Etli kuru fasulye nasıl yapılır? Kuru fasulye tarifi

Güncelleme Tarihi:

Etli kuru fasulye nasıl yapılır Kuru fasulye tarifi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2018 09:34

Türk mutfağı denilince akla gelen ilk yemeklerden biri de hiç kuşkusuz kuru fasulye. Yanında enfes pirinç pilavı ve turşu ile tercih edilen kuru fasulye, her yaştan ve her kesimden insanın severek tükettiği bir bakliyat yemeği. Kuru fasulye pişirmeyi bilmeyen vatandaşlar ise, 'Etli kuru fasulye nasıl yapılır' ve 'Kuru fasulye nasıl pişirilir' gibi soruların yanıtını internette araştırıyor. Peki, kuru fasulye nasıl pişirilir? Etli kuru fasulye nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Sofralarımızın vazgeçilmez yemeği, yüksek lifli yapısı ve protein içeriğinden dolayı besin değeri oldukça yüksek olan kuru fasulye, Türk insanının hayır diyemeyeceği birkaç lezzetten biri. Bu efsane yemeğin yapımı ve pişirirken dikkat edilmesi gereken püf noktaları son günlerde merak konusu oldu. En nefis kuru fasulyeyi yapmak isteyen vatandaşlar, etli kuru fasulye tarifi araştırıyor. İşte, ağzınıza layık kuru fasulye tarifi ve malzemeleri...

ETLİ KURU FASULYE NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 su bardağı şeker fasulyesi

2 adet iri kuru soğan

2 yemek kaşığı domates salçası

2 yemek kaşığı tereyağı

500 gr. kemikli ya da kemiksiz kuzu eti

1 tatlı kaşığı tuz

6-7 su bardağı su

YAPILIŞI

İlk olarak kuru fasulyeyi akşamdan suya koyun. Ertesi gün yıkayıp ve süzüp bir kenarda bekletin. Bol suyla haşlamaya başlayın. Kaynama sırasında fasulyenin gazı, köpük köpük olduğunda, o köpükleri mutlaka bir kevgir yardımıyla alın ve suyunu tekrardan süzün.

Haberin Devamı

Bu sırada başka bir tencerede yağı eritmeye başlayın. Tencerenin içine kuru soğanı doğrayın, etleri ilave edin ve suyu çekene kadar kavurun. Daha sonra etlere salçaları ve acı biberi ekleyin. Sık sık karıştırarak etlerin suyunu çekmesini bekleyin. Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Yemeğin suyu kaynamaya başlayınca kuru fasulyeleri içine ekleyip, tuzu da ekleyip pişmeye bırakın. Fasulyeler iyice yumuşayıp kıvama geldiğinde ocağı kapatın. Afiyet Olsun...

PÜF NOKTASI

Kuru fasulye pişirirken tencere olarak güveç ya da bakır tencere tercih ederseniz, lezzeti biraz daha artırabilirsiniz. Ayrıca kuru fasulyeyi bir gece önceden suya koymayı da mutlaka unutmayın.

BAKMADAN GEÇME!