Akıllı lenslerle gözlükten kurtulmak mümkün olabiliyor

Güncelleme Tarihi:

Akıllı lenslerle gözlükten kurtulmak mümkün olabiliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2022 22:05

AKILLI mercek ameliyatının gelişmiş şartlar kullanılarak steril ameliyathane şartlarında gerçekleştirildiğini kaydeden Özel İzmir Can Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ramazan Birgül, operasyonun genel anestezi gerektirmediğini kaydetti. Konforlu bir ameliyat olduğunu ifade eden Birgül, “Sonrasında gözlükten kurtuluyor olmak, hasta psikolojisine olumlu katkı sağlamaktadır. Ameliyat sonrası hasta, yakın ve uzağı net bir görüntüyle görmeye başlamaktadır. Özellikle 40 yaş üzeri bireylerde sıklıkla kullanılan bir yöntem olan akıllı lens uygulaması, kullanılan dünya standartlarındaki lensler ve başarılı cerrahi tekniklerle yüz güldürücü sonuçlar vermeye devam etmektedir” dedi.

Haberin Devamı

Akıllı lens uygulamasının genellikle 40 yaşını geçmiş, uzakta veya yakında ya da her ikisinde görme sorunu yaşayan hastalara yapıldığını belirten Birgül, “Hastanın göz numarası lazerle düzeltilemeyecek kadar yüksekse ve hasta akıllı mercek için uygun bir adaysa uygulama yapılabilmektedir. Önceden lazerle göz numarası düzeltilmiş kişilere de katarakt oluştuktan sonra uzağı veya yakını görememe sorunu yaşıyorlarsa akıllı lens uygulanabilmektedir” diye konuştu.

AKILLI LENS AMELİYATI

Halk arasında ‘akıllı lens’ diye adlandırılan bu göz içi lensleri hakkında bilgiler veren Op. Dr. Ramazan Birgül, şöyle dedi: “Monofokal tek odaklı, edof ve trifokal üç odaklı olarak ayrılır. Katarakt ameliyatında monofokal tek odaklı lens takılan hastalar, ameliyattan sonra uzak gözlüğünü genel olarak kullanmamakta, ancak yakın okuma için gözlük kullanmaktadır. Çok odaklı mercek (multifokal) takılanlar ise hem uzak hem yakında gözlük takmak zorunda kalmazlar. Çok odaklı lens takılan hastalar gözlük kullanmadan kitap okuyabilir, bilgisayar kullanabilir ve televizyon seyredebilir ve günlük yaşamına gözlüksüz devam edebilirler. Sizin hangi mercek için uygun olacağınız muayene sırasında doktorunuzun yapacağı detaylı tetkikler ve incelemeler sonucunda belirlenecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!