Makarna haberleri sayfasında Makarna hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 8910 Makarna haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Makarnayı hem çocuklar hem de yetişkinler çok seviyor ama makarnayla ilgili tartışmalar da gündemden düşmüyor. "Faydalı mı zararlı mı, kilo aldırır mı, hangisi en iyisi?" derken kafalarımız karmakarışık oluyor. Peki uzmanlar ve araştırmalar ne diyor?
#SağlıkEzber bozan bir bilgi ama gerçek…Patlamış mısır, özellikle bir önceki günden artan pilav, makarna, çok şekerli diye düşündüğümüz üzüm… İşte sandığımızdan daha sağlıklı olan listede adını görünce şaşıracağımız o yiyeceklerin listesi…
#Sağlıklı BeslenmeHayvansal ürünleri tamamen ya da kısmen hayatından çıkaranların sayısı gün geçtikçe artıyor. Vejetaryen beslenmeye adım atan ve evde kendi yemeğini yapmak isteyenlere çok pratik ve doyurucu olduğu kadar lezzetli makarna tarifleri hazırladım. Tek tabakta hem gözünüz doysun hem de mideniz...
#Çin MakarnasıDünya makarna üretiminde lider ülkelerden Türkiye’de ‘durum’ krizi yaşanıyor. Bazı üreticilerin maliyet avantajı sağlamak için üretimde ‘durum buğdayı’ yerine ‘ekmeklik buğday’ kullandığı belirtildi. Söz konusu şirketlerin, bundan yüzde 15 ila 20 arasında fiyat avantajı sağladığını söyleyen sektör temsilcileri; yaşanan bu durumun kaliteyi düşürdüğünü, tüketicileri yanılttığını ve haksız rekabetin yaşanmasına yol açtığını savunuyor.
#MakarnaTÜRKİYE Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, suda soğuma ve ısınmanın sürekli olarak gerçekleştiğini söyleyerek, deniz suyu sıcaklıklarında düşüş görülse de sıcaklığın hala ortalamanın üstünde seyrettiğini aktardı.
#TÜBAKarbonhidratların zararlı olduğu efsanesi yıllardır ortalıkta dolaşıyor. Ancak bir diyetisyen Business Insider'a makarnanın aslında sağlıklı bir beslenmenin lezzetli bir parçası olduğunu söyledi. Makarnayı daha sağlıklı hale getirmek için ise beş püf noktası paylaştı. İşte detaylar…
#SağlıkAramızda makarna sevmeyen var mı? Soslu sade, papyon burgu, haşlanmış fırında hiç fark etmez. Herkesin muhakkak sevdiği bir makarna vardır. Hem herkesin kolaylıkla hazırlayabildiği bir yemek olması, hem de en fakir masalardan en zengin sofralara kadar her yere yakışmasıyla makarna canımız ciğerimiz.
#MakarnaPenne, spagetti, tagliatelle, linguine… Çoğumuzun vazgeçilmezi makarnanın, en bildik çeşitlerinin yanı sıra tagliolini, orecchiette, pappardelle gibi isimlerde onlarca farklı şekli de var. Kesme biçimlerine göre çeşitlenen makarnaları ve soslarken nelere dikkat etmemiz gerektiğini Mezzaluna, Da Mario ve Gina restoranlarının baş şefi Emre Koyucan’dan öğrendik.
#MakarnaMakarnasını ısıtıp yeniden yedikten sonra hayatını kaybeden 20 yaşındaki Belçikalı öğrenci ile ilgili yayınlanan bir araştırma 'kızarmış pirinç sendromu'nu yeniden sosyal medyanın gündemine taşıdı. Kullanıcılar kalan yemeklerdeki gizli tehlikeyi öğrenince şoke oldu...
#Gıda ZehirlenmesiMakarna nasıl yapılır, makarna yapımında nelere dikkat etmeli? Öğrencilerin, bekar evlerinin ve çalışanların kurtarıcı yemeği olan makarnanın yapım aşamaları, özellikle yeni yemek yapmaya başlayanlar tarafından sık sık araştırılıyor. Çeşitli ek gıdalarla lezzeti katlanan makarnanın öncelikle sade tarifini deneyerek kendinizi geliştirebilirsiniz. Peki evde makarna yapımında dikkat edilmesi gerekenler neler? Makarna nasıl yapılır? İşte, ilk kez yapacaklar için adım adım makarna tarifi
#MakarnaYüksek oranda protein içerdiği için mutfağımdan eksik etmediğim yerfıstığını anlatacağım bu hafta. Yerfıstığı kremasını günün her saati yiyebilirim, bu kremayla yaptığım kurabiyenin de dışı kıtır, içi Yumuşacık oluyor. Yerfıstığı, zenfecil ve sarımsakla yaptığım sossa hem makarnaya hem de salatalara şahane bir dokunuş katıyor.
#YerfıstığıYaz mevsiminin en güzel yanlarından biri sofraları denizden taze taze çıkan deniz mahsulleriyle donatabilmek. Tavası, güveci çok seviliyor ama deniz mahsullü makarnaların yeri kimileri için bir başka. Evet, pahalı ancak denizin makarnaya kattığı lezzet de inanılmaz olabiliyor. Jürimize midyelisinden ahtapotlusuna en iyilerinin nerede olduğunu sorduk.
#GİZEM DİNÇBAŞİntoleransı ya da çölyak hastalığı olanların en büyük sorunu güvendikleri gıdaya ve tariflere kolay ulaşamamak… Belirli aralıklarla beslenme düzeninden glüteni çıkarmak isteyenlerin sayısı da giderek artıyor. Uzmanlarsa bu konuda bilinçli hareket etmenin önemi konusunda uyarıyor. Yazarımız Dr. Ayça Kaya’dan işin doğrusunu dinledik...
#GlutenBugüne kadar onu sadece market raflarından aldıysanız “Evet bir çeşit makarna” deyip, kestirip atabilirsiniz. Ama o mütevazı kuskusun evde ve elde yapılmışını bir kez denediyseniz bu kadar basit olmayacağını da bilirsiniz. Bu hafta evde kuskus yapımını anlatıp onu çok pratik bir tarifte kullandım.
#KuskusSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkMillet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu iktidar çevrelerinden “soğan, cücük” hakaretleri edilip “soğan kafalı” paylaşımları yapıldığını belirterek, “Eskiden bunları sureti bizlerden görünenler yapardı. Çok şükür onları aramızdan uzaklaştırmayı başardık. Allah’ımıza şükürler olsun ki biz değiştik” dedi.
#KılıçdaroğluSuadiye’deki Pigalle adres değiştirdi, Plaj Yolu Sokak’ta başka bir yere geçti. Yeni yerinde çok havalı bir mahalle mekânı olmuş. Müdavimleri değişimden memnun; gittiğimde içerisi doluydu. Yeme-içmenin yanı sıra çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları DJ performansı var.
#Melis YılmazBu hafta size belki de adını ilk kez duyacağınız ama kalbimde yeri çok büyük olan bir tabaktan bahsetmek istiyorum: Bigoli in salsa. Birkaç temel ürünle yapılan bu lezzetli makarna tıpkı 1600’lü yıllarda doğduğu şehir gibidir: Gizemli, sade ama derinlikli...
#Danilo ZannaArdahan Üniversitesi tarım alanında bölgeye özgü 13 bin yıllık ata tohumu kavılca buğdayını yeniden yeşerterek ekim ve hasatını gerçekleştiriyor. Kampüs içerisinde 100 dönüm araziye ekilen kavılca buğdayından elde edilen un üniversitenin gastronomi ve mutfak sanatları bölümü akademisyenleri tarafından ürünlere dönüştürülüyor. Ayrıca buğdaydan katma değer elde edilmesi için makarna, erişte, bulgur gibi ürünler için kurulan tesiste çalışmalar yürütülüyor. Üniversite tarafından 2021 yılından bugüne 600’e yakın üreticiye kavılca buğdayının ekimi konusunda eğitim ve destek verildi.
#Ardahan ÜniversitesiRamazan ayında mide rahatsızlığı olan bireylerde şikâyetlerin artabileceğini belirten Gastroenteroloji Uzmanı Dr. Hasan Gürel, uzun saatler süren açlık sonrası mideye aniden yüklenin, yanlış besin tercihlerinin ve düzensiz sıvı alımının mide rahatsızlıklarını tetikleyebileceğine değinerek, bu yüzden sahur ve iftar öğünlerinde mideyi koruyacak doğru besinlerin tüketmenin büyük önem taşıdığını söyledi.
#SahurYaklaşık 2.5 senedir pankreas kanseriyle mücadele eden ünlü oryantal Tanyeli, 4 aydır hastanede tedavi görüyordu. Durumunun ağırlaşması üzerine 12 Mart’ta entübe edilen ünlü oryantal, dün akşam tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
#TanyeliPeyzaj mimarı Ece Gürel, kaybolduktan 4 gün sonra Belgrad Ormanı'nda bulunmuş ve sevenleri bu haberle mutlu olmuştu. Bu sabah Ece Gürel'in gelen vefat haberi tüm Türkiye'yi yasa boğdu. Olayla ilgili inceleme sürerken Ece Gürel'in yıllar önce katıldığını bir yarışma programının görüntüleri ortaya çıktı. Hayalindeki ülke ve yapmak istediği işten bahseden Ece'nin yarışmadaki güler yüzü dikkat çekti.
#Ece GürelSağlık Bakanlığı, Ramazan’da sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu: Sahuru atlamayın, hafif bir kahvaltı tercih edin. İftarda azar azar küçük porsiyonlar şeklinde beslenin. Günde en az 8 bardak su içmeyi hedefleyin. İftardan sonra ve sahurda dişlerinizi fırçalayın.
#RAMAZANİftar vaktinde sabırsızlıkla sofraya oturuyoruz, ancak uzun saatler boyunca dinlenme moduna geçen midemizi aniden doldurmak, beklenmedik sağlık sorunlarına yol açabilir. İftarda yiyecekleri doğru sırayla tüketmek hem sindirim sistemimizi korur hem de daha enerjik hissetmemizi sağlar. İşte iftar sofralarında sağlıklı ve dengeli bir başlangıcın püf noktaları...
#Ayça KayaBUGÜNKÜ yazımın başlığı gereken mesajı veriyor... Evet, Türkiye un sektöründe dünya çapında bir önem ve büyüklüğe ulaştı. Tabii, uzun yılların mücadelesinin sonucu bu… Geçtiğimiz günlerde Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu'nun (TUSAF) Antalya'da 19'uncusunu düzenlediği kongre ve sergide yapılan sunum ve konuşmaları dinlerken, şu kanıya vardım. Bu sektör artık kabına sığmıyor. Un sanayicileri daha fazla üretim ve daha fazla ihracat yapmak istiyor. Görüştüğüm TUSAF yönetici ve üyeleri, sorunlardan çok geleceğe dönük beklentilerini dile getiriyor ve tüm dünyayı mercek altına alan bir vizyon ortaya koyuyor.
#1Bir dahaki sefere market sepetinizi doldururken gökkuşağını düşünün. Kırmızı, turuncu, sarı, yeşil, mor ve kahverengi yiyecekler yemek, midenizi mineraller, vitaminler, lif ve nispeten az kaloriyle doldurmak anlamına gelir. Bu, beyaz ekmek, beyaz pirinç, beyaz makarna, şeker, cips ve işlenmiş atıştırmalık yiyeceklerden oluşan bej diyetinin tam tersi bir beslenme biçimidir.
#DiyetTarım Kredi Kooperatif marketlerinde 21 Şubat-3 Mart tarihleri arasında pek çok ürün indirimli fiyattan müşterilere sunulacak. Ayrıca belli ürünlerde de fiyatlar 15 Mart'a kadar sabitlendi. 3 Mart'a kadar raflarda olacak ürünler listesinde 5 litre Ayçiçek yağı, 5 KG toz şeker, süzme peynir, 1 kg altın filiz çay, 40'lı tuvalet kağıdı, 16'lı havlu kağıt ve birçok farklı ürün raflarda satışta. Tarım Kredi marketlerinde bu hafta makarna çeşileri 11,90 TL, 900 g klasik beyaz peynir 285 TL, 500 g siyah zeytin 169 TL, 5 litre zeytinyağı 299 TL, 5 kg toz şeker 174 TL, 1 kg tiryaki siyah çay 134,5 TL olacak. Temizlik ürünlerinden ise 4 kg beyaz ve renkli toz deterjan 179,90 TL, 3 litre sıvı deterjan çeşitleri 148,50 TL, 90'lı ıslak havlu 21,90 TL etiket fiyatlarıyla müşterileri bekleyecek. İşte, Tarım Kredi indirimli ürünler listesi
#Tarım Kredi KooperatifiRamazan ayına sayılı gün kala oruç tutarken ne yemeliyiz ne içmeliyiz araştırmalar arasında yer alıyor. Ramazanda kilo almamak kadar, gün boyunca enerjimizin düşmemesi için tok hissetmek ve yeterli vitaminleri alabilmek de ayrıca önem taşıyor. Peki, sahur ve iftarda nasıl beslenilmeli? İşte, Uzm. Diyetisyen & Psikolog Fatma Yurdagül ile Ramazan ayında beslenme tüyoları!
#Ramazan Beslenmeİtalya’ya hukuk okumaya giden Fatih Aydın’ın, İtalyan arkadaşı Riccardo (Ricky) Manicone ile eğlenmek için çektiği videolar ikiliyi sosyal medya fenomeni yaptı. Ricky’nin teyzelerinin de ekibe katılmasıyla daha da popülerleşen ‘Pizza ve Kebab’ hesabının hikâyesini kendilerinden dinledik.
#Pizza Ve KebabTarih boyunca fakirin de zenginin de sofrasını süsleyen sakatat yemekleri bütün dünyada olduğu gibi bizim kültürümüzde de çok sevilir. Genel olarak kokoreç, işkembe-paça ve ciğerle sınırlandırdığımız sakatat aslında engin bir deniz. Büyükannelerimizin ellerinde şifa niyetine pişen dil, yürek gibi parçalara iadei itibar genç şeflerden geliyor. Şefler, gözde sakatatlarıyla yaptıkları özel lezzetlerin tariflerini verdi.
#Zeynep Nazlı YILDIRIMCumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu partiyi böldürtmeyiz, muhalefeti böldürtmeyiz. Hep beraber yürüyoruz, iktidarı alacağız. Darbeye karşı ayağa kalkan örgütümün alnından öpüyorum. Hiçbir darbeden medet ummadık, hiçbir darbeye teslim olmayacağız" ifadelerini kullandı.
#CHP Genel Başkanı Özgür ÖzelRamazan yaklaşıyor, Türkiye’nin dört bir yanında sofralar kurulacak, geleneksel lezzetler hazırlanacak. Sahrap Soysal, Antakya pidesinden Erzurum civil peynirine her bölgenin, kendine özel yiyeceklerle süslenen sofralarını anlattı. Böyle sofralar kurabilmek için ya da bu ayın aynı zamanda paylaşım ayı olduğu bilinciyle ramazana özel erzak paketleri de çoktan hazır.
#Metro Türkiye