New Orleans'tan 'cazcılar' geldi

Güncelleme Tarihi:

New Orleanstan cazcılar geldi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2002 10:00

Caz Festivali'nde gelenek yine bozulmadı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası İstanbul Caz Festivali'nin açılışı yine bir sokak gösterisi ile yapılıyor. Bu kez konuk, cazın kalbi New Orleans'tan gelen Coolbone Marching Band. Topluluk bugün (5 Temmuz) saat 17:00'den itibaren İstiklal Caddesi boyunca bir 'caz turu' atacak. Coolbone, iki gün sonra 7 Temmuz'da da Barış Manço adlı vapurun yolcularına 'cazlı' bir Boğaz gezisi keyfi yaşatacak.

Haberin Devamı

Festival açılışının konuğu Coolbone. New Orleans'ın "marching band" geleneğini hip-hop ve funk gibi özgün türlerle buluşturuyor.

Müziği yaşamlarının bir parçası olarak benimseyen Coolbone üyeleri, New Orleans Cazı geleneklerini sürdürüyor. Ritm partisyonunun kıvraklığı üzerine yayılan nefeslilerin güçlü sesi ve doğaçlamalara uzanan düzenlemelerle bugünkü caz formlarının nasıl oluştuğuna dair fikirler verirken, New Orleans cazının dünya üzerindeki en neşeli müziklerden biri olduğunu hatırlatıyor.

Coolbone, 7 Temmuz saat 10.30'da Sirkeci'den kalkan Caz Vapuru'nda da bir konser verecek. Anadolu Kavağı'na uzanan Boğaz yolculuğu, sürpriz konuklar ve tur boyunca süren caz coşkusuyla keyifli bir pazar günü yaşatacak.

9'uncu Uluslararası İstanbul Caz Festivali kapsamında bugün (5 Temmuz)  üç konser daha var. Şimdi kısaca bunlara gözatalım:

Maslak Venue'de Morcheeba

Haberin Devamı

Son yılların en parlak asit caz ve groove etkileşimli elektronik müzik gruplarından Morcheeba da ilk günün konuklarından. Topluluk, 5 Temmuz saat 22:00'den itilaren Maslak Venue'da müzikseverlerle buluşuyor.

Solistleri Skye Edwards'ın büyülü vokalleriyle bezenmiş, funk, fusion ve blues etkileri taşıyan dingin tınılarla ritimler, plak cızırtıları, gitar ve synthesizer ezgileri karışınca ortaya tarifsiz Morcheeba müziği çıkıyor.

Trigger Hippie ve Tape Loop gibi hitlerle parlayan "Who Can You Trust" albümünden sonra, "Big Calm" ve "Fragments of Freedom"ı çıkaran grup bu üç albümle toplam 3 milyondan fazla satış rakamına ulaştı.


Bilet fiyatı: 25 milyon
Maslak Venue
100.Yıl Oto Sanayi Sitesi
G-52 Çömlekçi Sk.
Maslak/ 80670
Tel: 0 212 328 05 00-06

Babylon'da Hint ezgileri

Dans, aşk, hipnotizma, ritim, görsellik dolu, tütsü kokan bir şölen. Hindistan'ın mistik efsanelerinden kulaklarımıza uzanan efsunlu bir müzik yolculuğu. Maharaja'nın konseri saat 23.00'te başlıyor.

Maharaja grubu, Hindistan sanatının ve kültürünün çok çeşitli geleneklerine kaynaklık eden, "kralların toprağı" Rajastanlı müzisyenlerden oluşuyor. Daha önceden Musafir olarak bilinen grubun müzisyenleri yeni oluşumları Maharaja’da kendi çevreleri ve kültürlerinin ihtişamlı öğelerini çarpıcı bir zarafetle bezeli, görkemli müziklerinde yansıtıyorlar. Sufizm gibi birçok mistik öğretiyi, türküler ve ağıtlarla dile getiren atalarından devraldıkları gelenekleri şarkılarına yansıtan bu müzisyen, şair ve şamanlar topluluğunun müziği derin bir melankoliden, bastırılamaz bir coşkuya kadar bir çok farklı duyguyu içeriyor.

Haberin Devamı

Biletler:12.000.000 TL.
Babylon
Şeyhbender Sk. No:3
Asmalımescit
Tünel
Tel: 0 212 292 73 67-68

Ali Perret ve Acid Trippin Roxy'de

1995 yılında Ali Perret tarafından kurulan Acid Trippin, acid-jazz, new funk çalan bir grup olarak ismini duyurdu.1998 yılında BMG den albümleri çıkan gurup 2000 yılında müziğinde ve kadrosunda farklı ve yenilikçi bir çizgiyi benimsedi. Modern dans ritimlerinden, new funk ve caz etkileri taşıyan topluluk, elektronik caz veya kendi deyimleri ile "trip jazz" yapıyorlar. Karmaşık ve aksak bir poli-ritmik yapıya sahip müziklerini ve modern caz melodilerini, günümüz dans ritimleri ve yeni funk akımlarıyla destekleyip ortaya dinamik bir yapı çıkarmaktalar.

Haberin Devamı

Bilet fiyatları:10.000.000 TL.
Roxy
Sıraselviler cad. Aslanyatağı sk. No 3 Taksim İstanbul
Telefon : 0 212 245 66 81 - 245 65 39
Biletler için: www.biletix.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!