Kitaplar bu dünya da insanların gelişimi destekleyen en önemli nesnelerdir. Özellikle bu dönemde kitaplar artık her çeşitte, her alanda bilgi veren kaynaklardır. Kitap okumak insanların hayatlarının her alanında olması gereken bir eylemdir. Dünya'da en çok okunan kitaplar hangileri? En çok satan ve okunan kitapların isimleri nelerdir Bu soruların cevaplarını ve bu alan ile ilgili ek bilgileri ayrıntıları ile derledik.
Kitaplarla uzun saatler baş başa kalabileceğimiz yaz mevsimi, tatil sezonu geldi çattı. Okumayı ertelediklerimiz, yeni çıkanlar, ödüllü kitaplar, çok konuşulanlar, klasikler... Kitap eki editörleri, eleştirmenler ve yazarlara yaz sıcağını serinletecek, tatili tatlandıracak kitap önerilerini sorduk...
#YAZ TatiliHindistan Bağımsızlık Hareketi’nin siyasi ve ruhani lideri Mahatma Gandhi ve büyük Rus yazar Tolstoy’un yazışmalarından derlenen ‘Tolstoy Gandhi Mektuplaşmaları’, Tolstoy’un kesin direnmemek ile Gandhi’nin pasif direniş ilkesine dair okuyabileceğimiz en temel kaynaklardan.
#TOLSTOY GANDHİ MEKTUPLAŞMALARIAnna Karenina, Savaş ve Barış gibi başyapıtların yazarı Lev Nikolayeviç Tolstoy ölümünden bir yıl önce nasıl bir hayat yaşadı? Yasnava Polyana’dan yola çıktığında bavulunda hangi sorunları taşıdı? Biyografi yazarı Jay Parini, Tolstoy’un yakınlarının günlüklerinden şahane bir roman ortaya çıkarmış.
#John SteinbeckRutinin koşturmacasına mola verme şansı yakaladığımız tatiller, sadece dinlenme ve eğlenme fırsatı değil; kitaplarla uzun uzun vakit geçirebildiğimiz o müthiş anlar aynı zamanda... Sene boyunca, hatta bazen uzun yıllar boyunca okumayı ertelediğimiz, kapağını kaldırmak için sabırsızlandığımız bir dizi kitapla baş başa kalabilmenin en güzel fırsatı. Eleştirmen, yazar ve kitap ekleri editörlerine ‘tatil çantasına atmalık’ kitapları sorduk. Klasiklerden güncel romanlara, şiirlerden eleştiri kitaplarına çeşit çeşit öneri çıktı ortaya. İyi tatiller ve uzun okumalar dileriz!
#YAZAcaba sevdiğiniz bir yazar, her sabah uyandığında penceresinde nasıl bir manzara görüyordu? Kütüphanesinde hangi kitapları bulunduruyordu? Çalışma masasının olmazsa olmazları nelerdi? Yanıtları, bu yazıda bulmanız mümkün. Sizin için Nobelli yazarların eserlerini kaleme aldığı ya da hayatlarının bir dönemini geçirdiği evleri derledik. Kim bilir, pazartesi başlayacak yarıyıl tatilinde belki bu evlerden birine misafir olmayı başarırsınız.
#NobelMekânın psikoloji üzerinde etkili olduğu söylenir. Peki, dünya edebiyatına damgasını vurmuş kalemlerin nerede yaşadığını, pencereden bakıp ne gördüğünü, nereden ilham aldığını hiç merak ettiniz mi? Keyifle okuduğunuz yazarların hayatının peşine düşmek ve eserlerini kaleme aldığı mekânları görmek ilgi çekici olabilir.
#Yazarların EvleriKimi kitaplar daha çıkmadan reklam kampanyaları ve yarattıkları büyük beklenti ile bir dönem ortalığı kasıp kavururlar. İçlerinden bazıları bir müddet sonra kimse tarafından hatırlanmasa da, listelerde haftalarca yer alır, eriştikleri yüksek satış rakamlarıyla best-seller olurlar. Adı üstünde çok satan kitaplardır onlar. Ama bir de, her yıl yeni baskıları yapılan, sürekli satan kitaplar vardır.
Sovyet bilimkurgu romanlarının babası olarak nitelendirilen Aleksey N. Tolstoy’un ‘Aelita’sı Dünyalı bir erkek ile Marslı bir kadın arasındaki imkânsız aşk üzerinden Mars’ta Ekim Devrimi benzeri bir isyanın liderliğine soyunan bir Kızıl Ordu mensubunun hikâyesini anlatıyor.
#Aleksey Nikolayeviç Tolstoy