Fransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıAkdeniz bohçası hamur işi sevenlerin favorisi olacak. İç malzemesi oldukça zengin Akdeniz bohçası tarifi akşam menünüzde soflarınızı şenlendirmeye geliyor. Peki, içi maydanoz ve lor peyniri ile hazırlanan Akdeniz bohçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tarifin detayları...
#Akdeniz BohçasıÇok eski çağlardan kalma bir buğday olan dinkel, 5000 yıl önce Asya’da kendiliğinden yetişen, buğdayın atası ve vahşi şekli olarak bilinmekte idi. Dinkel unu, dinkel buğdayından üretilen bir un olma özelliği taşımaktadır. Sizin için dinkel unu nedir, ne işe yarar? Besin değerleri ve gluten oranı konu başlıklarını tüm detaylarıyla derledik.
#Dinkel Unuİngilizce konularının pratik alanında karşılık bulması kelime çalışmasındaki başarıya bağlıdır. Ortaokul müfredatındaki konularda kelimelerin yanı sıra bazı edat, zarf ve ek kullanımları da önemlidir. Bu alanda 6. Sınıf İngilizce 2. ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) konu anlatımı hakkında araştırmalar yapanlar için işte detaylar.
#6. Sınıf İngilizce 2. Ünite Yummy Breakfast (Leziz Kahvaltı) Konu AnlatımıKokusu ve lezzetiyle kış mevsiminin ayrılmaz bir parçası olan kestane; çorba, salata, pasta, tatlı, kurabiye, reçel ve yemeklere eklenebilir. Ölçülü tüketildiğinde sağlığa pek çok faydası bulunan kestanenin besin değerleri ve yararları hakkında Diyetisyen Şeyma Okur bilgi verdi.
#Kestane