Restore edilen Zeyrek Çinili Hamam’da devam eden ‘Kalıntıların Şifası’ başlıklı sergi 30 Kasım tarihine kadar uzatıldı. İlhamını, hamamın arkeolojik bir kazıya dönüşen 13 yıllık restorasyon sürecinden alan, küratörlüğünü Anlam de Coster’in üstlendiği ‘Kalıntıların Şifası’ sergisi ile Mimar Sinan imzası taşıyan bu önemli kültür mirasının her bölümü 30 Kasım’a kadar ücretsiz gezilebilecek.
#Zeyrek Çinili HamamTürk Üniversiteli Kadınlar Derneği İstanbul Şubesi’nin bünyesindeki Mina’nın Çocukları Projesi, Kolektif “İyileşme” sergisi, 31 Mart’a kadar İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile restorasyonu devam eden Metrohan’da İstanbulluların ziyaretine açık olacak. Ayça Okay küratörlüğünde gerçekleşen Kolektif “İyileşme”, uluslararası ölçekte üreten sanatçıların yapıtlarının yer aldığı serginin yanı sıra söyleşiler, atölye ve deneyim buluşmalarını içeren katılımcı bir kamusal programı da kamunun katılımına açık olarak devam ediyor.
#Kolektif İyileşmeAdwait Singh küratörlüğünde ‘Çimenin Vaadi’ temasıyla düzenlenen 5. Mardin Bienali, tentesi adımlarınızdan bağımsız gölgeler yaratan konforsuz bir çadırı andırıyor. Bu geçici yapı; iklime, turizme karşı dayanıksız çadır, Mardin kentinin tarihi Marangozcular Kahvehanesi’nden Alman Karargâhı’na, Develi Han’dan Cumbalı Konak’ın bir odasına uzanırken izleyiciyi şehirle kesintisiz, kendiyle kavgalı, aralıklı, düşünceli bir ilişkiye sokuyor. Hintli küratör Singh, bienali bir düşsel önerme olarak tasarladı, hepimizi çimene benzetmek istedi. Ve bir söz verdi: Mezopotamya’nın ortasında hepimize tutmak için bir söz, çimen sözü. Sözünü tutmasını bilenlere. İsteyenlere. Özü sözü bir olmayı dileyenlere. Mülkleşmekten çok bunu dert edenlere...
#5. Mardin BienaliOdunpazarı Modern Müze’nin yeni sezonunu açan karma sergi ‘Günün Sonunda’ 36 sanatçının 40’ı aşkın eseriyle hepimizi yerkürenin geleceği üzerine düşünmeye çağırıyor. Sergi soruyor: “Yerküre, ‘biz’ olmadan yaşamaya devam edebilir. Peki türümüz bu bilgiyi özümseyerek doğanın içinde var olmanın daha saygılı yollarını arayacak mı?”
#Günün SonundaSanat mekanlarının yaz rehavetine girdiği şu günlerde Norgunk öncülüğünde hayata geçirilen Büyük Çayır sergileri dizisi, çağdaş sanat ortamında oksijen etkisi yarattı. İstanbul’daki 14 farklı sanat mekanına yayılan Büyük Çayır sergilerine 29 sanatçı ve kolektif katılıyor.
#Sanat14 ayrı mekânda 15 Eylül’e kadar sürecek ‘Büyük Çayır’ sergileri dizisi, 29 sanatçı ve kolektifin işlerini genellikle şimdiye kadar sergilenmedikleri yerlere yerleştiriyor. Belki de en ilginç tarafı bu; yeni ve orta kuşak sanatçıların farklı yerlerde nasıl göründüklerine bir bakmak...
#Sarkis‘Kapsül’ sergisi, Frankofoni Haftası kapsamında Türkiye ve Fransa'dan sanatçıları bir araya getiriyor. İlhamını aynı çatı altında bulunan ve Türkiye'nin en geniş fauna koleksiyonuna sahip Doğa Bilimleri Merkezi'nden alan sergi, izleyicileri ilk olarak bu merkezi görmeye davet ediyor. Rotanın ikinci durağı ise, sergi için özel olarak üretilen bilim kurgu filmlerinden tanıdık ama çevresinden kopuk ve yalıtılmış bir kapsül.
#SergiBüyükdere Caddesi’nin kenarında, yıkılmayı bekleyen bir apartmanın bahçe katında, bir zamanlar ofis olarak kullanılmış bir daire, altı sanatçının bir araya geldiği bir sergi mekânına ‘dönüştü’. Asıl karakterini plansızlığın oluşturduğu sanat kolektifi ‘HAH’taydık..
#KitapsanatSanatçı Lara Ögel’in ‘Geri dön! Her şey affedildi’ adlı karma sergisi Paris’te açıldı. Dünya çapında gezici sergiler düzenleyen Protocinema adlı sanat kuruluşu tarafından Paris’te düzenlenen serginin açılışına, yönetmenler Kaan Müjde, Emin Fırat Övür ile Fransız küratörler Jean Max Colard, Mathieu Cenac, Mathieu Copeland, François Quintin ile çok sayıda davetli katıldı.
#Lara ÖgelSanatçı Lara Ögel’in ‘Geri dön! Her şey affedildi’ adlı karma sergisi Paris’te açıldı. Dünya çapında gezici sergiler düzenleyen Protocinema adlı sanat kuruluşu tarafından Paris’te düzenlenen serginin açılışına, yönetmenler Kaan Müjde, Emin Fırat Övür ile Fransız küratörler Jean Max Colard, Mathieu Cenac, Mathieu Copeland, François Quintin ile çok sayıda davetli katıldı.
#Lara Ögel“Mahallede Karşılaşmalar” temasıyla Moda sokaklarını sanat eserleriyle buluşturan Red Bull Art Around’da bu yıl üniversite öğrencilerinin de bir projesi yer alıyor. Bir grup mimarlık öğrencisi ile yeni mezun mimarlar tarafından kurulan Plankton Project’in MAKARA isimli çalışması Moda Caddesi’nden geçen insanlara farklı bir deneyim yaşatmayı amaçlıyor.
#ModaModern ve çağdaş sanatın ikonlarını İstanbul’a getiren ArtInternational, 4-6 Eylül tarihlerinde Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. İspanya’dan Çin’e, İtalya’dan Bulgaristan’a, 27 ülkeden 87 galeri ve 400’den fazla sanatçının katılacağı fuar Türk ve dünya sanatının zirve isimlerini de bir araya getiriyor.
#Haliç Kongre Merkezi