Satın aldığımız paketli gıdaların üzerinde 'tüketici sembolleri' olarak bilinen birtakım işaretler vardır. Bunlar tüketicinin bilinçlendirilmesi amacıyla hazırlanır ve o ürün hakkında bilgi verir. Bu işaretlerden biri de son günlerde sosyal medyada karşımıza sıklıkla çıkan 'Radura’ işareti. 'Bu işareti gördüğünüzde o üründen uzaklaşın' paylaşımlarını görenler işin aslını merak ediyor. Işınlama işlemini temsil eden bu işaretin olduğu gıdaların tüketimi sağlığımız için zararlı mı? Bu ürünler radyasyon mu içeriyor? Işınlama besin değerlerini düşürür mü? Aklımıza takılan tüm bu soruların yanıtlarını konunun uzmanlarından dinledik.
#SağlıkTürkiye'nin neredeyse tüm yörelerinde kış mevsimine girmeden hemen önce hazırlanan kışlık yiyecekler arasında alan tarhananın faydaları saymakla bitmiyor. Vitamin ve mineral bakımından çok zengin olan tarhana çorbası, yoğurt, buğday unu, maya, domates, soğan, biber, sarımsak ve çeşitli baharatlar yoğrulduktan sonra kurutulması ile elde edilen çok besleyici bir çorbadır. Tarhananın faydaları nelerdir, zayıflatır mı sizler için derledik.
#Faydalarıİçliköfte benim en sevdiğim yöresel yemeklerden biri. Güneydoğu ağırlıklı ama tüm ülkede seviliyor; birçok yerde türlü versiyonları var. Yeni anketimde takipçilere “Kızartma mı haşlama mı” diye sordum. Asıl amacım da bu sorudan yola çıkarak içliköfteyi tartışmak ve desteklemek.
#YazarZor zamanlarda insan mutlu olmak için güzel şeylere ihtiyaç duyar. Bu nedenle, Yayla-Türk Lebensmittelvertrieb GmbH, müşterilerinin verdiği desteğe teşekkür olarak toplam 70 bin euronun üzerinde muhteşem ödüller içeren, birinci sınıf bir yarışma başlattı.
#Yayla-Türk Lebensmittelvertrieb GmbhSatır kullanmak zor. Ritm ile hafif vurarak kavisinde beşik gibi, ahenkle sallarken eti kıyacaksın. Aynı anda ‘Adana’nın yolları taştan, sen çıkardın kebap beni baştan’ türküsünü mırıldanacaksın. Bol kırmızı biberi cömertçe çalışacak ve elinle bi güzel yoğuracaksın. Yassı şişe eti güzelce sıkacaksın. Kömürü sık sık yelleyeceksin. Kebabı lavaşın arasına yorgan gibisarıp çekeceksin. Adana’da işte tam da bunları, kebabın hasını yaptım...
#Adana KebabıHavaların ısınmaya başlamasıyla kilo verme derdi de herkesi sardı. Diyetlerde zamanın uzunluğu diyetten diyete değişiyor. Bu nedenle herkes hızlı kilo verdiren yöntemleri tercih ediyor. Şok diyetler de hızlı ve kısa süreli kilo vermek için en uygun diyetlerden biridir.
#DiyetTüketicilerin alışverişlerinde yanılmasını en aza indirmek için harekete geçen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, etiketlerde kullanılabilecek tanımları ve yasakları açıklayan rehber hazırladı. Rehbere göre, etiketlerde ‘gerçek’ veya ‘hakiki’ ifadeleri kesinlikle yer alamaz. Geleneksel ifadesini kullanabilmek içinse 30 yıl şartı var.
#Gıda Tarım Ve Hayvancılık BakanlığıBeş yıl öncesine kadar, adını meraklısından başka kimsenin bilmediği ama şimdilerde hemen herkesin adı andığı ve ve gitmek istediği bir yer haline geldi Macahel. Peki, Macahel’de insanları cezbeden ne var, hep birlikte bakalım... İşte size Macahel gezi rehberi...
#MacahelBeslenmenin önemini hepimiz öğrendik. Ağzımıza attığımız her lokmanın sağlığımızı etkilediğini, özellikle 50 yaş sonrasında “can boğazdan gelir” cümlesinin “can boğazdan gider” şeklinde değiştirilmesi gerektiğini fark ettik. Beslenme tedbirlerinin sadece tuzu, şekeri, unu azaltmaktan ibaret olmadığını da anladık. Ama bazı ek bilgilere daha ihtiyacımız olduğu kesin. Biz de bugün o bilgilerden birine, besin seçimlerinde “en iyi ve en kötü ilk 10’a” yer verelim dedik. Buyurun...
#Osman MüftüoğluSon yıllarda Türkiye’deki tüketicilerin temel gıdalarda doğal ürünlere olan ilgisi artıyor. Organik gıda arayışında doğru sanılarak yapılan hatalar ise sağlığımızı tehdit ediyor. “Tüketicinin sağlıklı gıdaya ulaşması için çalışıyoruz” diyen Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Korkut, yoğurttaki tehlikeye dikkat çekti.
#Yoğurt