Kuru fasulye, bakliyatlar arasında en sevileni olabilir. Piyaz gibi birçok farklı tarifte de kendisine yer bulan kuru fasulyenin tabii ki en popüler hali yemeği. Peki bazı lokantaların imza yemeği haline gelen kuru fasulyeyi iyi yapmanı püf noktaları neler, bunları biliyor musunuz? İşte yanında pilav ve turşu da olursa yiyene parmaklarını da yedirecek kadar lezzetli kuru fasulye yapmanın sırları…
#Kuru FasulyeTürkiye’nin ilk coğrafi işaretli ürünlerinden Kayseri sucuğu ve pastırması ile Afyon sucuğu ve pastırması arasındaki yarış, Avrupa’ya taşındı. Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan coğrafi işaret tescili alan iki il, bu ürünler için Avrupa Komisyonu’na yaptığı Korumalı Coğrafi İşaret başvuru sonuçlarını bekliyor.
#Coğrafi İşaretli Lezzetler"Kastamonu pastırması mı? Kayseri pastırması mı?" anketinde geriye düşmesine rağmen ünlü gurme Vedat Milor'un 'Benim için şampiyon' diyerek sahip çıktığı Kastamonu pastırmasında talep her geçen gün artıyor. Kastamonulu üreticiler, gece gündüz çalışarak talebe cevap vermeye çalışıyor.
#PastırmaYemek eleştirmeni Vedat Milor’un sosyal medya hesabından düzenlediği ’pastırma’ anketi, Kayseri ve Kastamonulu üreticileri bir kez daha karşı karşıya getirdi. Kayseri pastırmasının önde tamamladığı ankete ilişkin Kayserili üreticiler, Kastamonu’nun yüzde 45 çıkması ağırlıklı Kastamonuluların ilgi göstermesinden kaynaklı" derken, Kastamonulu üreticiler ise, "Alınan yüzde 45’lik oy bizim için çok iyi" değerlendirmesinde bulundu.
#PastırmaArdahan’ın Posof ilçesinde üretilen tadı, aroması ve büyüklüğü ile bilinen ’Posof fasulyesi’ne Türk Patent ve Marka Kurumu’nca coğrafi işaret tescil belgesi verildi. Vali Hüseyin Öner, tanıtımını yaptığı Posof fasulyesinin güveçte pişirilmiş yemeğini davetlilere servis etti.
#ArdahanAltı yıl önce Japon Yoshinori Ohsumi’nin yaptığı bir bilimsel çalışma, 3 gün süren bir orucun bağışıklık sistemini esasen sıfırlayabilip, yenileştirebildiğini ve sağlık açısından birçok potansiyel fayda sağlayabileceğini gösteriyordu. Bunlar arasında kök hücrelerin faaliyetlerini uyarabilmek de bulunuyor.
#İftarSık el yıkama, alkol içeriği yüksek olan dezenfektan, kolonya ve pH değeri yüksek sıradan sabun kullanımının cildin doğal koruyucu bariyerine zarar verebileceğini söyleyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Mehtap Kıdır, bu durumun ciltte kuruma, çatlama, tahriş ve egzama gibi sorunlar yaratabileceğine dikkat çekiyor.
#Sebamed‘Evde Kal’ çağrısına devam eden Hürriyet, evdeki hayatı renklendirmek için tüm okuyucularına özel bir armağan hazırladı. Hürriyet’in vereceği mandala boyama eki, tarihin renklerini evlere taşıyarak yaratıcı bir dünya sunuyor.
#Renklerin DünyasıPastırma Orta Asya’da yaşayan atalarımızın at üzerinde geçirdikleri uzun süreler boyunca yanlarında taşıdıkları etlerin bozulmasını önlemek için yaptıkları koruma işlemleri sonucu ortaya çıkmış bir lezzet. Hatta pastırma kelimesinin kökü olan ‘bastırma’nın etlerin atların eyerleri altında bastırılarak saklanmasıyla ilgili olduğu da söyleniyor. Peki bu has öz Türk yiyeceğini, evinizde yapmayı hiç düşünmüş müydünüz? İşte tuzuyla çemeniyle tadına doyum olmayan bir pastırma tarifi ve pastırma yapımının püf noktaları…
#PastırmaEskişehir'in Sivrihisar Belediyesi tarafından 2017 yılında ilk kez yapılan Sivrihisar’a özgü Meşhur Dövme Sucuk Festivali damaklarda tadını, hafızalarda yerini korurken Sivrihisar Belediyesi tarafından düzenlenen dev organizasyonun bu yılki tarihi belli oldu.
#SucukSucuk kahvaltı sofralarımızın ve tost, sandviç, pizza gibi atıştırmalıklarımızın olmazsa olmazıdır. İnanılmaz yoğun lezzetiyle, yumurtadan kuru fasulyeye her şeyi bir ziyafete dönüştürme gücüne sahiptir. Bunca lezzetli olmasına karşın işlenmiş bir et ürünü olduğu için sağlıklı beslenmek isteyen birçok kişinin mecburen uzak durduğu sucuğu evinizde yapıp gönül rahatlığıyla yemeye ne dersiniz? Cevabınız ‘evet’se içeriğimizi dikkatle okuyun. Çünkü bağırsak kullanarak sucuk yapımı ve bağırsak kullanmadan sucuk yapımı üzerine birçok ince detayı burada bulabileceksiniz. Lafı daha fazla uzatmayalım, huzurlarınızda evde sucuk yapımının püf noktaları ve tarifi…
#Evde Sucuk YapımıTürk mutfağı denilince akla gelen ilk yemeklerden biri de hiç kuşkusuz kuru fasulye. Yanında enfes pirinç pilavı ve turşu ile tercih edilen kuru fasulye, her yaştan ve her kesimden insanın severek tükettiği bir bakliyat yemeği. Kuru fasulye pişirmeyi bilmeyen vatandaşlar ise, 'Etli kuru fasulye nasıl yapılır' ve 'Kuru fasulye nasıl pişirilir' gibi soruların yanıtını internette araştırıyor. Peki, kuru fasulye nasıl pişirilir? Etli kuru fasulye nasıl yapılır?
#Etli Kuru Fasulye Nasıl Yapılır?