Et yemeklerinin en lezzetlerinden olan kuzu kapama Türk mutfağının gözde tatlarından. Özellikle misafir sofraları için hazırlanan ve sofraları görsel şölene çeviren kuzu kapama yemeğini ilk kez yapacaklar için bazı püf noktaları en önemli detaylardan. Peki, kuzu kapama nasıl yapılır? Kuzu kapama malzemeleri nelerdir? İşte, kuzu kapama tarifi ve hazırlanışı.
#Kuzu Kapama Nasıl YapılırMasterChef'te eleme adayları, oynanan dokunulmazlık oyunlarının ardından belli oluyor. Bu hafta kaptanlık oyununu kazanan Esra kırmızı takımın kaptanı, Furkan mavi takımın kaptanı oldu. Kırmızı ve mavi takım yarışmacılarının mücadele verdiği gecede Somer, Danilo ve Mehmet'in istedikleri yemekleri en iyi yapan isim bireysel dokunulmazlığı aldı ve takımından bir kişiyi potaya gönderdi. Somer Şefin imza tabağını en iyi yapan isim Berker oldu ve bir kişiyi potaya gönderdi. İşte MasterChef eleme adayları ve dün akşam yaşananlar...
#Masterchef Eleme AdayıSonbahar rengârenk doğasıyla gözlerin, lezzetli yemekleriyle de midelerin dostudur. Sonbahar hasat mevsimidir. Üzümler salkım salkım toplanmayı bekler. Zeytinler de zümrüt yeşili yağa dönebilmek için bu ayları bekler. Deniz de lezzetlenir sonbaharda. Palamut, lüfer, yavaş yavaş hamsi ve uskumru bu mevsimde damakları çatlatacak kadar lezzetlenirler. Kış bastırmadan hem gözlerinizi hem de midenizi heyecanlı bir yolculuğa çıkarın.
#Mehmet YaşinÇİROZ SALATASI TARİFİ.. İnternet efsanesi Yavuz Ersemiz Bey Faydalı bilgilerle sanal alemde yüzbinlerce tık almaya devam ediyor. "İzah Eden Adam" sloganıyla deniz ve balık üzerine yaptığı açıklamalarına "biberiye ve Defne yaprağı", "Pırasayı" ekleyen Yavuz Bey, SELANİK USULÜ KUZU KAPAMA yani Büryan Kebap, "İSLİ ET" tariflerine şimdi de ÇİROZ SALATASININ ekledi.. İşte O TARİF..!! Afiyetle yiyin..
#HtveglenceTanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.
Coğrafi koşullar, iklim şartları hayli zor Erzurum ve Erzincan'da. Karakış bastırdı mı ne yapacağını şaşırıyor insan. Ancak kadınlar temkinli; tandırlar yanıyor, ekmekler, hamurlar hazırlanıyor. Onlar ki pek çok yemeğe ana malzeme oluyor kış boyunca. Eh; arpa, buğday, yoğurt derken kuruluyor sofralar.
#Yemek