Kültür ve Turizm Bakanlığı, özel günlerde yapılan yedi geleneksel yiyeceği derledi. Türk mutfağının en özel lezzetleri aşure, ev baklavası, güllabiye helvası, güllaç, keşkek, perde pilavı ve saray lokması olarak sıralandı.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıPera müzesi bünyesinde dört koleksiyon barındırmaktadır. Bu tarihi ve kültürel eserleri gelecek nesillere bırakmayı amaç edinmiştir. Pera müzesi nerede, eserleri, tarihçesi ve ziyaret saatleri ile ilgili bilgileri derledik.
#Pera MüzesiKültür ve Turizm Bakanlığı ‘Türkiye Kültür Portalı’ web sayfasından ‘Görülmesi Gereken 11 Lahit’i belirledi. Bakanlık, Türkiye’deki müzelerde dünyaca ünlü örnekleri bulunan ve yaşamın, tarihin ve sanatın ölümsüz detaylarını betimleyen bu ihtişamlı eserlerden sırasıyla şu 11 seçkiyi yaptı:
#Kültür Ve Turizm BakanlığıOsmanlı Saray Mutfağı'na girmiş lezzetlerden olan, Akçakoca Melengücceği Tatlısı, Orta Asya’dan göç ederek Akçakoca’ya yerleşen ve “Manav” olarak adlandırılan Türklerin halen devam ettirdiği 700 yıllık geçmişe sahip bir lezzettir. Geçmiş dönemlerde şerbetsiz olarak tüketilen bu tatlının eski Türkçede “güccek” olarak kullanılan “küçük ekmek” manasına geldiği ve “Melen küçük ekmeği” anlamında “Melengücceği” adı verildiği rivayet edilmektedir. Peki Melengücceği tatlısı nasıl yapılır? İşte Düzce Melengücceği tatlısı tarifi, malzemeleri ve yapılışı...
#Melengücceği Tatlısı MalzemeleriNetflix’in son Türkiye yapımı ‘Kulüp’ isimli dizinin ilk bölümündeki çatısız Galata Kulesi görüntüsü, pek çok izleyiciyi şaşırttı, meraklandırdı. Sorunun cevabını Prof. Dr. Abddurrahman Kılıç’ın “İstanbul’un Yangın Kuleleri ve Çığırtkanları” kitabında bulduk.
#Galata KulesiElazığ'da Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın 'Türkiye'nin en görkemli 13 köprüsü' arasında gösterdiği tarihi Palu Köprüsü ziyaretçilerini bekliyor. Bakanlığın ‘kültür portalı’ üzerinden ‘Tarihin Tanıkları: Köprüler’ başlığıyla duyurduğu Türkiye'nin en görkemli 13 köprüsü arasında bulunan, Elazığ'ın Palu ilçesinde Murat Nehri üzerindeki tarihi yapı, yıllara meydan okuyor.
#ElazığODTÜ İşletme Topluluğu: 12 Şubat 1992 tarihinde kurulan topluluğumuz, “İşletme Bilimine, bölümüne ve öğrencisine hizmet” olarak belirlediği misyonu doğrultusunda “Hep daha iyiye” felsefesi çerçevesinde çalışmalarını sürdürmektedir. ODTÜ’de ve hatta Türkiye’deki en iyi kariyer toplulukları arasında ilk sıralarda yerini almaktadır. Türkiye çapında düzenlediği finans, pazarlama&reklamcılık, liderlik, girişimcilik vs. gibi konular hakkındaki etkinlikleriyle adından her zaman söz ettirmiştir.
#ODTÜBirbirinden farklı kültürleri birarada barındıran Anadolu'da, Ramazan ayına özgü gelenek ve görenekler, yüzlerce yıldır yaşatılarak gelecek kuşaklara aktarılıyor. Akrabaların, komşuların kaynaştığı, zenginin fakirle aynı sofrada buluştuğu Ramazan’da, birbirinden lezzetli yemekler de sofradaki yerini alıyor.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sayın Cumhurbaşkanımız Davos'ta dönemin İsrail Cumhurbaşkanına posta koydu. 'Ben seni katil olarak tanıyorum ve seninle mücadele edeceğim' dedi. Bunu 'One Minute' diyerek yaptı. Bu olayın üzerine Türkiye'deki FETÖ yapıları, Cumhurbaşkanımıza ve Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetini alaşağı edecek B planlarını hayata geçirmeye başladı" dedi.
#Milli Eğitim BakanıFrankfurt yakınlarındaki Glashütten kasabasında hafta sonunda bir araya gelen Avrupa Balkan-Rumeli Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği yöneticileri ve üyeleri, önce Türkiye’ye, daha sonra da Türkiye’den dışarıya olmak üzere iki önemli göç sürecinden süzülen tecrübe birikimleriyle günümüz Türkiyesi’ndeki sosyal, kültürel ve siyasal gelişmelere katkıda bulunma yolları arıyorlar.
#ALMANYAKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul'da Uluslararası Asya Siyasi Partiler Konferansı'nda konuştu. Bakan Ersoy. "Turizmde pazar çeşitliliği yaratmak için üç aşamalı bir strateji benimsenmiştir: Yepyeni pazarlarla tanışırken Türkiye'nin mevcut pazarlardaki payını artırmak. Yeni ürünler geliştirerek ürün çeşitliliğini artırmak. Turizmi Türkiye'nin 81 iline yaymak" dedi.
#Bakan ErsoyToplumcu gerçekçi kalemi, kadın özgürleşmesine sunduğu büyük katkı ve eserleriyle 1930’lardan itibaren Avrupa dillerine çevrilen Suat Derviş, ölümünün 50’nci yılında bir dizi etkinlikle anılıyor. Usta yazarı ve külliyatını bu vesileyle bir kere daha anımsıyoruz.
#Suat Derviş