Su üzerine yapılar inşa etmek ilk başta fizik kurallarına aykırı gibi görünse de bu yapılar insanların istediğinde imkansızı da başarabileceğinin apaçık bir örneği. Şimdi sizinle Japonya’daki yapay ada üzerinde yer alan havaalanından Hindistan’daki görkemli saraylara kadar uzanan su üzerine yapılmış 10 mimarlık harikasını paylaşıyoruz.
#Yapay AdaUbisoft, Ubisoft'un dijital basın konferansı Ubisoft Forward'da şirketin ilk geniş çaplı yeniden yapımı olan Prince of Persia: The Sands of Time Remake'te Prens’in dönüşünü duyurdu. İlk olarak 2003 yılında piyasaya çıkan Prince of Persia: The Sands of Time, farklı oynanışı, ilgi çekici hikayesi ve sevimli karakterleriyle dikkat çekmişti. Zamanı bir kez daha geri alan Prince of Persia: The Sands of Time Remake, Anvil oyun motoru ile sıfırdan geliştirildi.
#Prince Of Persia: The Sands Of Time RemakeBaşkanı Trump’ın ABD askerlerinin Suriye’den çekileceğini açıklamasının üzerinden 2 ay kadar bir zaman geçti. Ancak ne bu çekilme başladı, ne de ABD’nin Doğu Suriye’den çekilmesinden sonra bölgenin geleceğinin ne olacağı açıklığa kavuştu. Ortaya çıkan tablo Vaşington’da kafaların oldukça karışık olduğunu ortaya koyuyor.
#Oğuz ÇelikkolBeyaz şehir, doğunun Venedik’i ya da göller şehri... Rajastan Eyaleti’nin saray zengini Udaipur, evlilik mevsimi şubatta tarihi yapılarını düğünlere, mart ortasında ise Holi Festivali kutlamalarına açıyor. Saraylar, meydanlar şenlik yerine dönüyor. Okurumuz Mehpare Sözener, Udaipur’u ve ritüellerini yazdı.
Türkiye’de sosyal psikolojinin duayen isimlerinden Profesör Çiğdem Kağıtçıbaşı, araştırmaları için Amerika’dan Uzakdoğu’ya sayısız ülke gezdi. 1995 sonrası kültür turlarına katılıp gezilerini sürdürdü. 1970’lerin sonundan bu yana ders vermek, gezmek amacıyla Hindistan’a defalarca gitti. "Hinduların egemen olduğu bir kültür kentini, sosyal ilişkilerini merak ediyorsanız, Baroda’ya gidebilirsiniz" diyen Kağıtçıbaşı beş hafta kaldığı kenti anlattı.
Gezgin Sinan Kazancıoğlu, Nasuh Mahruki’yle birlikte ve motosikletle gittiği bir aylık Kuzey Hindistan seyahatinden yeni döndü. Gezdiği ve gördüğü yerleri anlattığı röportajın sonuna doğru Nasuh Mahruki de bize katıldı. İyi ki de katıldı, çünkü Kazancıoğlu’nun, ‘güzel kız fotoğrafı çekeceğim’ derken ismine bakmadığı şehirleri ve tapınakların hikayelerini o anlattı...
9'uncu Uluslararası İstanbul Caz Festivali, dün belki de tarihinin en ilginç konserlerinden birine ev sahipliği yaptı. Müzikseverler, Kabataş İskelesi'nden hareket eden Barış Manço adlı vapurda, üç farklı grubun müziği eşliğinde keyifli bir yolculuk yaptı. Coolbone Marching Band, New Orleans'ın neşesini İstanbul'a taşıdı. Latin müzik tutkunları Latin Bras ile coştu. Hindistan'dan gelen Maharaja ise bu ülkeye özgü müzik ve danslarıyla izleyenlerden alkış aldı.
Caz Festivali'nde gelenek yine bozulmadı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin açılışı yine bir sokak gösterisi ile yapılıyor. Bu kez konuk, cazın kalbi New Orleans'tan gelen Coolbone Marching Band. Topluluk bugün (5 Temmuz) saat 17:00'den itibaren İstiklal Caddesi boyunca bir 'caz turu' atacak. Coolbone, iki gün sonra 7 Temmuz'da da Barış Manço adlı vapurun yolcularına 'cazlı' bir Boğaz gezisi keyfi yaşatacak.