lezzetli haberleri sayfasında lezzetli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 18207 lezzetli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
10 Ağustos’ta New York Magazine’de yayımlanan bir makale: “Herkesin konuştuğu yeni lezzet, Maraş dondurmasını yemenin yolları...” Garip ama gerçek, El Salvadorlu Roberto Escobar ve eşi Barbara, kurdukları ‘Lezzetli’ adlı markasıyla, Amerikalıları Maraş dondurmasıyla tanıştırdı. Sonuç: Enfes!
#LezzetliÜnlüler manyak mıknatısı gibi. Televizyondan, şuradan buradan görüp kafayı onlara takıyorlar. Peki kendileri sütten çıkmış ak kaşık mı? Ne zırvalıklar, ne manyaklıklar! Son örnekler Sibel Can’a gönderilen bıçak ve Ümit Güneş’in durdurulamayan hırsızlık takıntısı.
#Savaş ÖzbeyLif ve protein zengini baklagil makarnaları, klasik makarnaya sağlıklı bir alternatif olarak yükselişte. Edamame spagetti, içerdiği yüksek besin değerleriyle dikkat çekiyor: Bir porsiyonda 12 gram lif ve 24 gram protein sunuyor; bu, iki kâse brokoli ve dört yumurtaya denk! Glütensiz yapısıyla ve demir, potasyum, kalsiyum gibi minerallerle dolu bu besin, sağlıklı yaşamın yeni favorisi olmayı hak ediyor.
#EdamameÇeşit çeşit taze otlar ve enginar mutfağımızda misafir şu sıralar. Birbirinden lezzetli yemekler yapmamıza imkân veren bu ürünler doğru kullanıldığında tabaklara sınıf atlatıyor. Lezzetli Hayat yazarımız Gülay Barbaros Altan “Ben bahara bahar demem evde taze bakla, taze enginar, şevketibostan, ısırgan pişirmedikçe” diyor.
#MetroAcıbadem kurabiyesi damakta eriyen bir lezzet şöleni. Bademin kendine özgü aromasıyla taçlanan bu efsanevi tat, ustaların maharetli ellerinde kusursuz kıvama ulaşıyor. Odun fırınlarında pişen ya da nesilden nesile aktarılan reçetelerle hazırlanan acıbadem kurabiyelerinin en iyilerini jüri üyelerimiz seçti.
#Pınar TahirlerBinlerce yıldır Doğulu mutfaklarda başrolde olan tahin, vegan beslenmenin artışından Dubai çikolatasına çeşitli sebeplerle bütün dünyanın radarına girdi. Kâh bir ünlü şefin pastasında, kâh bir influencer’ın sosunda karşımıza çıkıyor. Tahinin iyisi nasıl olur, nereden alınır, nasıl saklanır gibi püf noktalarını ve kolaylıkla yapılacak tarifleri yazdım bu hafta.
#Gülay Barbaros AltanHayatın en güzel anıları, sevdiklerimizle paylaştığımız sofraların etrafında şekillenir. O sofralarda sadece yemekler değil, kahkahalar, sohbetler ve en kıymetli duygular da paylaşılır. İşte tam da böyle bir akşam hayaliyle mutfağa girdim bugün. Konuklarım için hazırlayacağım, geleneksel Amerikan mutfağının o kendine has, sıcakkanlı ve lezzetli temsilcisi: Jambalaya!Bu yemeğin adını ilk duyduğumda, egzotik bir melodi gibi tınlamıştı kulağımda. Louisiana'nın kalbinden, New Orleans'ın rengarenk sokaklarından sofralarımıza uzanan bu lezzet yolculuğu, aslında bir "tencere yemeği" olmanın çok ötesinde. Jambalaya, farklı kültürlerin, İspanyol paellasının, Fransız mutfağının ve Afrika baharatlarının muhteşem bir sentezi adeta. Tıpkı New Orleans gibi, canlı, enerjik ve her bir lokmasında ayrı bir sürpriz barındırıyor.
#Jambalaya TarifiTEKNOFEST 2025 Roketi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden yükseliyor. Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2025 8. yılında KKTC'de başlıyor. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde; Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle hayata geçirilen TEKNOFEST’e bu yıl, tarihi dokusu, zengin kültürel mirası, lezzetli mutfağı ve sıcakkanlı insanlarıyla kardeş vatan KKTC ev sahipliği yapacak. Peki, TEKNOFEST 2025 ne zaman, nerede yapılacak? Teknofest İstanbul 2025 tarihi belli oldu mu?
#TEKNOFEST 2025Yaz aylarında hafif ve ferahlatıcı yemekler hem mideyi yormaz hem de sıcak havalarda daha rahat hissetmeni sağlar. Chef Rüzgar SÜNBÜL İşte yaz için mükemmel hafif yemek önerileri "Rubins Özgün tarifler ise bir yemek kültürünün en özel parçalarından biridir. Geleneksel damaklarda unutulmaz tatlar bırakır. bir Özenle seçilmiş malzemeler, özgün tarifler Özellikle mevsiminde toplanmış taze sebzeler, doğal yollarla beslenmiş et ürünleri ve katkı maddesi içermeyen sağlıklı malzemeler yemeklerin gerçek tadını ortaya çıkarır.
#Yaza Fit Girme TarifleriGaziantep mutfağının özellikle sabahları içilen yöresel lezzeti beyran çorbası sadece Güneydoğu’nun değil, büyük şehirlerin de aranan tatları arasında. Kimi bol sarımsaklı sever, kimi bol acılı... Şeflerin ve gurmelerin yorumlarıyla Türkiye’nin en iyi beyran duraklarını derledik.
#Pınar TAHİRLERElma, üzüm, zencefil ve ananas gibi farklı sirke çeşitlerini hem sağlıklı yaşam hem de lezzet açısından sofralarımızda bulundurmalıyız. Sirkeyle bağışıklığınızı güçlendirebilir, metabolizmanızı destekleyebilir ve yemeklerinizi daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Sağlığınız ve damak tadınız için organik sirkeyi sofranızın yıldızı yapın!
#Berrin Yiğit11 Nisan Gelinim Mutfakta haftanın finalinde bir yarışmacı elenirken, bir yarışmacı da hafta boyunca en yüksek puanı alarak tam on altın bileziğin sahibi oldu. Gelinim Mutfakta puan durumu 11 Nisan 2025 ve Gelinim Mutfakta günün birincisi haftanın final gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm günün tarifini en lezzetli yapan çeyrek altının sahibi olurken haftanın finalinde avantaj sağladı. Dün çeyrek altının sahibi Sahra ve Ezgi arasında kuranın sahibi Ezgi olmuştu. Bugün yine iki gelin kuraya kaldı. Peki, Gelinim Mutfakta kim elendi, bilezikleri kim aldı? Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 11 Nisan 2025!
#Gelinim MutfaktaSağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek isteyenler için lezzetli ve besleyici bir atıştırmalık alternatifi sunan üzüm, sağlık açısından sayısız fayda sağlıyor. Ancak doğru şekilde tüketilmesi çok önemli…
#Üzümün FaydalarıGElinim Mutfakta'da bugün bir yarışmacı eksi 4 puan aldı. Gelinim Mutfakta puan durumu 10 Nisan 2025 ve Gelinim Mutfakta günün birincisi haftanın tdördüncü gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm günün tarifini en lezzetli yapan çeyrek altının sahibi olurken haftanın finaline doğru hızla ilerlenirken avantaj sağladı. Dün çeyrek altının sahibi yeni yarışmacı Asena olmuştu. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 10 Nisan 2025!
#Gelinim MutfaktaBugün Gelinim Mutfakta puan durumu 9 Nisan 2025 ve Gelinim Mutfakta günün birincisi haftanın tam ortasında belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm günün tarifini en lezzetli yapan çeyrek altının sahibi olurken haftanın finaline doğru hızla ilerlenirken avantaj sağladı. Dün çeyrek altının sahibi yeni yarışmacı Asena olmuştu. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu (toplam) 8 Nisan 2025!
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta 8 Nisan 2025 puan durumu ve Gelinim Mutfakta günün birincisi haftanın ikinci gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm üzücü bir olayla sona erdi. Yarışmacılardan Ezgi bir mutfak kazası yaşadı. Tabakların düşmesiyle Ezgi'nin bacağında kesikler oluştu. Acil müdehalenin sonunda Ezgi yarışmaya tekerlekli sandalyede devam etti. Günün tarifini en lezzetli yapan çeyrek altının sahibi olurken haftaya avantajlı başlamış oldu. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 8 Nisan 2025!
#Gelinim MutfaktaGelinim Mutfakta günün birincisi ve puan durumu haftanın ilk gününde belli oldu. Gelinim Mutfakta yeni bölüm yeni yarışmacılarla başladı. Haftanın finalinde son olarak yarışmaya Emine gelin veda etmişti. Gelinim Mutfakta'da bugün yeni yarışmacılar yerini aldı. Günün tarifini en lezzetli yapan çeyrek altının sahibi olurken haftaya avantajlı başlamış oldu. Peki, Gelinim Mutfakta bugün kim 1. oldu? Bugün Gelinim Mutfakta çeyrek altını kim aldı? İşte, Gelinim Mutfakta puan durumu 7 Nisan 2025 Pazartesi!
#Gelinim MutfaktaÇok özel lezzetlerimizden biri olan çöp şiş sadece bir yemek değil, aynı zamanda ustalık sınavı: İyi et, doğru ateş ve maharet... Jürimize sorduk ve çöp şişin en iyilerini yiyebileceğimiz, Ege’nin taş fırınlı mekânlarından Güneydoğu’nun özgün sunumlar yapan yerlerine, büyük şehirlerin saklı köşelerine kadar 10 adresi sıraladık.
#Pınar TahirlerSuadiye’deki Pigalle adres değiştirdi, Plaj Yolu Sokak’ta başka bir yere geçti. Yeni yerinde çok havalı bir mahalle mekânı olmuş. Müdavimleri değişimden memnun; gittiğimde içerisi doluydu. Yeme-içmenin yanı sıra çarşamba, cuma ve cumartesi akşamları DJ performansı var.
#Melis YılmazBu hafta size belki de adını ilk kez duyacağınız ama kalbimde yeri çok büyük olan bir tabaktan bahsetmek istiyorum: Bigoli in salsa. Birkaç temel ürünle yapılan bu lezzetli makarna tıpkı 1600’lü yıllarda doğduğu şehir gibidir: Gizemli, sade ama derinlikli...
#Danilo ZannaInstagram hesabımız @hurriyetlezzetlihayat’ta takipçilerimize ‘Pazı mı, ıspanak mı’ diye sorduk. Anketimize katılanların yüzde 64’ü tercihini ıspanaktan yana kullandı. Her ikisi de sağlıklı ve besin değeri açısından zengin bu yeşil sebzeler, yemeklere, salatalara, böreklere ve hatta smoothie gibi içeceklere bambaşka bir lezzet katıyor. Zümrüt renginde saklı şifalarını yazarımız diyetisyen Berrin Yiğit, tariflerini de Gülay Barbaros Altan yazdı.
#Berrin Yiğit