Beyaz lahana turşusu, kış sofralarının olmazsa olmazı. Özellikle pilav ve tencere yemeklerinin yanına çok yakışıyor. Dilerseniz içersine farklı sebzeler de ekleyebilirsiniz. Peki beyaz lahana turşusu nasıl yapılır? İşte tarifi...
#Beyaz Lahana Turşusu Nasıl YapılırMor lahana turşusu, sonbahar aylarıyla birlikte sofralara lezzet ve renk katıyor. Tam bir antioksidan deposu olan mor lahananın turşusu ayrı güzel. Üstelik uzun süre buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Peki Mor lahana turşusu nasıl yapılır?İşte mor lahana turşusu tarifi ve malzemeleri
#Mor Lahana Turşusu TarifiFermente besinler daha sağlam bağışıklık sistemimiz için olmazsa olmazlarımız arasında. Bağırsak bariyerimizi güçlendirmek için; ev turşusu, ev sirkesi, kvas, kombu çayı, sauerkraut, yoğurt, kefir gibi fermente besinleri bolca tüketmeliyiz. Peki fermente besinlerin gözdesi olan Alman lahana turşusu olarak bilinen sauerkraut nedir, faydaları nelerdir? Sauerkraut nasıl yapılır?
#Lahana TurşusuBir haftayı daha bitirdiğimiz bugün, hafta sonunu evinde karşılayacak birçok kişinin aklında yine aynı soru var: "Akşama ne pişirsem?" Siz de bu gruptaysanız, akşam yemeği önerilerimize mutlaka göz atmalısınız çünkü cumanın ruhuna çok uygun bir menü hazırladık bugün. Sevdiklerinizle keyfini çıkararak yiyeceğiniz akşam yemeği için şimdiden afiyet olsun diyelim ve tariflerimize geçelim...
#Bugün Ne PişirsemDüzensiz beslenmek, işlenmiş gıdalar tüketmek, asitli, şekerli içecekler içmek ve stres bağırsak sağlığını bozarak birçok hastalığa neden oluyor. Evde yapılan doğal ve probiyotik açısından zengin, turşu gibi fermente gıdalar tüketmenin, bozulan bağırsak duvarını hem onardığını hem de güçlendirdiğini anlatan Beslenme Danışmanı Uz. Dyt. Yeşim Temel Özcan, ev yapımı turşu tarifi verdi.
#Bağırsak DüzenleyiciDüzensiz beslenmek, işlenmiş gıdalar tüketmek, asitli, şekerli içecekler içmek ve stres bağırsak sağlığını bozarak birçok hastalığa neden oluyor. Evde yapılan doğal ve probiyotik açısından zengin, turşu gibi fermente gıdalar tüketmek bozulan bağırsak duvarını hem onarıyor hem de güçlenmesini sağlıyor. Hem kendiniz hem de çocuklarınızın sağlığı için ev yapımı ürünler tüketmeye özen gösterin.
#Bağırsak SağlığıTam bir antioksidan deposu olan sağlıklı mor sebzelerin en güzellerinden kırmızı lahana sofralarımızda yaz kış bulunması gereken lezzetlerden. Özellikle kış aylarında kırmızı lahana salatalarımızın olmazsa olmazlarından. Kırmızı lahanayı turşu haline getirip buzdolabınızda uzun süre saklayabilir, böylece hem israftan kaçınabilir hem de kırmızı lahananın lezzetine lezzet katabilirsiniz. İşte pratik ve ekonomik kırmızı lahana turşusunun yapılışı ve püf noktaları…
#Kırmızı Lahana TurşusuUzakdoğu mutfağının popüler lezzetlerinden kimchi (kimçi) geleneksel kore yemeği olarak sofralarda yerini alıyor. Ana malzemesl Çin lahanası olan kimchi, yapımında fermente edilmiş sebzeler bulunuyor. Peki, Kimchi nedir, nasıl yapılır, nerelerde kullanılır? İşte Türk usulü kimchi tarifi...
#Kimchi NedirTurşu Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Ancak, turşunun kıtır kıtır olması ve lezzetinin tam olarak ortaya çıkması için doğru tekniklerin uygulanması gerekmektedir. Bu noktada, turşucusu Şef Rüzgar Sünbül' ün püf noktaları oldukça işinize yarayabilir. Peki, evde turşu nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte ev yapımı turşu tarifi ve püf noktaları...
#Turşuİçimi güzel, harika bir çorba.. Hem mercimek, hem hazırladığınız hamur parçalarıyla bambaşka. Mercimekli hamur çorbası farklı bir çorba denemek isteyenler için önerilir. İşte, Ramazan'ın son gününde sizler için hazırladığım kolay ve pratik tariflerden oluşan iftar menüsü...
#Ramazan MenüsüTurşular, kış aylarında sıcacık yemeklerin en güzel eşlikçilerinden. Salatalık, biber, lahana turşuları daha çok tüketiliyor. Ancak farklı malzemelerle de lezzetli turşular hazırlanıyor. Patlıcan turşusu da bunlardan biri. Peki sofranıza lezzet katacak patlıcan turşusu nasıl yapılır. İşte patlıcan turşusu tarifi ve malzemeleri... Şimdiden afiyet olsun...
#Patlıcan Turşusu Nasıl YapılırSalgın bizi favori sokak lezzetlerimizden de kopardı. Birçok insan hijyen kaygısıyla bu yemeklerden uzak duruyor. Geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye’nin en popüler 10 sokak yemeğini sıralayınca bu lezzetlerin evde hazırlanıp hazırlanamayacağını merak ettik. Ünlü şeflerin ve restoranların kapılarını çaldık. Tarifler derledik...
#GazetehaberleriMenengiç kahvesi, Gaziantep nohut dürümü, Karamanlı rezenesi, Paşa helvası, Adana taş kadayıfı, Deva-i misk helvası, Sultandağı kirazı, Sultandağı gılli kirazı, Adana karakuş tatlısı, Bayburt süt böreği ve Bayburt ekşi lahana olmak üzere 11 ürüne daha coğrafi işaret tescili verildi.
#Tescilli Yöresel Lezzetlerİnternette hızlı bir şekilde kombucha araştırması yaparsanız bu fermente içeceğin; çay, şeker, mantarlar ve bakteriler tarafından üretildiğini görürsünüz. Kombucha faydaları arasında da çok yüksek enerji sağladığını, bağışıklığı güçlendirdiğini, belirli kanser türlerini savuşturduğunu, vücudunuza detoks etkisi yaptığını ve daha birçok konuda size yardımcı olduğunu göreceksiniz. Peki bu vaat edilen faydalar gerçekten doğru mu?
#KombuchaAntalya'da restoran işleten Mustafa Hazar (58), çam kozalağı, çıra, yumurta, hamsi, tropik meyveler, sarımsak ve ahtapot başta olmak üzere 239 çeşit turşu kuruyor. Hazar, sarımsak ve ahtapot turşusuna yoğun ilgi olduğunu, ahtapot turşusunun 10 litresini 200 TL'den sattığını söyledi.
#Ahtapot TurşusuAnadolu mutfağının geleneksel lezzeti turşular, mutfaktaki kışa hazırlık işlerinin de başında geliyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren bu lezzetler için işe koyulmanın tam zamanı. Kavanoz kavanoz turşuları kendi damak zevkinize göre hazırlayabilirsiniz. İster lahanadan, ister bamyadan... Lezzetli reçeteleri ünlü şeflere sorduk. Faydalarını ve tüketirken dikkat etmemiz gerekenleri de beslenme uzmanı Dilara Koçak anlattı.
#GazetehaberleriTürk mutfağının sevilen lezzeti turşu farklı farklı çeşitleriyle, sofralarımızda yer alıyor. Genellikle salatalık, biber, domates, lahana gibi sebzelerle yapılan turşu, soğanla yapıldığı zaman da nefis bir tat ortaya sunuyor. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamuralarda bekletilerek elde ediliyor. Peki, soğan turşusu nasıl yapılır? İşte, denemek isteyenler için adım adım soğan turşusu tarifi ve yapımıyla ilgili ayrıntılar.
#Soğan Turşusu Nasıl YapılırYaz aylarının sona ermesinin ardından serin sonbahar havalarıyla birlikte kış turşuları da kurulmaya başlandı. En sevilen ve en sık yapılan kışlık hazırlıklardan biri olan turşu, tuzlu su ve sirke ağırlıklı salamura içine domates, salatalık, lahana, patlıcan, kavun, armut, ayva, erik, biber, mantar, soğan, sarımsak, patlıcan, karnabahar gibi çoğu sebze ve meyvelerin konulup, bekletilmesiyle elde ediliyor. İşte, turşu yapımı hakkında bilinmesi gerekenler…
#Turşu Nasıl YapılırProbiyotik yiyecekleri son dönemde sıkça duyuyoruz. Metabolizmanın hızlanmasına ve bağırsakların çalışmasına büyük katkı sağlayan probiyotikleri sabah saatlerinde tüketmek ise maksimum fayda sağlıyor. Bizim de size harika bir probiyotik kahvaltı tarifimiz var!
#Probiyotik BesinlerTurşu özellikle kış aylarında sofralarımızda kendine geniş bir yer bulan çok önemli bir lezzet kaynağı. Marketlerde ve ünlü turşucularda nefis turşular bulmak mümkün elbette ancak ev yapımı turşunun yerini de hiçbir şey tutmuyor. Siz de kış hazırlıklarına şimdiden başlamak istiyor ve evde turşu yapımının inceliklerini araştırıyorsanız içeriğimizde mutlaka dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktaların altını çizdik. Bu uyarıları okumadan turşu yapmaya başlamayın.
#Turşu Nasıl YapılırLahana yemeği denilince ilk olarak onun adı akla geliyor: Kapuska. Kış mevsiminde sık sık sofralarımızda yer verdiğimiz kapuska, farklı şekillerde tüketilebiliyor: Etli, tavuklu, kıymalı veya sade. İşte, B, C, E vitaminlerini içeren lahananın faydalarını sevdikleriyle paylaşmak isteyenler için kapuska tarifi ve bu yemeğin ortaya çıkışıyla ilgili kısa bir bilgi.
#Kapuska Nasıl YapılırTurşu sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden ancak turşuyu yapıp olmasını beklemek epey zaman oluyor. Bulaşık makinesinde turşu yöntemiyle canınız çektiği her an evinizde turşunuzu yapıp hemen tüketebilirsiniz. “Bulaşık makinesinde turşu mu olur?” demeyin. Bu teknik sizi önce yapılışı ile daha sonra lezzetiyle şaşırtacak. Bulaşık makinesinde turşu nasıl yapılır? Bulaşık makinesinde turşu kurulur mu? Bulaşık makinesinde turşu kurmanın püf noktaları nelerdir? Bu soruların bütün cevapları, detaylarıyla aşağıda…
#Bulaşık Makinesinde Turşu Nasıl Yapılır