve hangi yöreye ait oldukları…
#Mantı ÇeşitleriÇorum, köklü tarihi ile pek çok medeniyete ev sahipliği yapan tarihi eserleri ile açık hava müzesini andıran turistik şehirlerimizden biridir. Karadeniz'i İç Anadolu'ya bağlayan özel konumu şehrin her dönem kültürlerarası köprü görevini üstlenmesini sağlıyor. Bulunduğu konum yöresel mutfak kültüründe de etkisini fazlasıyla hissettiriyor. Birbirinden leziz yöresel yemeklerle son derece zengin bir mutfağa haiz Çorum'a dair "Çorum Yemekleri - Çorum'da ne yenir ve neyi meşhur? Çorum mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi" hakkında detayları derledik.
#Çorum YemekleriTürk mutfağının en bilindik lezzetlerinden olan mantı hemen hemen her kişinin severek yediği bir yiyecektir. Doyurucu olmasının yanında lezzeti de mantıya olan talebi arttırmaktadır. Evde mantı açarak kurutmak veya saklamak belirli zamanlarda çıkarıp pişirmek için birçok yöntem bulunmaktadır. Mantı nasıl kurutulur? Evde içli veya etli mantı kurutma yolları hakkındaki tüm bilgileri sizler için derledik.
#MantıMasterChef kaptan kim oldu? sorusunun yanıtı dün TV8 ekranlarından yayınlanan yeni bölüm ile belli oldu. İzleyenler tarafından büyük beğeni toplayan MasterChef All Star'ın 23 Ekim tarihli 127. son bölümünde, yarışmacılar mavi takım kaptanı olmak için mantı çeşitleri için mücadele verdi. Danilo, Somer ve Mehmet Şef'in bu hafta istediği mantıyı rakiplerinden daha iyi yapan isimler Barbaros, Tahsin, Cemre, Esra, Sergen, Kıvanç oldu. Gecenin sonunda ise mavi takım kaptanı olan yarışmacı kırmızı takımın kaptanını seçme hakkı kazandı. Öte yandan yeni formata geçen MasterChef'te takım kaptanları son etapta avantaj için düelloda karşı karşıya geldi. Peki, dün gece MasterChef'te kaptan kim oldu? Kaptanlık düellosunu kim kazandı? İşte, MasterChef All Star kırmızı ve mavi takım yarışmacıları ve düelloyu kazanan yarışmacı.
#Masterchef Kim KazandıEskişehir, Anadolu bölgesi içerisinde yer almakta olan ve Konya ile birlikte ülke içinde buğday üretimini sağlayan bir şehirdir. Geçmişten gelen ve geniş bir yemek menüsü ve kültürü oluşmuştur. Eskişehir içerisinde tüketilebilecek lezzetli ve farklı kültürel özelliklere sahip yemekler bulunmaktadır. Eskişehir içinde yer alan meşhur yemekler nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Eskişehir YemekleriMantı, Türk mutfağında yeri hep özel olan yiyeceklerden biri. Özel günlerde, büyük toplanmalarda mutlaka yerini alır. Yapması zahmetlidir ama asla vazgeçilmez. Mantıyla ilişkimiz sadece bizim kültürümüzde böyle değil belli ki. Gelin dünya mutfaklarından mantı örneklerine bakalım;
#MantıKar kalınlıkları ideale ulaştı, kayak merkezleri yükünü aldı. Şimdi beyaz zirvelerin tadını çıkarmanın tam zamanı. Ancak unutmayın, bu zorlu spor bolca kalori harcamak anlamına geliyor. Neyse ki hangi dağı seçerseniz seçin eteklerinde sizi bekleyen lezzet dolu bir şehir var. Kayak tutkunlarını mutlu edecek tüyolar burada.
#SeyahatEskiden en büyük şikáyetlerden biri, turistlere rezil olacağız korkusuyla yollardaki duraklama tesislerinin (bunlara dinlenme tesisi demek zordu) pisliğiydi. Ama artık bir turizm ülkesi haline gelen Türkiye'de karayollarındaki bu tesisler tüm işletmecilerin imrendiği mekánlara dönüştü.
19 Şubat-4 Mart Şok aktüel kataloğu yayınlandı. Yeni ŞOK haftanın fırsatları broşürü ile indirimli ürünler ve fiyat listesi de belli oldu. 19 Şubat Çarşamba günü ŞOK market raflarına gelen ürünler alışveriş severler tarafından araştırılıyor. ŞOK yeni ve indirimli ürünleri 19 Şubat 2025 Çarşamba gününden itibaren satışa çıktı. ŞOK aktüel kataloğu haftanın fırsatları ürünleri arasında siyah/beyaz mini fırın 2.199 TL fiyatı ile dikkat çekerken, beyaz ankastre set ise 6.999 TL ile katalogda yer aldı. ŞOK yeni hafta indirim broşürü içerisinde süzgeçli katlanır kesim matı 89,95 TL, manuel mutfak robotu 899 TL, manuel doğrayıcı rondo 159 TL, 3'lü buzdolabı organizeri 129 TL, mantı kalıbı çeşitleri ise 69,95 liradan satışa sunulacak. Peki ŞOK'ta bu hafta indirimli neler var? İşte ŞOK 19 Şubat-4 Mart aktüel ürünler kataloğu ve fiyat listesi tamamı...
#ŞOK Aktüel Ürünleri 19 Şubat 4 MartDünyanın her yerinde yeni yılın trendleri konuşuluyor, yazılıyor, çiziliyor. Gastronomi dünyası için de bu geçerli. Bana göre bu konuya iki açıdan bakmak gerek; global ve yerel. Zira ABD’de açıklanan trendlerin yarısından çoğunun bize uygun olmadığını düşünüyorum. Globaldeki öngörülerin ülkemizin yeme-içme sektörüne nasıl yansıyacağını yazdım, sektöre hâkim 3 uzmandan da görüş aldım.
#Ebru ErkeGeçen hafta sonu Kapadokya’da konakladığım otel ve hemen döner dönmez gittiğim Tarabya sahildeki restoran, bana bu ülkede güzel şeyler de oluyor dedirten iki yeni mekândı. Farklı bakış açılarıyla tasarlanmış bu mekanların hem ülke turizmine hem de gastronomisine büyük katkısı olacağından, yeni bir anlayış getireceğinden hiç kuşkum yok...
#Müge AkgünEdition’ın içindeki Brava restoran artık İtalyan şef Stefano Ciotti’ye emanet. Bana göre burayı Bodrum’un şu andaki en lezzetli İtalyanına dönüştürmüş. Hem kendi bölgesinin geleneksel yemekleri hem de kariyerinde özel olan tatları bir araya getirmiş. Otelin bir diğer ağır topuysa şef Osman Sezener’in Michelin yıldızlı Kitchen’ı.
#Ebru ErkeHareketli bir eğlence akşamının ardından geceyi çorba, köfte, kokoreç gibi lezzetlerle sonlandırmak bir gelenek. Jürimize eğlence sonrası, geceye son noktayı koyacağımız lezzet duraklarını sorduk. Çorbası, döneri, pizzası ya da mantısıyla öne çıkan yerleri önerdiler.
#ÇorbaJapon mutfağı Türkiye’de de yükselişte. Peki 85 milyon içinde yanlış kesilmiş bir saşimiyi sorgulayabilecek, pirinci kötü olan bir suşiyi geri gönderebilecek, çubukların birbirinden masanın altında ayrılacağını, suşiye soya sos içinde banyo yaptırılmayacağını bilen kaç kişi var?
#Sinan DamgacıoğluŞehrin içinde ama bir o kadar da şehirden uzak olup karmaşadan kaçmak isterseniz Zekeriyaköy’ü rotanıza ekleyebilirsiniz. Peki ya Zekeriyaköy’de nasıl vakit geçirilir, hangi mekanlara gidilir? Yanıtları, Zomato kullanıcılarının en yüksek puanları verdiği 10 Zekeriyaköy mekanı listesinde görebilirsiniz…
#Zekeriyaköy