MasterChef krem karamel tarifi programın izleyicileri tarafından merak konusu oldu. Fransa mutfağına ait bir lezzet olan krem karamel tatlısı, şeffaf karamel soslu bir muhallebidir. Krem karamel Türki mutfağında da ayrı bir yere sahiptir. Ancak püf noktasına dikkat etmek gerekir. Fransız usulü krem karamel nasıl yapılır merak edenlere, işte gerçek krem karamel tarifi ve püf noktaları...
#Krem KaramelArda’nın Mutfağı programının sunucusu Arda Türkmen, geleneksel Türk mutfağı ve dünya mutfağının en sevilen lezzetlerini ekran karşısındakilerle buluşturmaya devam ediyor. Arda'nın Ramazan Mutfağı programının 20 Mayıs 2019 Perşembe günü yayınlanan bölümünde yapılan tariflerden biri de krem karamel oldu. Peki, krem karamel nasıl yapılır? İşte, Arda'nın Mutfağı krem karamel tarifi
#Krem KaramelMasterChef trileçe tarifi ve malzemeleri merak edilen konular arasında yerini aldı. Sevilen lezzetlerden biri olan trileçe son yıllarda ülkemizde popülerliğini artırmıştır. Karamelli, çikolatalı, frambuazlı, çilekli, karışık meyveli ve limonlu trileçe çeşitleri vardır. Peki, trileçe nerenin tatlısı, nasıl yapılır? İşte, orijinal trileçe tarifi ve malzemeleri
#TrileçeGelinim Mutfakta trileçe tarifi izleyenler tarafından merak konusu oldu. Son yıllarda favori tatlı tariflerinden olan kramelli trileçe püf noktaları takip edildiğinde eşsiz bir lezzete dönüşüyor. Peki, tam kıvamında karamelli trileçe nasıl yapılır, püf noktaları ve malzemeleri neler? İşte trileçe püf noktaları ve yapım aşamaları...
#Trileçe TarifiBir dönem oldukça popüler olan Balkan mutfağının sevilen tatlısı trileçe kolay tarifi ile sevdiklerinize hafif bir tatlı keyfi yaşatacak. Ahududulu, kakaolu çeşitleri de bulunan trileçe daha çok karamelli tarifi ile karşımıza çıkıyor. Peki, trileçe nasıl yapılır? İşte, kolay trileçe tarifi ve malzemeleri...
#TrileçeEataly’nin içinde açılan Terrazza Italia’nın başında tanınmış şef Claudio Chinali var. Malzeme seçimindeki özeni her tabakta hissettiren mekânda, kuzey İtalya klasiği makarnalardan çayla marine edilen kuzu kola özgün lezzetler pişiriliyor.
#İtalyaAtlas da Alp de mutfakta olmaya hevesli... Karidesleri ben haşlıyorum, onlar soyuyor. Çorbaların üzerine süt köpürtüyoruz, ekşi maya ekmeklerin kenarlarından ufak krutonlar yapıyoruz. Meyve suyu karışımları deniyor, tadıp yorumluyoruz. Bir de kendi jölemizi pişirince çok eğleniyorlar.
#Panna CottaTrileçe, son dönemlerde en sevilen sütlü tatlılardan biri. Balkan mutfağına özgü bu tatlıyı evinizde de hazırlayabilirsiniz. Triliçe olarak da bilinen bu harika tatlının üzerine karamelli sos tercih edebileceğiniz gibi frambuaz veya portakal gibi meyveli soslar da tercih edebilirsiniz. Peki trileçe nasıl yapılır? İşte trileçe tarifi...
#TriliçeFransız tatlılarının dünya mutfağında özel bir yeri vardır. Pain au Chocolat, crème brûlée, mille feuille (Napoleon), eklerler, makaronlar… Bunlar arasından mutlaka damak zevkinize uyan bir tanesini bulabilirsiniz. Peki, 750 yıllık geçmişiyle adeta bir sanat eseri olan bu tatları evlerinizde de yapabilmek güzel olmaz mıydı? Haydi evde kolayca hazırlayabileceğiniz en lezzetli Fransız tatlılarına bir göz atalım…
#Fransız TatlılarıSon yılların en popüler tatlılarından olan ve herkesin çok sevdiği trileçe, evde kolayca yapılabilecek bir lezzet aslında. Üstelik bu bol sütlü tatlı bayram günleri için de çok uygun. Siz de bayram için hafif bir sütlü tatlı arıyorsanız trileçeye bir şans verin. Şimdiden elinize sağlık...
#Trileçe TarifiBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeYılbaşı heyecanını geride bıraktık, günlük rutinimize döndük yeniden. Bu rutinin en önemli parçalarından biri akşam yemekleri. “Bugün ne pişirsem?” sorusunun akıllarda canlandığı şu dakikalarda sizin için pratik ve lezzetli bir akşam yemeği menüsü hazırlayalım dedik. İşte kısa sürede yapabileceğiniz nefis yemeklerden oluşan Lezizz günün menüsü…
#Bugün Ne PişirsemGeçenlerde çekim için ağırladığım ve “içliköftenin profesörü” olarak tanımladığım Yasemin Şef, çok kısa sürede incecik, kağıt gibi oyduğu köfteyi, göz açıp kapayıncaya kadar dolduruyor, ışık hızıyla toparlayıp kapatıyor ve hemencecik haşlamaya başlıyor. Üstelik yöreden yöreye değişen bütün şekilleriyle...
#YemekButik pastacılık, bizde son birkaç yılda hızla gelişti. Pek çok kişi pastacılık eğitimi almak için yurtdışındaki okullara gitti. Butik pasta yapan yerler birbiri ardına açıldı. Butik pastayı diğerlerinden ayıran en önemli özellik, kişiye özel hazırlanması. Dilediğiniz şekilde, dilediğiniz süslemelerle ve malzemeyle sipariş edebiliyorsunuz. Diyelim ki, klasik otomobillere düşkün bir yakınınıza doğum günü pastası ısmarladınız.