Leyl Suresi Mekke döneminde inmiştir. 21 âyettir. Leyl, gece demektir. Mushaftaki sıralamada doksan ikinci, iniş sırasına göre dokuzuncu sûredir. A‘lâ sûresinden sonra, Fecr sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Leyl Suresi, anlamı ve tefsiri ile birlikte Türkçe ve Arapça okunuşu ile de pek çok Müslüman tarafından araştırılıyor. İşte, Leyl Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu ile birlikte ayet hakkında bazı bilgiler
#Leyl SuresiYasin suresi Mekke döneminde inmiştir. 83 âyettir. Adını ilk ayette geçen "Ya-Sin" kelimesinden almıştır. Sizler için Yasin Suresi Oku ve Dinle içeriğimizde sureyi anlamak ve ezberlemek isteyenler için Yasin-i Şerif'in konusu, anlamı, önemi, fazileti, faydaları tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu ile birlikte Diyanet Meali için tüm detayları bir araya getirdik.
#Yasin SuresiBakara Suresi, Kur'an'ın ikinci suresidir. Kur'an'ın en uzun suresi olan Bakara Suresi, 286 ayetten oluşur. Medine döneminde inen Bakara Suresi, Adını, 67-73. âyetlerde yer alan 'bakara (sığır)' kelimesinden alır. Sûre, İslâm hukukunun ana konularıyla ilgili pek çok hüküm içermektedir. Bakara oku sayfamızda sizler için Bakara surelerinin anlamı, tefsiri ve Diyanet Türkçe meali yer almaktadır. Ayrıca Bakara surelerini ezberlemek isteyen kişiler Bakara Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu detaylarına ulaşabilirler.
#Bakara Suresi OkuSaffat suresi, En‘âm sûresinden sonra, Lokman sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Saffat suresini okumak isteyen Müslümanlar, Türkçe ve Arapça anlamını da öğrenmek istiyorlar. Sure tüm kaynaklarda aynı isimle anılmaktadır. 1. âyette geçen ve “sıra sıra dizilenler, saf tutanlar” anlamına gelen bu kelime, ağırlıklı yoruma göre melekleri ifade etmektedir. İşte Saffat suresinin tefsiri, meali ve okunuşu…
#SaffatAla Suresi, mushaftaki sıralamada seksen yedinci, iniş sırasına göre sekizinci sûredir. Tekvîr sûresinden sonra, Leyl sûresinden önce Mekke’de inmiştir. Medine’de indiğine dair rivayet de vardır. Peki, Ala Suresi anlamı ve fazileti nedir? Ala Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu nasıldır? Sizler için Ala Suresi diyanet meali ile tefsiri ile ilgili tüm detayları bir araya getirdik.
#Ala Suresi OkuTarık Suresi Mekke döneminde inmiştir. 17 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “et-Târık”kelimesinden almıştır. Târık, şiddetle çarpan, vuran, gece gelen şey demektir. Diyanet üzerinden Tarık Suresi anlamı, tefsiri ve Arapça-Türkçe okunuşu hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, bu bilgilere ulaşmak için internet üzerinden araştırmalarını gerçekleştiriyor. İşte, Tarık Suresi tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu ve anlamı hakkında detaylı bilgiler
#Tarık SuresiFecr Suresi Mekke döneminde inmiştir. 30 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “el-Fecr”kelimesinden almıştır. Fecr, tan yerinin ağarması vakti demektir. Fecr Suresi anlamı kadar tefsiri ve Türkçe, Arapça okunuşu da pek çok Müslüman tarafından araştırılıyor. İşte, Fecr Suresi Türkçe ve Arapça okunuşu ve tefsiri için Diyanet bilgileri
#Fecr SuresiAl-i İmran Suresi Medine döneminde inmiştir. 200 âyettir. Sûre, adını 33. âyette geçen “Âl-i İmrân” tamlamasından almıştır. Âl-i İmrân, İmran ailesi demektir. Al-i İmran Suresi anlamı ve faziletleri hakkında bilgi edinmek isteyen Müslümanlar Diyanet mealini okumak istiyor. İşte, Ali İmran Suresi Tefsiri, Türkçe ve Arapça okunuşu, tefsiri hakkında detaylı bilgiler
#AlimranMekke döneminde inmiştir. 15 âyettir. Sûre, adını birinci âyetteki “eş-Şems”kelimesinden almıştır. Şems, güneş demektir. İşte Şems Suresi Oku - Şems Suresi Anlamı, Tefsiri, Türkçe ve Arapça Okunuşu (Diyanet Meali)
#Şems Suresi- Gördün mü o, dini yalan sayanı? / İşte odur yetimi itip kakan; / Yoksulu doyurmayı özendirmez o. / Vay haline o namaz kılanların / dua edenlerin ki, / Namazlarından/dualarından gaflet içinedir onlar! / Riyaya sapandır onlar, kamu hakkına / yardıma / zekâta / iyiliğe engel olurlar. (Mâûn, 17)