Dur durak bilmiyor, sürekli üretiyor. Yıllardır müzik de yapıyor ama biz onu oyuncu kimliğiyle tanıdık. Kısa süre önce yeni şarkısı ‘Bitik Yine’yi çıkardı, şimdi sırada albüm var. Sinema filmleri de yolda. Onur Tuna ile buluşuyoruz; hayatını, müziği, oyunculuğu ve bilinmeyenlerini konuşuyoruz: “Çapkınlık yapmıyorum. Zaten 2,5 yıllık ilişkim var.”
#Onur TunaPandeminin etkilerini henüz üzerinden atamayan dünya, iklim kriziyle birlikte virüslerin getirdiği tehdidi bu kez ıskalamak istemiyor. Öne çıkan beş virüs, Avrupa’yı da tedirgin edince Türkiye bilimsel yatırımların radarına girdi. Almanya ve ABD’den ortak çalışma teklifleri aldıklarını belirten enfeksiyon uzmanı Prof. Dr. Önder Ergönül, “Anadolu’da birçok ülkeden araştırmacı var. Avrupa alarmda ve bunun için bize geliyor. Bilim insanımız var, para sorunu yok. Türkiye virüs aşıları ve ilaçlarının Ar-Ge merkezi olabilir” dedi.
#PandemiTrafik yoğunluğu ve özel otomobillerin neden olduğu çevre kirliliği dünyanın dört bir yanında şehirlerin başlıca sorunlarından. Doğal olarak yerel yöneticilerden şehir planlamacılarına tüm ilgililer, çözüm önerileri geliştirmek için çalışıyor. Bu önerilerden biri olan 15 dakikalık şehirler özellikle pandemiden sonra popülerliğini artırdı. Bu durum bazı komplo teorilerinin ortaya çıkışına da neden oldu. İşte ayrıntılar…
#15 Dakikalık Şehirlerİngiltere Premier Lig’de şampiyonluk yarışından kopan Chelsea, ara transfer döneminde sekiz futbolcuya 329,5 milyon Euro harcadı. Benfica’dan 121 milyon Euro karşılığında Enzo Fernandez’i kadrosuna katan Maviler, Manchester City'ye ait Premier Lig rekorunu da kırdı. Peki Chelsea FFP'yi nasıl atlatıyor?
#FutbolBilimsel çalışmalarına İngiltere merkezli Liverpool Üniversitesi’nde devam eden Türk bilim insanı Dr. Ceren Kabukçu ve ekibi, tarihteki en eski pişirilmiş yemek kalıntılarını keşfetti. Keşif, dünya basınının manşetlerinde yer alırken Dr. Ceren Kabukçu, yaklaşık 70 bin yıllık örneklerin keşif sürecini Demirören Haber Ajansı’na (DHA) anlattı.
#Ceren KabukçuBM’nin yeni yayımlanan raporuna göre, sokaklardaki yetersiz ışıklandırmadan toplu taşımadaki eksik önlemlere birçok sorun kadınların şehirde kendilerini güvensiz hissetmesine neden oluyor. Kentsel mekân, cinsiyet eşitliği konularında ders veren Dr. Özgün Akduran’a göre belediyelerin veya merkezi idare birimlerinin kentin planlamasını yaparken şu soruyu sorması gerekiyor: “Bu proje kadınların güvende hissetmesiyle ilgili bir sorun yaratır mı?”
#BM Raporu“Koronavirüs pandemisi ne zaman son bulacak?”, “Eski yaşantımıza ne zaman geri döneceğiz?” gibi sorular salgın hayatımıza girdiği andan itibaren en çok duyduğumuz sözler. Geçen iki yıllık süreçte çok zorlu günlerden geçmiş olsak da tünelin ucundaki ışık görünüyor gibi… Hem Türkiye’de hem de dünyanın pek çok ülkesinde kısıtlamalar kalkarken, maske kullanımı da gevşetildi. Peki bahar ve yaz aylarında bizi neler bekliyor? 'Artık pandemi bitiyor' diyebilir miyiz? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı
#Koronavirüsİki yıldır hayatlarımızı altüst eden koronavirüsün son varyantı Omikron yeni bir tartışmanın kapısını araladı: “Salgında sona geliniyor mu?” Fikrini sorduğumuz 22 uzmandan 13’ü bunun mümkün olmadığını söylese de 9 isim için en azından bundan sonra virüsün etkisi hızla azalacak.
#OmikronLiverpool Üniversitesi'nden Profesör Julian Hiscox koronavirüs için 'endemik'ten başka bir sonuç beklemediklerini belirterek, "2022'de hayat neredeyse pandemi öncesi gibi olacak" dedi. Londra Üniversitesi'nden virolog Elisabetta Groppelli ise aynı görüşü destekleyerek, "Endemiklik bu virüsün kodlarına yazılıydı" dedi.
#KoronavirüsEtnik kökenin beyin tümörü üzerindeki etkisini inceleyen ilk araştırmada, beyin tümörü teşhisi konan beyaz İngilizlerin 12 ay içinde ölme olasılığının diğer etnik gruplardan hastalara göre daha fazla olduğu ortaya çıktı.
#Beyin Tümörü'Denizlerin çöpçüsü' martılar dünyanın her yerinde benzer bir tehlikeyle karşı karşıya: İnsan yiyecekleriyle beslenmeye alışıyor, avlanmayı bırakıp kilo alıyorlar. Bunun hem martılara hem de ekosistemin geneline etkilerini uzmanlara sorduk.
#MartıTürkiye'deki yaklaşık 50 milyon aktif sosyal medya kullanıcısının yüzde 92'si Youtube, yüzde 84'ü ise Instagram kullanıcısı olarak konumlanıyor.Çocukların sosyal ağlara erişiminin kolay olması sebebiyle internette çocuk güvenliği de giderek önem kazanıyor. Sosyal medya platformları da çocuk güvenliğini artırmak için yeni adımlar atıyor.
#Serap Torunİngiltere’de 21 restoran ve 6 fast food restoranında 13 bin 500’den fazla menüyu inceleyen Liverpool Üniversitesinin, İngiliz Tıp Dergisi’nde yayınladığı rapora göre restoranlardaki menüler, fast food restoranlardaki menülerden daha sağlıksız.
#Liverpool Üniversitesi