Kadir Gecesi ve kandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler? İşte, Kadir gecesi, helva, pişi, lokma tarifi...
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırKandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler?
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırKandil günleri hem dini hem de geleneksel açıdan önem verdiğimiz günler. Kandil, Türk kültürünün önemli bir parçası olmasının yanı sıra, toplumsal ilişkilerimizi pekiştiren, paylaşımlarımızın arttığı bir zaman dilimidir. İbadetlerle geçen bu günlerde bazı lezzetler var ki birçok evde yapılıyor. Peki, kandilde ne yapılıp dağıtılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler?
#Kandilde Ne Yapılıp DağıtılırKandil günü evinizde yapacağınız tatlı veya tuzlu tarifleri komşularınıza dağıtabilir, bu mübarek anlam ve önemini paylaşabilirsiniz. Kandil dediğimizde ilk akla gelen lezzet kandil simidi oluyor. Kutsal günlerde yapılan kandil simidi, sokaktakilere veya ihtiyacı olanlara dağıtılarak bu özel günde hayır işlenir, kandil kutlanır. Peki kandil günlerinde başka neler yapılıp dağılır? Kandilde yapılacak tatlılar neler?
#Kandilde DağıtılacakTüm gün aç kalan midenize ilaç gibi gelecek, hem doyurucu hem de çok lezzetli farklı çorba tarifimiz var. Daha sevmeyen çocuk görmedik. İçindeki patates ve şehriyeyle içimi harika. Şehriye çorbası Türk mutfağında çok önemli bir yere sahiptir. Hem kolay çorba olması sebebiyle hem de sebebiyle ilk sırayı alır. 3 farklı şehriye vardır.
#Ramazan MenüsüMasterChef'te kaptanlık oyunu yine nefesleri kesti. Ekranların sevilen yarışma programı MasterChef'te yeni hafta heyecanı başladı. Kırmızı ve Mavi takım kaptanını belirleyecek oyunların ardından kazanan ve bu haftanın mavi takım kaptanı olan isim belli oldu. Mavi Takımının kaptanı olan isim Kırmızı Takıma kaptan olan yarışmacıyı da belirledi. Peki, MasterChef'te bu hafta Mavi Takımın kaptanı kim oldu?
#MasterchefDenizkestanesinden papalinaya deniz ürünlerinin en kalitelileri çıkıyor. Zeytinyağının, taze otlarla yapılan meze ve böreklerin tadına doyulmuyor. Çeşit çeşit peyniri, hafif tatlılarıyla iz bırakan Ayvalık mutfağının en özel lezzetlerini şef Ömür Akkor’dan dinledik.
#AyvalıkTürkiye’nin ilk ve tek vegan festivali Didim VegFest’in 4’üncüsü geçen hafta sonu düzenlendi. Biz de Vegan Kasap olarak oradaydık, katılımcılara ürünlerimizi sunduk. Çok sevilen bitkisel kıymalı gözlememizi ve yan standımızda sunulan balsız lokmayı sizler de evinizde deneyin.
#Lokma TatlısıMuhteşem Kaputaş Plajı’nda, begonvillerin süslediği beyaz badanalı taş evlerde ve yıldız yağmuru altındaki teraslarda sürüp giden Akdeniz usulü hayata ara verilmiyor. Antalya’nın saklı güzeli Kalkan’da kışlar bile ılık geçtiğinden minyatür bir film seti gibi sokakların ve lacivertle turkuvaz arası çekici denizinin çağrısı devam ediyor...
#HürriyetSokak lezzetleri sokakların hafızalarımızda bıraktığı hatıralardır. Hepimiz en güzel ekmek arası köfteyi, en güzel tatlıyı, en güzel pilavı sokaklarda yemedik mi? Nerede yediğin çok önemli değildir aslında, en lezzetlisi en mutlu olduğun anda yediğin yemektir. Mutluluk hatıralarda, hatıralar da sokaklarda saklıdır. Bu nedenle ‘sokak lezzetleri menülerin en güzelidir’ diyebiliriz.
#BursaYeni yerler keşfederken gittiğimiz yerin sadece meşhur binalarını ya da meydanlarını değil, yöresel yemeklerini ve sokak lezzetlerini de keşfetmeliyiz. Gittiğimiz şehirlerde karşımıza çıkan sokak tezgahlarından aldığımız ve ayaküstü karnımızı doyurduğumuz bu lezzetler her zaman bir başka olmuştur. Peki, hangi şehir hangi sokak lezzetiyle meşhur? Gelin keşfedelim…
#Sokak LezzetleriEsnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#EsnafMasterChef son bölümünde hem MasterClass hem de kaptanlık oyunu heyecanı yaşandı. MasterClass eğitimi almak için mücadele eden takımlar, Karadeniz yemekleri üzerinde yoğunlaştı. Şefler tarafından değerlendirilen her iki takımın yemekleri, tek tek puanlandı ve bir takım MasterClass eğitimi almaya hak kazandı. Peki, 21 Ekim akşamı kaptanlık ödülünün sahibi kim oldu?
#Masterchef'te Kaptanlık Oyununu Kim Kazandı?Hemen her kesim tarafından sevilen lokma tatlısı, Ege bölgesinde ortaya çıkmış ve geniş bir coğrafyaya yayılmıştır. Malzemeleri kolayca derlenebilen ve kolay tarifi ile çok kısa sürede tabakta yerini alan lokma tatlısı, son dönemlerde ise çikolata dolgulu çeşitleriyle ivme yakalamıştır. Peki, Lokma malzemeleri nelerdir? İşte, evde yapılabilecek kolay lokma tarifi
#LokmaGAZİANTEP'te tatlıcılık yapan Kenan Süzerer, son günlerde ilgi gören çikolatalı lokma tatlısı ve bölgeye has olan halka tatlıyı birleştirerek 'minder tatlısı' yaptı. Süzerer vatandaşların ilgi gösterdiği tatlının patentini almak için başvurularını yaptı. Gastronomi kenti Gaziantep'te tatlı ustası Kenan Süzerer, son günlerde ilgi çeken çikolatalı lokma tatlısı ve yöreye özgü halka tatlıyı birleştirerek 'minder tatlısı' adını verdiği yeni bir tatlı yaptı. Yöresel adıyla da dikkat çeken tatlının yapımında önce hamuru yoğrularak hazırlanıyor. Daha sonra yağda kızartılan hamurun kesme işlemleri yapılıyor. Son olarak ise müşterilerin isteğine göre dondurmalı, kaymaklı, muzlu yaparak, bol fıstıkla servis ediliyor. Tatlının beğenildiğini söyleyen Süzerer, Tatlının ismi eskiden üzerinde oturup dinlendiğimiz minderden geliyor. Dondurmalısı, kaymaklısı, muzlusu var. İleride peynirli ve farklı çeşitlerini yapmayı düşünüyoruz. Müşterilerimiz oldukça beğeniyor. Tatlımız 10-15 dakika içerisinde hazırlanıp servis ediliyor. Minder tatlımızı yaparken öncelikle hamurumuzu yoğuruyoruz. Sonra yağda kızartarak şerbetini döküyoruz. Kesme işlemlerini yaptıktan sonra müşterinin talebine göre üzerine bol fıstık ekleyerek lezzetli bir tat çıkarıyoruz' dedi.
#GaziantepAmerika’nın New Jersey Eyaleti’ndeki bu renkli sahil şehri, dev eğlence parkları ve kumarhaneleriyle ünlü. Diğer özelliği 10’ar yıllık kriz döngüleri: Piyasa canlandığında birbiri ardına yeni restoranlar, barlar, oteller, kumarhaneler açılıyor. Ülkenin ekonomisi tökezleyince hayat durgunlaşıyor. Eğlence parkları ve restoranlardan zaman kalırsa butik viski üreten damıtım evlerine, happy hour’da sürprizler hazırlayan istiridyecilere, Afrika kökenli Amerikalıların öyküsünü yansıtan müzeye uğramayı ihmal etmeyin.
#Atlantic CityBURSA'da aynı gün bir kişiyi öldürüp, 1 kişiyi yaralayan ve gasbettiği hafif ticari araçla bir köfteci dükkanına girerek, 2'si ağır 10 kişinin yaralanmasına neden olan Okan Aksu (33), Yusuf Ay'ı yaralamak suçundan yargılandığı davada 'öldürmeye teşebbüs ve yağma' suçlarından toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme cezada iyi hal ve tahrik indirimi uygulamadı. Aksu, daha önce de Gürbüz Kömür’ü öldürmek suçundan müebbet hapis ile 15 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
#HaberKuzey Avrupalılar Mayorka’ya bayılır. İspanya kıyılarına 200 kilometre uzaklıktaki Akdeniz adasına en çok rağbet gösterenler kum, güneş, deniz üçlüsünün peşindeki İngiliz, Alman ve İskandinavlar. Temmuz-ağustosta, yani turizm sezonunun doruğunda ucuz turların çılgın partileri seven müşterileri dolduruyor adayı. Diğer dönemde ise Katalan kökenliler ağırlıkta. Adada, başkent Palma’nın Ortaçağ’dan kalma dar sokaklı tarihi merkezinden gözden uzak dağ köylerine, zeytin bahçelerine keşedecek pek çok detay var.
#Mayorka Adası