Sizin Tarifleriniz!

Güncelleme Tarihi:

Sizin Tarifleriniz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2001 00:00

İşte sizden gelen tarifler. Gülay Cirit, Serap Hanım ve Hamire Elif Tanınmış'ın yolladıkları tarifleri bu sayfalarda bulacaksınız.

Haberin Devamı

Pratik Parfe
Gülay Cirit'in Tarifi

Malzemeler
1 paket krem şanti
1 çay bardağı süt
1 paket toz jöle
Su

Hazırlanışı
Krem şanti, süt ile kutusunda belirtildiği şekilde hazırlanır. Jöle paketin üzerindeki tarife uygun şekilde hazırlanır. Hazırlanan krem şanti ve jöle karıştırılır. Yayvan bir kaba yayılıp dondurulur. Servis yaparken üzerine marmelat, çikolata sosu ile süslenir.
Afiyet olsun...
Arapaşı
Serap Hanım'ın Tarifi

Malzemeler
1 Adet Tavuk Göğsü
1 Lt Su
Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber
1 Çorba Kaşığı Yağ-Salça

Hamuru İçin
1 Litre Su
4 Su Brd. Un

Yapılışı
Suyu kaynatın. Unu soğuk su ile özeyip muhhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın. 10 dk. kaynattıktan sonra geniş bir tepsiye döküp soğutun. Başka bir kapta tavuk göğsünü haşlayıp idikleyin. 3 çorba kaşığı unu hafif pembeleştirip kaynayan suya ekleyin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ekleyip, yağ ve salçasını da ekleyin. Hamurunu çorbasına ekleyin.
Afiyet olsun...
Sebze Tabağı
Hamire Elif Tanınmış'ın Tarifi

Malzemeler
Kabak
Bezelye
Soğan
Domates
Dereotu
Tuz

Hazırlanışı
Soğanlar çok hafif pembeleştirildikten sonra bezelyeler ve tuz ilave edilir.Bir taşım kaynadıktan sonra küp şeklinde doğranmış domates,kabak eklenir.Piştikten sonra ince kıyılmış dereotu serpilip ılık olarak servis yapılır. Arzu edilirse, üzerine sarmısaklı yoğurt ilave edilebilir.
Afiyet olsun.
Sebzeli Kapama

Malzemeler
2 su bardağı pilavlık pirinç
3 yemek kaşığı margarin
2 baş soğan
1 havuç
2 patates
1 küçük kutu bezelye
1/2 kilo kuzu kuşbaşı et
Kekik,karabiber,tuz

Hazırlanışı
Yıkanıp suyu iyice süzülen kuşbaşı et tencereye konulup kendi suyunu iyice çekinceye kadar kaynatılır. İçine 1 kaşık margarin konulup et biraz kavrulur. Daha sonra kalan yağ ilave edilerek önce iri parçalara bölünmüş
soğan konularak biraz karıştırılır. Daha sonra temizlenmiş ve küp şeklinde doğranmış havuç ve patates konulup arasıra karıştırılarak kavrulur.Üzerine tuz ve baharatlar konulup ocağın altı kapatılır.Bu sebzelerin üzerine suyu
süzülmüş bezelye ilave edilip üstü düzeltilir.

Daha önce yarım saat sıcak suda bekletilmiş pirinç iyice yıkanıp suyu süzülerek bezelyenin üstüne dökülür.Yemek saatine 1 saat kala üzerine 3
bardak su ilave edilerek hafif ateşte pişirilir. Büyükçe ve kenarları yüksek bir tepsiye ters çevrilerek sofraya getirilir.

Afiyet Olsun...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!