Kuruyemiş haberleri sayfasında Kuruyemiş hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 2520 Kuruyemiş haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Kuruyemiş fiyatları geçen seneye göre yüzde 40 arttı. Sektör temsilcileri ABD’den ithal gelen ürünlere konulan ek vergi nedeniyle piyasadaki kaçak ürünlerin arttığı iddiasında. Hürriyet’e konuşan TÜKSİAD Başkanı Murat Yıldırım, özellikle badem ve cevizde menşei değiştirilerek piyasaya ürün sunulduğunu söyledi. Yıldırım, “Gümrük fiyatlarını ödememek için ürünler Dubai’ye getiriliyor ve orada menşei değiştiriliyor” dedi.
#KuruyemişVitamin, mineral, posa, protein kaynağı olan kuruyemişler ve tohumlar adeta birer sağlık kaynağı. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kalp sağlığından kansere, cilt güzelliğinden nörolojik bozukluklara kadar birçok alanda bu besinler çok etkili. Diyetisyen Betül Serttaş konu hakkında bilgiler verdi. İşte vücudumuza faydaları kanıtlanmış kuruyemişler…
#KuruyemişYaklaşan yılbaşı öncesi kuruyemiş alışverişi arttı. Başkentliler en çok ay çekirdeği alırken, tercihte uygun fiyatta önemli bir rol oynuyor. Kuruyemişçiler Odası Başkanı Aytaç Sevimli ise “En iyi kuruyemiş, kuruyemişçiden alınır” diyor.
#Ankara Kurukahveciler Ve Kuruyemişçiler Esnaf OdasıTürkiye’de yıllık izinlerini geçiren gurbetçiler, Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden dönüşe geçti. Zaman zaman kilometrelerce kuyruğun olduğu sınır kapısında Malatya Pazarı Murat Palancı firması tarafından gurbetçilere karışık kuruyemiş ikram edildi. Sınır kapısında yaklaşık 50 bin paket kuruyemiş dağıtılacağı belirtildi.
#AlmanyaKuruyemişler, vitamin, mineral ve sağlıklı yağ kaynakları olarak beslenme listesinde yer almalı. Ancak yağ içeriği nedeniyle tüketimine dikkat edilmeli. Peki sağlıklı atıştırmalık olan kuruyemiş kilo aldırır mı? İşte konuyla ilgili detaylar...
#Kuruyemiş Kilo Aldırır MıBenim mutfağımda hep başroldedir kuruyemişler... Ekmeğe; kırmadan, bolca fındık ekliyorum. Kış keki yapıyorsam, mutlaka içine ceviz koyuyorum. Yoğurtlu mezelere ve salatalara da Antep fıstığı veya yerfıstığı farklı bir doku katıyor. Bademin, cevizin ve fındığın en lezzetlisini bulabildiğimiz ülkemizde, onları sadece atıştırmalık olarak yemek sizce de haksızlık olmaz mıydı zaten?
#KuruyemişCacığa ve pancara badem, muhammaraya ve hindiba salatasına ceviz koyuyorum. Fındıksa semizotuna, rokaya ve narenciyeli salatalara çok yakışıyor. Cevizin acılığı, bademin tatlılığı ve fındığın topraksılığı yemeğin başka bir aşamaya geçmesini sağlıyor.
#KuruyemişZayıf ve fit bir vücuda sahip olmak çoğu kişinin hayali. Kış mevsimi ise gecelerinin uzaması ile ve vücudun yağ depolama eğilimi ile beraber kilo kaybetmenin daha zor olduğu bir dönem. Bu dönemde elinizin altında olabilecek en masum atıştırmalıklardan biriyse şüphesiz kuruyemişlerdir. Bu noktada kuruyemişleri çiğ, kavrulmamış ve doğru porsiyonlarda yemek çok önemlidir. Eğer ki kuruyemişleri doğru kullanırsanız hem doygunluğunuzu daha iyi yönetmiş hem bağışıklığınızı kuvvetlendirmiş hem de kilo kaybınızı kolaylaştırmış olursunuz. Peki kuruyemiş zayıflatır mı? İşte en düşük kalorili yağ yakan kuruyemişler...
#KuruyemişEn lezzetli kuruyemişlerin başında herkesin tahmin edebileceği gibi fındık gelmektedir. Fındığı neredeyse her insan çok sevmektedir. Çünkü fındık oldukça nefis bir tada sahiptir. Fındığı evde kendi imkanlarınız ile kolayca kavurma şansınızda bulunmaktadır. Fındık nasıl kavrulur? Kabuklu veya çiğ fındık tavada, fırında nasıl kavrulur? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#FındıkBrezilya cevizi, Bolivya ve Peru'da yetişen chia tohumu ve kinoa gibi ürünlerle birlikte değerlendiriliyor. Bu nedenle atıştırmalık değil, süper gıda kategorisinde yer alıyor. Brezilya cevizi, pek çok kuruyemiş gibi glütensiz bir besin. Peki Brezilya cevizi nedir, nelere iyi gelir? İşte Brezilya cevizinin faydaları
#Brezilya CeviziTürkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, yılbaşı haftasında market alışverişlerinin arttığını belirterek, "Büyükşehirler başta olmak üzere kuruyemiş, cips ve atıştırmalık satışları yüzde 60'ın üzerinde gerçekleşti. Tüketicilerin ette tercihi ise beyaz et oldu. Yılbaşı haftasında yerel zincirlerde hindi de dahil olmak üzere kanatlıdaki artış yüzde 40'lara vardı. Kırmızı et satışı ise yüzde 15 seviyesinde yaşandı." ifadelerini kullandı.
#KuruyemişKavrulmuş kabak çekirdeği bizi her zaman çocukluğumuza götürür. Yaz sonu toplanan balkabaklarının çekirdekleri kış aylarının en besleyici ve sağlıklı atıştırmalıklarından biri haline gelir. Üstelik çekirdekleri klasik tuzlu versiyonunun yanında farklı şekillerde de değerlendirebilirsiniz. Kabak çekirdekleriyle neler yapabileceğimize gelin bir göz atalım.
#Kabak ÇekirdeğiKış soğuk ama güzel yüzünü gösterdi. Değişen havalarla birlikte soframıza misafir ettiğimiz sebze ve meyveler de değişmeye başladı…Okul öncesi dönemde ise kendi mutfağınızda pişen yemekleri çocuğunuza yedirmeye özen göstermelisiniz. Özellikle kış aylarında eviniz dışında yiyeceğiniz öğünlere de ayrı bir önem göstermek çocuğunuzu hastalıklara karşı korumak ve yemek bilinci kazandırmak için önemlidir.
#MeyveSabah erken saatlerde başlayan yoğun bir gün, öğleden sonra enerjinizi düşüren yorgunluk ya da spor öncesi ihtiyaç duyulan ekstra güç... Günün her anında sizi hem tok tutacak hem de keyifle yiyeceğiniz atıştırmalıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak bu atıştırmalıkların yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda dengeli ve sağlıklı olması şart!
#SağlıkSon araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Gıda AlerjisiUnilever Türkiye Ülke Başkanı ve Unilever Türkiye ve Orta Doğu Ev Bakım Lideri Ali Fuat Orhonoğlu, “Paris İklim Anlaşması’nın belirlediği karbon nötr hedefi 2050 iken, biz değer zincirimizde net sıfır emisyon hedefimizi 11 yıl öne yani 2039 yılına koyduk. Amacımız sürdürülebilirlik alanında başarılarımızı ileri taşımak, gelişim alanlarımızda da gerekli aksiyonları alarak ülkemize ve toplumumuza değer yaratmak. Çünkü Unilever olarak Türkiye için iyi olanın Unilever için iyi olduğuna inancımız tam” diye konuştu.
#Sponsorlu İçerikEylülde başlayan ceviz hasadı kasıma kadar devam edecek. Yeşil, kalın etli kabuğun altından çıkan nemli cevizler güz güneşinde kurutulurken içi de gevrek, çıtır dokusuna kavuşup tatlı-tuzlu yemeklerimize nefaset katacak. Tariflerimizin yanında cevizin sağlık mucizelerini de Hürriyet Lezzetli Hayat yazarı Dr. Ayça Kaya’dan okuyun.
#CevizGıda alerjileri modern ve giderek artan bir salgın. Son araştırmalar, inek sütü, yumurta, fındık ve kabuklu deniz ürünleri gibi günlük gıdalara alerjisi olanların sayısının on yıl içinde iki kattan fazla arttığını gösteriyor. Ve bu durum özellikle küçük çocuklar için ciddi sorun teşkil ediyor.
#Besin AlerjisiHem yetişkinler hem de çocuklar için dengeli bir kahvaltı hazine değerinde. Yaz aylarında özellikle tatiller ve eğlenceli aktiviteler nedeniyle beslenme rutininin oldukça bozulduğuna dikkat çeken Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez “Sonbahar mevsimine geçtiğimiz bu dönemde doğru ve yeterli sıvı alımının yanı sıra, özellikle doğru ve dengeli besin çeşitleriyle hazırlanmış kahvaltılar konforlu bir yaşam ve çocuk gelişimi için çok önemli.
#Sponsorlu İçerikİlk okuma yazma öğretimi çağımız okuryazarlıklarının temelini oluşturan nörolojik ve psikolojik bir süreç olarak ele alınabilir. Çocuğun öğrenme özelliklerinin somut şekilde gözlendiği bu süreç gerek çocuk gerekse anne babalar için biraz gerilimli, biraz da heyecan verici olabilir.
#Konuk Yazarİstanbul’un en iyi ve en eski kasaplarından olan Elmaslar Kasabı, Eminönü’ndeydi. Gastronomi kültürümüzün önemli bir değeri kapanmış. Başka yerde olsa isyan çıkar ama bizde kimse sesini çıkarmıyor. Adana Ocakbaşı Suadiye’deki yeni şubesinde de lezzetten ödün vermiyor, BeBe İçli Köfte ve Sinem Dondurma ise çok iyi...
#Vedat MİLORTatilde çoğumuzun beslenme rutini ve alışkanlıkları değişir. İstisnalar olsa da ‘Nasıl olsa tatildeyiz eve dönünce düzene sokarız’ diye ipin ucunu kaçırıyor, normalde yemediğimiz şeyleri beslenmemize dahil ediyoruz. Tabii bu düzenin aniden değişmesi, vücudumuzun dengesini de bozuyor. Ayrıca hijyenik koşulların eksikliği, yetersiz su tüketimi, saklama koşulları gibi pek çok etken bağırsak floramızın dengesini bozabilir ve tatilimiz zehir olabilir.
#Tatilİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı. Küçük çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı anlaşıldı.
#İstanbulSabahın ilk saatlerinde kahve içerek güne başlamak, ağzınızdan değil burnunuzdan nefes almayı unutmak… Birbirinden tamamen alakasız ve masum görünebilir sağlığımız üzerinde büyük etkileri var.Günlük sağlık ve kilo verme tavsiyeleriyle sosyal medyada geniş bir takipçi kitlesine ulaşan Fizyoterapist Chris Boettcher, son araştırmalara dayanarak kilo aldıran, uykuyu bozan ve kişiyi daha az enerjik hale getiren 10 şaşırtıcı alışkanlığı ortaya koydu.
#Sağlıkİstanbul'da yaşayan 4 yaşındaki Abdullah Majzoub, bir yaşından beri, tekrar eden öksürük, ateş ve nefes darlığı şikayeti ile sürekli hastanelik oluyordu. Çocuk defalarca zatürree tedavisi gördü, durumu düzelmedi. Bir süre sonra şikayetleri için alerjik astım tedavisi görmeye başladı. 3 yıl boyunca torba torba ilaç kullanmak zorunda kalan Abdullah'ın nefes darlığı ve öksürük şikayeti nüksedince ailesi Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Çocuk Acil Servisi’ne götürdü. Burada çekilen röntgen ve tomografi ile gerçek ortaya çıktı. Küçük çocuğun 3 yıl boyunca nefes borusunda karpuz çekirdeği ile yaşadığı anlaşıldı.
#İstanbulAşure, tahıllar, meyveler, kuru meyveler ve kuruyemişlerden oluşan bir karışımdan yapılan bir tatlıdır. Aşure haftasının gelmesi ve aşure biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Aşure ne anlama gelir. Türkiye ve Balkanlar'daki Müslümanlar, Aşure Günü'nün gerçekleştiği Muharrem ayında aşure yaparlar. Geleneksel olarak, Nuh, Büyük Tufan'dan sonra karaya ayak bastığında elinde kalan son malzemelerle bu tatlıyı yapmıştır. Aşure, bu günü anmak için büyük miktarlarda yapılır ve alıcının dinine veya inanç sistemine bakılmaksızın bir barış ve sevgi teklifi olarak arkadaşlara, akrabalara, komşulara, meslektaşlara, sınıf arkadaşlarına ve diğerlerine dağıtılır. Aşure, ağır ve kalori bakımından zengin doğası nedeniyle geleneksel olarak yılın soğuk aylarında yapılır ve yenirdi. Aşure haftasının gelmesi ve aşure tariflerinin araştırıldığı bu günlerde, biraz aşurenin tarihçesine değinelim istedim. Sizin için çeşitli kaynaklardan aşurenin tarihi ile ilgili bilgiler derledim.
#AşureTatil sezonundayız. Tatil deyince genelde diyetler bozuluyor, dışarıda yiyip içiliyor. Açık büfeler, çeşmeden doldurulan sınırsız içecekler, rengarenk dondurmalar bizi cezbediyor ama eğer dikkatli olmazsak tatilimiz yaşayacağımız mide-bağırsak hastalıkları yüzünden kâbusa dönebiliyor. Peki tatilde bağırsak sağlığı için nelere dikkat etmek gerekir? Bunu önlemek ve hastalandığımızda semptomları hızla hafifletmenin yolları neler?
#Gıda GüvenliğiKuruyemiş fiyatları geçen seneye göre yüzde 40 arttı. Sektör temsilcileri ABD’den ithal gelen ürünlere konulan ek vergi nedeniyle piyasadaki kaçak ürünlerin arttığı iddiasında. Hürriyet’e konuşan TÜKSİAD Başkanı Murat Yıldırım, özellikle badem ve cevizde menşei değiştirilerek piyasaya ürün sunulduğunu söyledi. Yıldırım, “Gümrük fiyatlarını ödememek için ürünler Dubai’ye getiriliyor ve orada menşei değiştiriliyor” dedi.
#KuruyemişHarvard Üniversitesi’nde işlenmiş gıdalar uzmanı olan Dr. W. Taylor Kimberly, aşırı işlenmiş gıdaları daha detaylı inceledikten ve bunların beyni nasıl etkilediğini gördükten sonra kendi beslenme biçimini de değiştirdi. Dr. Kimberly, Business Insider’a daha sağlıklı bir beyin ve bağırsak için yapılabilecek 3 basit değişikliği anlattı.
#Bağırsak SağlığıVitamin, mineral, posa, protein kaynağı olan kuruyemişler ve tohumlar adeta birer sağlık kaynağı. Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, kalp sağlığından kansere, cilt güzelliğinden nörolojik bozukluklara kadar birçok alanda bu besinler çok etkili. Diyetisyen Betül Serttaş konu hakkında bilgiler verdi. İşte vücudumuza faydaları kanıtlanmış kuruyemişler…
#Kuruyemiş