Yükseköğretimde uluslararasılaşma kapsamlı bir konu. Makaleye, hem dünyadan hem de ülkemizden kısa tarihsel bilgiler sunarak başlamak istedim… Yüksek öğretimde uluslararasılaşma kavramı üniversitelerin tarihi kadar eski. Literatürde 8’inci yüzyılda Endülüs, 9’uncu yüzyılda Bağdat, 13 ve 14’ncü yüzyılda Semerkant ve Buhara, daha sonra Roma ve İstanbul hep etkileyici eğitim merkezleri olarak anlatılır. Abbasiler döneminde Bağdat, Endülüs Emeviler döneminde, Kurtuba (Cordoba) en üst düzeyde değerlendirilen bilim merkezleri olarak sunulur.
#Konuk YazarBir zamanların en başarılı modellerinden biri, gelmiş geçmiş en güzel ünlülerinden sayılan bir isimdi. Kariyerinin zirvesini yaşadığı gençlik yılları hep gösteri dünyasının sahte pırıltısı altında geçse de aslında yaşantısı büyük bir mutsuzluğa hapsolmuştu.
#Paulina PorizkovaO bir zamanlar sadece podyumların değil dünyanın en güzel kadınlarından biriydi. 80’li ve 90’lı yıllarda süper model denince ilk akla gelen isimlerden oldu, en büyük markalarla çalıştı, sayısız ürünün reklamında yüzü kullanıldı. Tüm bu görkemin ardındaysa aslında zorlu bir hayat mücadelesi ve büyük acılar saklıydı.
#Paulina PorizkovaGeçtiğimiz pazar günü başlayan COP27’de, 18 Kasım’a kadar iklim değişikliği etkilerinin yanı sıra jeopolitik çatışmalarla birlikte karşılaşılan enerji, gıda, su ve yaşam maliyeti alanındaki krizler ele alınacak. Bu yıl ilk kez konferansta gıda sektörü için de ayrı bir başlık açılırken; öne çıkan gündem maddelerinden biri de ülkelerin emisyon azaltım hedeflerini güncellemesi gerekliliği olacak.
#Gıda SektörüABD hava yolu şirketleri yeni yıl öncesinde büyük bir krizin eşiğine geldi. İptal edilen sayısız uçuş yüzünden binlerce kişi yılbaşı tatili için planladıkları seyahatlere gidemezken yaşanan krizin nedeninin salgın kaynaklı personel sıkıntı olduğu konuşuluyor.
#ABDMantık, irrasyonel varoluşun yabancısı bir terimdir. Rasyonel insanların en büyük önceliği ise mantıktır ve mantıksal sentez kurma güdüsü duyar. Mantık yanlılığı, duygusuz veya acımasız olmak değil, durumlara daha profesyonel bir gözle bakmak anlamı taşır. Rasyonel ve irrasyonel düşünce sistemini detaylı şekilde açıklamış olduğum bu yazıda, “Rasyonel insan kimdir? İrrasyonel insan kimdir? İnsan tam olarak rasyonel veya irrasyonel olabilir mi? Rasyonellik nasıl ölçülür?” sorularının cevaplarını bulabilir ve hem kendinizin hem de yakınlarınızın doğasını çözümleyebilirsiniz.
#RasyonellikIV. Mehmed 2 Ocak 1642 tarihinde İstanbul'da doğdu. 1648 yılında Sultan İbrahim'in tahttan indirilmesi üzerine, henüz 6 yaşındayken padişah oldu. IV. Mehmed'in saltanatı 1687 yılına kadar toplamda 39 yıl sürdü. En önemli özelliklerinden biri ava olan meraklıydı. Bu nedenle kendisine ''Avcı'' lakabı verildi. IV. Mehmed kimdir, 39 yıl süren saltanatında hangi önemli olaylar yaşandı? Sizin için araştırdık.
#IV. Mehmed Kimdir?Spor Toto 1. Lig’den düşen Grandmedical Manisaspor’da yeni sezon öncesi belirsizlik yaşanıyor. Kadrosundaki birçok futbolcunun mali krizler nedeniyle ayrılması sonrası altyapı ağırlıklı kalan Manisaspor’da Abdülkadir Korkut, Hikmet Balioğlu, Hüseyin Tok, Timur Karagülmez, Uğur Pamuk, Ümit Yasin Arslan ve Ömer Buğdaycı ay sonunda serbest kalacak.
#Anadolu Kulüpleri2014 yılının bitimine son 2 ay kala altın fiyatlarında bir nebze olsun artış gözleniyor. 30 Eylül 2014 tarihli güncel altın fiyatlarına göre, gram altın 88,99 seviyesine yükseldi. Küresel politik kararlar ve mali krizler yüzünde altındaki dalgalanmanın devam etmesi bekleniyor.
#Altın Fiyatları