lezzetli haberleri sayfasında lezzetli hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 18169 lezzetli haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
10 Ağustos’ta New York Magazine’de yayımlanan bir makale: “Herkesin konuştuğu yeni lezzet, Maraş dondurmasını yemenin yolları...” Garip ama gerçek, El Salvadorlu Roberto Escobar ve eşi Barbara, kurdukları ‘Lezzetli’ adlı markasıyla, Amerikalıları Maraş dondurmasıyla tanıştırdı. Sonuç: Enfes!
#LezzetliUnutulmaya yüz tutan şerbet ve hoşaflar ramazan vesilesiyle dönemsel olarak hatırlanıyor. İkisi de modern zamanların bize dayattığı şişelenmiş içeceklere göre çok daha leziz ve sağlıklı. Üstelik yapılışları da kolay. Ayrıca hepsini rafine şekersiz ve damak tadınıza göre değişik tat kombinasyonlarıyla hazırlayabilirsiniz.
#HoşafSon dönemde İstanbul’un en çok konuşulan mekânı Cozy. Kısa sürede popüler olan bu yeri yaratan iki ortakla; işletmeci Emrah Gencer ve şef Hüseyin Kılıç’la bir araya gelip başarılarının kodlarını, gece hayatı ve yeme-içme dünyasında değişenleri konuştuk.
#İstanbulGeleneksel tarifleri yüzyıllar boyunca kuşaktan kuşağa aktarılan az malzemeli ve bol lezzetli ‘chiacchiere’ tatlısı bir kültürün, bir yaşam tarzının ve neşenin simgesidir. Siz de sofranıza bu neşeden biraz katmak isterseniz, aile tarifimi yapmak için haydi mutfağa!
#ChiacchiereGeçmişten günümüze kadar uzanan ve halk arasında şifa deposu olarak anılan yöresel peskütan çorbası, uzun süre tok tuttuğu için ana yemek kadar doyurucu olmasıyla biliniyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu geleneksel lezzet, Ramazan ayında tok tutarken benzersiz tadıyla damaklarda iz bırakıyor.
#RamazanBavyera Başbakanı Markus Söder, Almanya’da büyük tartışmalara neden olan borç paketini ve siyasi krizleri yönetmeye çalışırken, katıldığı bir YouTube programında yaptığı ilginç açıklamalarla gündeme oturdu. Hem cinsellik hem de et tüketimi konusunda net tavrını ortaya koyan Söder, “Ben Almanya’daki son et savaşçısıyım” diyerek vejetaryen beslenmeye savaş açtı.
#ALMANYAYazın, kışın özlemini duyduğumuz sebzeleri kuruttuk; ramazan onları lezzetlendirerek pişirmeye en uygun zaman. "Hızlı ve lezzetli yemekler için çok uygun olan kuru sebzelerle neler yapılabilir" diye şef Doğa Çiftçi'ye sorduk, birbirinden özenli reçetelerini bizimle paylaştı.
#Yemek TarifiGeleneklerimizde, mutfak kültürümüzde bir ürünün sapını, kökünü ayrı ayrı değerlendirip kullanmak var. Atıksız mutfak üzerine uzman, aşçı Özge Şahin yemek pişirirken gıda israfının önüne geçebilmemiz için ipuçları verdi, kendi mutfak sırlarını paylaştı.
#Metro TürkiyeOrtak özellikleri aileden gelen köftecilik hikâyeleri ve oto sanayiden aldıkları ilham... Köfte ve yeşillikleri masaya seriyor, çatal-bıçak kullanmayı da önermiyorlar. Hızlı bir iş arası öğünü olarak ortaya çıkan bu konsepti ‘sanayi dışına’ çıkaranlarla konuştuk.
#Burçin ÖztınazBir süredir çok merak ediyordum ama bir türlü fırsat bulup gidememiştim. Şef Ömür Akkor’un Ataköy’deki mekânı Havuş’tan bahsediyorum. Nihayet geçen günlerde uğradım, üstelik şanslıydım çünkü Ömür Şef’in ramazan pideli, Kilis turşulu iftar sofrasına oturdum. Havuş gerçekten de anlatıldığı kadar varmış.
#Melis YılmazOsaka’da yerel halkın eski bir sözü var: “En yakındaki şehir Kyoto’daki insanlar paralarını pahalı, ipek kimonolara harcar, Osaka’dakilerse sadece yemeğe.” Şehrin mutfak mirası sokak yemekleriyle korunuyor. Ama aynı zamanda çok iyi restoranlar var. Japonya seyahati planlıyor ve bir de yeme-içmeye meraklıysanız Osaka’yı mutlaka rotanıza dahil edin.
#Ebru Erkeİstanbul'da lahmacun fiyatları semte göre farklılık gösteriyor. Esenler'de 60 liraya satılan lahmacun Göktürk'te 250 lirayı buluyor. Fiyat farkı esnaf arasında da tartışma konusu oldu. Ucuza satanlar fiyat farkının kiradan ve personel sayısından kaynaklandığını söylerken, pahalıya satanlar kullanılan malzeme kalitesinin fiyata yansıdığını belirtiyor
#Lahmacun FiyatlarıGüneş yüzünü göstermeye başlasa da hem kış hem de hastalık mevsimi devam ediyor. Hal böyle olunca hastalıklardan korunmak için aklımıza hemen C vitaminine başvurmak geliyor. C vitamini için kimimiz pazardan aldığımız meyvelere kimimiz takviyelere koşuyoruz. Peki hangisi daha doğru? C vitaminini en kolay şekilde almanın yolu ne? Akıllardaki soruları uzmanlar yanıtladı...
#SağlıkÇilek mevsimi genellikle ilkbahar aylarında başlar ve erken yaz aylarına kadar devam eder. Türkiye'de çilekler, Nisan, Mayıs ve Haziran aylarında en lezzetli halleriyle tüketilir. Ancak, seracılık ve topraksız tarım yöntemleriyle çilekler yılın her ayında yetiştirilebilir ve bulunabilir.
#Çilek MevsimiEtli-sebzeli pilavlar tek tabakta pratik bir ana yemek oluyor ayrıca gözümüzü, karnımızı doyuruyor ve bence ramazana da çok yakışıyor. Geçen haftaki Şanlıurfa ziyaretimde ilk kez tattığım üzlemeli pilavdan ilham aldım ve tek tabaklık tarifleri bir araya getirdim.
#PilavRamazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenerek vücudunuzu dinlendirebilir, enerji seviyenizi koruyabilirsiniz. Sizin için hazırladığım, her biri iki kişilik olan bu tariflerle iftar ve sahur sofralarınızı hafif ve lezzetli hale getirebilirsiniz. Bu menülere eklenebilecek tatlı tariflerini de daha sonra paylaşacağım.
#RamazanPınar Labne, 2024 yılında Fransa, İsviçre, İrlanda, Finlandiya, Bulgaristan, Yunanistan, Macaristan ve Bosna Hersek’e ihraç edilmeye başlandı. İlk kez 1984 yılında tüketicileri ‘labne’ lezzetiyle buluşturan Pınar Labne, 2024 yılını yüzde 26.4’lük pazar payıyla lider olarak tamamladı.
#Pınar Labne