Çalışanlarının yüzde 30’u mültecilerden oluşan ve insani yardım çalışmalarıyla tüm dünyanın dikkatini üzerine toplayan Chobani'nin CEO'su Hamdi Ulukaya, New York'ta düzenlenen törende tüm dünyaya çağrı yaptı: "Bir araya gelirsek ve birlikte harekete geçersek, bu krizi çözebileceğimize inanıyorum. Özel sektör hükumetlere mülteci politikalarını değiştirmeleri için baskı uygulamalı" dedi.
#Birleşmiş Milletler VakfıOrtadoğu’nun yeniden şekilleneceği, iklim krizinin etkilerinin daha da ağırlaşacağı, kadınları ‘sağlam’ bir mücadelenin beklediği, evimizi yapay zekâyla yönetilen ‘akıllı eşyalar’a açacağımız yeni bir yıla giriyoruz. Dış politikadan modaya, seyahatten sağlığa 2025’te bizi bekleyen gündem başlıklarını ve trendleri uzmanlar anlattı.
#Meltem Fıratlıİklim aktivisti ve insan hakları savunucusu 21 yaşındaki Seren Anaçoğlu, İngiltere’de Britanya She Inspires Vakfı tarafından düzenlenen She Inspires Awards’ta “Young Achievers” kategorisinde ilham veren kadınlar ödülüne layık görüldü. Anaçoğlu, kadın liderliğini güçlendirmeyi amaçlayan küresel platformdan bu ödülü kazanan ilk Türk genci oldu.
#Young AchieversDünyanın dört bir yanından farklı sektörlerdeki iş insanlarını bir araya getiren CEO Clubs Network, bu yıl 7’ncisini düzenleyeceği Burj CEO Uluslararası İş Zirvesi ve Ödül Töreni’ni ‘Kıtaları Birleştiriyor, Mükemmelliği Kutluyoruz’ sloganıyla, 22 – 26 Ekim tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirecek.
#Burj CEOYükseköğretimde ‘Liderlik Oscar’ı olarak tanımlanan THE Awards Asia ödüllerinde birinciliği kazanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE), son yıllarda art arda gelen başarılarla dikkat çekiyor. 32 yaşındaki üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran’ın kapısını çaldık, bu başarıların sırrını aldık...
#UNESCODEİK Olağan Seçimli Genel Kurulu'nda konuşan Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Türkiye artık 1 trilyon 118 milyar dolarlık üretimi ile dünyanın 17'nci büyük ekonomisidir. Satın alma gücü paritesi temelinde 11'inci büyük ekonomi olmayı başardık. 2024'ün ilk dört ayını 2023 yılının aynı dönemi ile mukayese ettiğimizde, Türkiye'nin mal ihracatının yüzde 2,7 artarak 83 milyar dolara yükseldiğini görmekteyiz" dedi.
#Ömer BolatDünya çapında çok sayıda rekora imza atan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün (İYTE) genç rektörü Prof. Dr. Yusuf Baran, ödülden ödüle koşuyor. Son olarak Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı tarafından ‘altın ödül’e layık görülen Baran, başarı sırrını “Hayal etmek, çok çalışmak ve asla vazgeçmemek” olarak özetliyor.
#İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsüİsrail Başbakanı Netanyahu’nun Hamas liderlerini ölümle tehdit etmesinin ardından Hamas’ın üst düzey ismi Salih el Aruri’nin Lübnan’da İHA ile öldürülmesinin yankıları sürüyor. Aruri’nin Hizbullah’ın kalesi Dahiye’de öldürülmesinin ardından örgütten intikam yeminleri geldi.
#İsrailÖnümüzdeki 5 yıl içinde, ne gibi yeni çalışma alanlarının ortaya çıkacağı ve bu alanlarda yeniden inşa edilen meslekler; akademide, iş dünyasında ve medyada sıkça işlenen ve tartışılan bir konu. Bu tartışmaların merkezinde ise bu yeni alanlarda ve dönüşen diğer birçok meslek alanında hangi yetenek ve becerilerin talep edileceği yer alıyor.
#Konuk YazarDünya ekonomi ve güvenlik alanında zor günleri yaşarken, savaşlar, çatışmalar ve terör eylemlerinin gölgesinde diplomatik ilişkilerini sürdürmeye çalışıyor. Devletler arası ilişkiler hassas dengelerle ilerliyor ve tüm olumsuzluklara rağmen ortak iyi için çaba sarf etmek de bir gereklilik olarak sürüyor. Kültür, eğitim ve bilim dünyanın geleceği için çok önemli üç alan. Bu alanda ‘yumuşak güç politikaları ve akademik diplomasi’ kilit kelimeler.
#Konuk YazarMesleki kariyerinde hep ilklere imza atan Müjgân Çetin, şimdi de inovasyon yönetimi alanındaki tüm bilgi birikimini Bilim Kızı projesine adadı. Danışman, eğitimci Müjgan Çetin “İnovasyon ile Değer Katanlar” kitabının gelirini bağışladığı, “Bilim Kızı” projesi ile en büyük hayalinin Nobel Ödülü alacak kız çocuklarına yol açmak olduğunu söyledi ve “10 yıl sonra 100 bilim kızının yetişmesine olanak sağlayacağız. 1 Bilim Kızı’nın Nobel ödülü almasına tanıklık edeceğiz” dedi.
#BursaEndüstri 4.0 olgunlaşıyor. 2011 yılında Hannover Messe’de ‘öncü Alman projesi’ olarak başlayan proje, Bosch’un çalışmalarının da katkısıyla küresel ilgi odağı oldu. Endüstri 4.0 ile ağa bağlı üretimin kendisini otomatik olarak optimize etmesi ve tek bir üründen oluşan bir parti bile olsa özelleştirilmiş ürünler üretilmesini ekonomik hale getirmek amaçlanıyor. Bosch, 2012 yılından bu yana hem kendi hem de müşterilerinin fabrikalarını bu yeni sanayi çağında sistematik olarak yönetiyor ve bu taahhüt karşılığını veriyor. Şirket son on yılda, Endüstri 4.0 ile 4 milyar Euro’nun üzerinde satış gerçekleştirdi. Bu satışın, ağa bağlı üretim çözümleriyle 700 milyon Euro’nun üzerindeki kısmı sadece 2020 yılında yapıldı.
#BoschMavi kapaklar, portakal kabukları eğitim bursuna; atık piller kefire, yoğurda dönüşüyor. Okunmuş bir kitap köy okulları için yeni kitapların sayfalarını aralıyor. Nasıl mı? Dünya liderleri önümüzdeki 10 yıl içinde, 17 Küresel Amaç üzerinde üç önemli sorunu; aşırı yoksulluğu sona erdirmek, eşitsizlik ve adaletsizlik ile mücadele, iklim değişikliğini düzeltmek için uzlaşırken; farkındalık kazanan gençler de kendi üzerlerine düşen sorumluluğu yerine yetirmek adına harekete geçtiler.
#BURSA