GeriMutfak Tüyoları AKDENİZ BOHÇASI TARİFİ: Gelinim Mutfakta Akdeniz bohçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

AKDENİZ BOHÇASI TARİFİ: Gelinim Mutfakta Akdeniz bohçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

AKDENİZ BOHÇASI TARİFİ: Gelinim Mutfakta Akdeniz bohçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?

Akdeniz bohçası hamur işi sevenlerin favorisi olacak. İç malzemesi oldukça zengin Akdeniz bohçası tarifi akşam menünüzde soflarınızı şenlendirmeye geliyor. Peki, içi maydanoz ve lor peyniri ile hazırlanan Akdeniz bohçası nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte tarifin detayları...

Akdeniz bohçası şık sofralarınızda ara sıcak ya da çay davetlerinizde baş köşede yer alabilir. Krep hamuruyla hazırlanan Akdeniz bohçası sunumu da oldukça şık. İşte Gelinim Mutfakta Akdeniz bohçası tarifi ve malzemeleri...

AKDENİZ BOHÇASI MALZEMELERİ

Hamuru için:

1 çay bardağı yoğurt

4 yemek kaşığı tereyağ

5 gram kabartma tozu

Alabildiği kadar un

İç harcı için:

100 gram lor

1 tutam tuz

1 yemek kaşığı pul biber

Pişirmek için;

2 yemek kaşığı sıvı yağ

AKDENİZ BOHÇASI NASIL YAPILIR?

Yoğurdu ve oda sıcaklığındaki tereyağını yoğurma kasesine alın.

Kabartma tozunu ekleyip yavaş yavaş unu ekleyerek yoğurun.

Hamur kulak memesi kıvamına gelince hamuru toparlayıp üzerini örtün ve ortalama 1 saat kadar bekletin.

Kıvam alan hamuru sekiz ayrı parçaya bölüp 10 dakika kadar daha bekletin.

Maydanozları güzelce yıkayın ve sularını iyice akıtın.

Daha sonra iri parçalar halinde doğrayın.

Bir tavaya sıvı yağı ekleyip kızdırın.

Maydanozları ekleyip çok az soteleyin. Lor, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.

Daha sonra kenara alıp soğumaya bırakın.

Dinlenen hamuru merdane yardımı ile yuvarlak bir daire şeklinde açın.

Bir pasta tabağını üzerine yerleştirerek kenarlarını bir bıçak yardımı ile güzelce kesin.

Orta kısmına hazırladığınız harçtan ekleyip elinizle yukarı doğru bohça şeklinde büzün.

Bütün bezeleri aynı şekilde yaparak yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Afiyet olsun...

False