Nijerya’daki korsan saldırısında bir mürettebatı öldürülen, 15’i de kaçırılan Mozart adlı gemi, Gabon’un Gentil Limanı’na yanaştı. Saldırıdan kurtulan başmühendis Süha Tatlıgül ve 3. güverte zabiti Furkan Yaren yaşadıkları 7 saatlik kâbusu anlattı: “6-7 saat kapıları kırmaya çalıştılar. İçeri girer girmez ateş açtılar. Azerbaycanlı ikinci mühendisimiz öldü.”
#GazetehaberleriRusya destekli Esad güçlerinin İdlib’de şehit ettiği kahramanlarımız, ülkenin dört bir yanında on binlerce kişinin katıldığı cenaze törenleriyle sonsuzluğa uğurlandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Uzman Onbaşı Emre Baysal’ın cenaze törenine katıldı.
#Gazetehaberleri‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari EserÜnlü aktörler, bıyığı yeniden moda yaptı. Akımı Robert Downey Jr. ile Jude Law başlattı. Ardından Brad Pitt ve George Clooney kervana katıldı. Eleştirilere cevap veren Pitt, "Cesur bir adım attım ama bu moda. Yüzümde yaratıcı biçimde kıl olmazsa ben kim olurum" diyor.
RAMAZAN Bayramı tatilinde alınan önlemlere ve yapılan tüm uyarılara karşın yollar yine kan gölüne döndü. En çok ölümlü kaza, yollara çıkılan gün olan arife günü meydana geldi. İstanbul hariç, yurdun diğer illerindeki kazalarda, arife günü 38 kişi öldü, 102 kişi yaralandı, bayramın birinci günü 17 kişi öldü, 133 kişi yaralandı, 2'nci günü 15 kişi öldü, 107 kişi yaralandı, son gün olan 3'üncü günü ise 21 kişi öldü, 63 kişi de yaralandı. Böylece 4 günde meydana gelen kazalarda toplam 91 kişi öldü.
Bir kaç gündür gazetemizde, T.C.D.D. ile ilgili röportaj ve yazılar çıkıyor. Üstelik geleceğe yönelik; banliyö trenlerinin metro kalitesine yükseleceği, Ankara garının havalimanı konforunu aratmayacağı, hızlı tren seferlerinde son aşamaya gelindiği gibi umut dolu mesajlar veriliyor.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 81. yıldönümü, tüm yurtta, KKTC'de ve dış temsilciliklerdeki törenlerle kutlanıyor. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, saat 13.00'te Kara Harp Okulu eğitim arazisinden 21 pare top atışının yapılması ile başladı. Ulus, TBMM, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve diğer kuruluşlar adına çelenkler konuldu.