Güncelleme Tarihi:
Malzemeler: (4-6 kişilik):
300 g kurufasulye
150 g pastırma
2 çorba kaşığı tereyağ
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
2 domates
1 sivribiber
1 çorba kaşığı domates salçası
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Tuz, nane, su
Hazırlanışı:
Kurufasulyeyi akşamdan ıslatın. Suyunu değiştirip haşlayın ve süzün. Pastırmaları dilimleyin. Soğan ve sarmısağı temizleyipkıyın. Domates ve sivribiberi küçük küçük doğrayın. Bir tavada tereyağını eritin. Soğan, sarımsak ve sivribiberi ekleyip kavurun.
Domatesi ve 1 kaşık suyla ezdiğiniz salçayı ilave edip 5 dakika pişirin. Malzemeyi güvece alın. Kurufasulye, biraz su, tuz, pulbiber ve sarmısağı ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Güveci fırından alıp pastırmayı ekleyin. Kabı tekrar fırına verip 10 dakika daha pişirin. Üzerine nane serperek sıcak olarak servis yapın.