KATARAKTIN, gözün doğal yapısında bulunan lensin şeffaflığını kaybetmesi sonucu oluştuğunu ifade eden Ekol Hastanesi Göz Kliniği’nden Opr. Dr. Furkan Verdi, katarakt oluşan hastalarda görme yetisinin yavaş yavaş azaldığını ve kişinin günlük hayati fonksiyonlarını gerçekleştiremeyecek duruma geldiğini söyledi. Verdi, kişinin araba kullanmasını, gazete okumasını, sosyal hayatını, hobilerini yapmasını etkilediği zaman kataraktın bir sorun olarak karşımıza çıktığını vurguladı.
#1EKOL Hastanesi Göz Kliniği’nden göz hastalıkları uzmanı Opr. Dr. Lider Çelik, femtosaniye lazerle katarakt ameliyatının klasik fako yöntemine göre daha güvenilir bir yöntem olduğunu belirtti. Lazerle katarakt ameliyatlarının avantajları hakkında bilgi veren Opr. Dr. Lider Çelik, “Lazerle katarakt meliyatında; göze giriş kesileri, kataraktlı merceği saran zarın önünden, yuvarlak ve düzgün çıkarılması gereken ön kapsülün kesilmesi, kataraktlı merceğin, küçük parçalara ayrılması ve astigmatizmanın düzeltilmesi işlemleri bilgisayar kontrolünde ve 30-40 saniye gibi çok kısa bir sürede yapılıyor. Tüm bu aşamalar, klasik Fako yönteminde hem daha uzun sürmekte, hem de komplikasyon riski taşımaktadır” dedi.
#1Kataraktın gözün normalde şeffaf olan merceğinin zamanla bu özelliğini kaybetmesi nedeniyle gelişen bir hastalık olduğunu belirten Özel Egepol Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emrah Mat, “Sıklıkla ilerleyen yaş grubunda ortaya çıksa da bebekler de bile görülebilir” dedi.
#İzmirLazerle yapılan kataraktameliyatına Femtosaniye lazer yardımlı katarakt cerrahisi adının verildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç , Femtosaniye teknolojisinin son 15 yılda refraktif cerrahide başarıylakullanıldığını belirtiyor.
#Femtosaniye LazerÖzel Alfa Tıp Merkezi’nden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Sami Toyran, katarakttın tek tedavisinin ameliyat olduğunu belirterek, günümüzde gelişen teknoloji ile katarakt ameliyatlarında kullanılan akıllı lensler ile diğer görme kusurlarının da düzeltilebildiğini ve gözlükten kurtulmanın mümkün olabileceğini söyledi.
#1Gözümüzün içindeki lensin şeffaflığını kaybetmesine “katarakt” adını veriyoruz. Katarakt, yaşın ilerlemesiyle birlikte toplumun büyük çoğunluğunu etkiliyor. Katarakt; görmede azalma, renklerde soluklaşma-sararma, ışık hassasiyeti-kamaşma, çift görme ve gözlük derecelerinde sık değişim gibi belirtilerle kendisini belli ediyor.
#KataraktAKILLI mercek ameliyatının gelişmiş şartlar kullanılarak steril ameliyathane şartlarında gerçekleştirildiğini kaydeden Özel İzmir Can Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ramazan Birgül, operasyonun genel anestezi gerektirmediğini kaydetti. Konforlu bir ameliyat olduğunu ifade eden Birgül, “Sonrasında gözlükten kurtuluyor olmak, hasta psikolojisine olumlu katkı sağlamaktadır. Ameliyat sonrası hasta, yakın ve uzağı net bir görüntüyle görmeye başlamaktadır. Özellikle 40 yaş üzeri bireylerde sıklıkla kullanılan bir yöntem olan akıllı lens uygulaması, kullanılan dünya standartlarındaki lensler ve başarılı cerrahi tekniklerle yüz güldürücü sonuçlar vermeye devam etmektedir” dedi.
#1Gözümüzün içindeki lensin şeffaflığını kaybetmesine “katarakt” adını veriyoruz. Katarakt, yaşın ilerlemesiyle birlikte toplumun büyük çoğunluğunu etkiliyor. Katarakt; görmede azalma, renklerde soluklaşma-sararma, ışık hassasiyeti-kamaşma, çift görme ve gözlük derecelerinde sık değişim gibi belirtilerle kendisini belli ediyor.
#GözRetina tabakasının yırtılması sonucu meydana gelen retina dekolmanının en önemli hastalıklarından biri olduğunu söyleyen Kaşkaloğlu Göz Hastanesi’nden Prof. Dr. Tansu Erakgün, erken müdahale edilmediği takdirde körlükle sonuçlandığı uyarısında bulundu.
#İzmirGözlük kullanmak göz numarasını ilerletir… Gözdeki ışık çakmaları zamanla düzelir… Bebeklerde göz sulanması doğal bir durum… Toplumda sıkça duyulan bu cümleler göz sağlığımız hakkında doğru sanılan yanlış bilgilerden sadece bazıları. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emre Sübay doğru sanılan en yaygın 10 yanlış bilgiyi anlattı, önemli uyarılarda bulundu.
#GözLazer ışığı görünebilir ışık spektrumunda veya bu spekturuma çok yakındır. Tek bir dalga boyundadır, tüm enerji birlikte ve tek bir yönde çalışır. Bu tek bir noktaya odaklanabileceği ve cerrahide kullanılabileceği anlamına gelir. Lazer ışık kaynaklı ısı veya pek çok küçük enerji dalgası ile çalışır. Lazer ışığı çok kesin olarak kontrol edilebildiği için güvenli ve güvenilirdir.
#Gözde Lazer