Güncelleme Tarihi:
Sofralarımızın vazgeçilmez yemeği, yüksek lifli yapısı ve protein içeriğinden dolayı besin değeri oldukça yüksek olan kuru fasulye, Türk insanının hayır diyemeyeceği birkaç lezzetten biri. Bu efsane yemeğin yapımı ve pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları son günlerde merak konusu oldu. En nefis kuru fasulyeyi yapmak isteyen vatandaşlar, etli kuru fasulye tarifi araştırıyor. İşte, ağzınıza layık kuru fasulye tarifi ve malzemeleri...
ETLİ KURU FASULYE NASIL YAPILIR?
MALZEMELER
2 su bardağı şeker fasulyesi
2 adet iri kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
500 gr. kemikli ya da kemiksiz kuzu eti
1 tatlı kaşığı tuz
6-7 su bardağı su
YAPILIŞI
İlk olarak kuru fasulyeyi akşamdan suya koyun. Ertesi gün yıkayıp ve süzüp bir kenarda bekletin. Bol suyla haşlamaya başlayın. Kaynama sırasında fasulyenin gazı, köpük köpük olduğunda, o köpükleri mutlaka bir kevgir yardımıyla alın ve suyunu tekrardan süzün.
Bu sırada başka bir tencerede yağı eritmeye başlayın. Tencerenin içine kuru soğanı doğrayın, etleri ilave edin ve suyu çekene kadar kavurun. Daha sonra etlere salçaları ve acı biberi ekleyin. Sık sık karıştırarak etlerin suyunu çekmesini bekleyin. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca kuru fasulyeleri içine ekleyip, tuzu da ekleyip pişmeye bırakın. Fasulyeler iyice yumuşayıp kıvama geldiğinde ocağı kapatın. Afiyet Olsun...
PÜF NOKTASI
Kuru fasulye pişirirken tencere olarak güveç ya da bakır tencere tercih ederseniz, lezzeti biraz daha artırabilirsiniz. Ayrıca kuru fasulyeyi bir gece önceden suya koymayı da mutlaka unutmayın.